یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۱۷۰
نفت و انرژی

قیمت جهانی نفت امروز (۱۴۰۱/۰۳/۰۲) / روسیه بازار نفت هند را هم از ما می‌گیرد

بازار نفت ایران,فروش نفت زیر قیمت جهانی
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶۳ سنت معادل ۰.۵۶ درصد افزایش به ۱۱۳ دلار و ۱۸ سنت رسید.

به‌گزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه به‌دنبال افزایش تقاضای سوخت در آمریکا و کاهش عرضه آن و پایین آمدن ارزش دلار افزایش یافت. شانگهای هم آماده بازگشایی پس‌از ۲ ماه قرنطینه می‌شود. این قرنطینه‌ها نگرانی در مورد کند شدن روند رشد اقتصاد را بالا برده بود.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶۳ سنت معادل ۰.۵۶ درصد افزایش به ۱۱۳ دلار و ۱۸ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۴۳ سنت معادل  ۰.۳۹ درصد افزایش ۱۱۰ دلار و ۷۱ سنت معامله می‌شود.

فرارسیدن فصل مسافرت و اوج رانندگی در آمریکا تقاضا برای بنزین را بالا برده و باعث بالا رفتن قیمت نفت شده‌است. پالایشگاه‌های آمریکا فعالیت خود را برای تامین نیاز رانندگان آمریکایی افزایش داده‌اند.

فصل اوج رانندگی در آمریکا معمولاً از تعطیلات یادبود کشته‌شدگان جنگی در این کشور در اواخر ماه مه آغاز شده و تا روز کارگر در ماه سپتامبر ادامه دارد.

تحلیلگران اعلام کرده‌اند علیرغم ترس از کاهش تقاضا برای سوخت به‌خاطر افزایش قیمت آن، اطلاعات سرویس‌های تام‌تام و گوگل نشان می‌دهد افراد بیشتری در مناطق مختلف دنیا مانند آمریکا در جاده‌ها هستند، بنابراین تقاضا روبه‌افزایش است.

کاهش ارزش دلار هم یکی از عوامل افزایش قیمت نفت بوده چون نفت خام را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند.

قرنطینه‌های کرونایی در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت دنیا به تولید صنعتی و ساخت‌وساز آسیب رسانده و باعث شده دولت‌ها در فکر اقداماتی برای تحریک رشد اقتصاد باشند.

ناتوانی اتحادیه اروپا برای تصویب ممنوعیت واردات نفت روسیه به‌خاطر حمله به اوکراین هم مانع افزایش بیشتر قیمت نفت می‌شود.

روسیه بازار نفت هند را هم از ما می‌گیرد

«جهان صنعت»- حالا علاوه بر چین، هند هم به مشتری‌های پروپاقرص نفت روسیه تبدیل می‌شود. با این روندی که پیش می‌رود به تدریج مشتری‌های نفت ایران یکی پس از دیگری از دست می‌روند، هر چند رسانه‌های حامی دولت در تلاش هستند با ارائه گزارش‌های متعدد نشان بدهند که این اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد، اما واقعیت این است که اگر آنچه امروز در حال وقوع است و هنوز نتایجش به ثمر ننشسته اما حتما ظرف ماه‌های آینده نتایج آن پدیدار می‌شود.

بازار نفت ایران,فروش نفت زیر قیمت جهانی

آن‌طور که رویترز به نقل از رییس شرکت دولتی هندوستان پترولیوم (HPCL) نوشته هند سرگرم مذاکره با روسیه در خصوص قراردادی برای خرید نفت با نرخ ارزان‌تر است.

هند که سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان است، مانند سایر کشورهای جهان با نرخ بالای تورم دست و پنجه نرم می‌کند و در تلاش برای کاهش هزینه واردات و حمایت از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش قیمت‌های سوخت است. این کشور از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، خرید نفت روسیه را بیش از دو برابر در مقایسه با کل وارداتش در سال ۲۰۲۱، افزایش داده است زیرا خریداران هندی نفت روسیه را به قیمت ارزان‌تری دریافت می‌کنند.

اما اظهارات پوشب کومار جوشی، رییس هیات‌مدیره هندوستان پترولیوم، نشان می‌دهد که دهلی‌نو مستقیما در این معاملات خرید دست دارد در حالی که بسیاری از کشورهای غربی در واکنش به جنگ در اوکراین، تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه روسیه اعمال کرده‌اند. اگر چه دهلی‌نو خواستار آتش‌بس فوری در اوکراین شده اما آشکارا اقدامات نظامی مسکو را محکوم نکرده است.

جوشی در کنفرانس مطبوعاتی اعلام درآمدهای سه ماهه هندوستان پترولیوم گفت: مذاکراتی در سطح دولتی در جریان است و ما از هر گونه فرصتی استقبال می‌کنیم و اگر توافق در سطح دولتی انجام گیرد، واضح است که بخشی از آن خواهیم بود.

کشورهای گروه هفت متعهد شده‌اند خرید نفت روسیه را ممنوع کرده یا به تدریج به واردات نفت روسیه خاتمه دهند تا مسکو را بر سر جنگ در اوکراین، منزوی کنند.

منابع آگاه ماه گذشته به رویترز گفته بودند: پالایشگاه‌های هندی سرگرم مذاکره برای یک قرارداد نفتی شش ماهه با روسیه برای واردات میلیون‌ها بشکه نفت هستند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که روسیه در آوریل برای نخستین‌بار در رتبه چهارمین صادرکننده بزرگ نفت به هند قرار گرفت و سهمش از کل واردات هند، به حدود شش درصد رسید.

خط اعتباری که از دست می‌رود

هرچند هندی‌ها پس از تحریم‌های آمریکا عملا مراودات تجاری تازه‌ای با ایران نداشتند، اما به دلیل خرید‌های قبلی نفت خط اعتباری را با ایران داشتند که در ازای پول نفت خریداری‌شده کالا به ایران می‌فرستادند. چندی پیش هندی‌ها اعلام کردند که این خط اعتباری تسویه شده و برای ادامه مراودات با ایران لازم است این اعتبار شارژ شود. مذاکرات پشت پرده بین ایران و هند هم نشان می‌داد که هندی‌ها برای پالایشگاه‌هایی که فقط با نفت سنگین ایران کار می‌کند، تمایل دارند که از ایران نفت بخرند. با این حال آنها منتظر نتیجه مذاکرات احیای برجام مانده‌اند.

هرچند اخبار غیررسمی نشان می‌دهد که هندی‌ها با واسطه نفت ایران را می‌خرند اما اینکه آنها رسما درخواست ادامه خط اعتباری با ایران داشتند، نشان می‌داد که هند تمایل به ادامه مرادوات تجاری با ایران است. این شرایط البته تا پیش از جنگ روسیه با اوکراین برقرار بوده، اما با خبرهای جدیدی که از مذاکره روسیه با چین می‌رسد، به نظر می‌رسد که این بازار هم به زودی از دست خواهد رفت.

چین هنوز هم مساله‌ساز است

سیدمحمدحسین ملائک سفیر سابق ایران در چین می‌گوید: چینی‌ها از سال‌ها قبل بازار خود را روی روزانه حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه نفت ایران بسته‌اند و در طول ۱۰ سال گذشته این ارقام بیشتر شده و کمتر نشده است. حتی اگر به ضررشان باشد، نفت ایران را حفظ می‌کنند.

ملائک با اشاره به حضور روسیه در بازار چین به ایلنا گفت: رویترز خبری منتشر کرده که حدود ۳۷ میلیون بشکه نفت ایران در ۱۸ نفتکش در بنادر شرق آسیا پارک کردند و از آوریل به بعد ۵ میلیون بشکه هم به این میزان افزوده شده است، اکنون نمی‌توان در خصوص صحت و سقم این موضوع اظهارنظری کرد اما این واقعیت هم وجود دارد که وقتی روس‌ها حدود ۴۰ درصد روی نفت خودشان تخفیف اعمال می‌کنند هر شرکتی را تحریک می‌کنند که از این فرصت استفاده کند، از این بابت اگر ما تخفیف بیشتر اعمال نکنیم بازارهای فروش خودمان را تحت‌تاثیر قرار داده‌ایم.

وی افزود: موضوع دیگر اینکه گفته می‌شود چینی‌ها در آوریل پالایشگاه‌های خود را تعمیر می‌کنند و نفت ایران کمتر روانه این کشور می‌شود، بنابراین مجموعه‌ای از اطلاعات درست و غلط کنار هم قرار گرفته و ممکن است این نتیجه حاصل شود که یک ترند در حال شکل‌گیری است.

وی درباره احتمال لغو تحریم و افزایش صدور نفت به چین گفت: تحریم فعلا لغو نمی‌شود و حداقل تا نوامبر برجام به نتیجه نمی‌رسد، اما ما باید همواره به دنبال بازارهایی غیر از چین هم باشیم، باید توجه کنیم استراتژی بازار انرژی در جهان بعد از حمله روسیه به اوکراین تغییر ماهیت قابل توجه داشته که نباید نادیده گرفته شود.

ملائک خاطرنشان کرد: ما برای تثبیت بازار نفت باید به دنبال بخشی از بازارهای اروپا باشیم و الزاما اینگونه هم نیست که منوط به لغو تحریم باشد، چون امریکا پذیرفته که بدون اینکه تحریم‌ها به صورت رسمی مرتفع شود اجازه دهند سیاست روسیه برای فشار بر انرژی اروپا را مرتفع کند و یکی از عناصری که کمک می‌کند ایران است، بقیه کشورها مثل آذربایجان و قزاقستان چندان بزرگ نیستند که در جریان جنگ روسیه و اوکراین و حذف نفت روس‌ها تاثیرگذار باشند، اما از سوی دیگر کشورهای دیگری مثل عراق با قدرت در حال ورود به بازار بوده و مهم‌ترین رقیب ما در این حوزه هستند.

وی بیان داشت: اکنون عراق برنامه دارد که تا ۲۰۲۷ به تولید شش تا هفت میلیون بشکه در روز برسد و این رقابت خطرناکی است، عربستان هم خودش را آماده می‌کند تا سال ۲۰۲۷، ۱۳ میلیون بشکه ظرفیت داشته باشد.

همه این کشورها می‌توانند جای ما را بگیرند، ضمن اینکه بحث انرژی‌های تجدیدپذیر را هم داریم که اروپا تصمیم گرفته تا ۲۰۳۰ حدود ۴۰ درصد انرژی را تجدیدپذیر کند، همه اینها باعث می‌شود بازار نفت ایران تحت فشار باشد.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش