«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با بیان آنکه تحریمهای کنونی علیه روسیه، رئیسجمهور این کشور را هدف گرفته و موفق بوده، از تداوم این فشار و کاهش واردات نفت روسیه تا ۹۰ درصد خبر داد.
پایگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا مصاحبه امروز (یکشنبه) بورل را منتشر کرد و مدعی شد: «از آنجایی که روسیه عمدا قوانین بینالمللی را با حمله به اوکراین نقض کرده، اتحادیه اروپا شش بسته تحریمی را علیه مسکو تصویب کرده است. اقدامات ما اکنون نزدیک به هزار و ۲۰۰ نفر و ۹۸ نهاد در روسیه و همچنین تعداد قابل توجهی از بخشهای اقتصاد روسیه را هدف قرار میدهد. این تحریمها با هماهنگی اعضای گروه ۷ به تصویب رسید. اثربخشی این تحریمها را در این میتوان دید که بیش از ۴۰ کشور دیگر آنها را پذیرفته یا اقدامات مشابهی را انجام دادهاند.»
بورل در بخش بعدی سخنان خود اعلام کرد که اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۲، واردات نفت روسیه را ۹۰ درصد کاهش میدهد و به سرعت هم در حال کاهش واردات گاز است. او در ادامه مدعی شد: «این تصمیمات به تدریج ما را از وابستگی رها میکند، این وابستگیها مدتها مانع انتخابهای سیاسی ما در مواجهه با تهاجم ولادیمیر پوتین شده است. پوتین احتمالا فکر میکرد به دلیل وابستگی انرژی، اروپا نمیتواند مسیر تحریم را پیش گیرد. این تصمیم اختلالهایی در برخی سیستمهای ما و دیگر کشورها موجب خواهد شد. اما این بهایی است که باید پرداخت کنیم تا از دموکراسیها و قوانین بین المللی خود دفاع کنیم، البته ما اقدامات لازم را برای مقابله با این مشکلات در همبستگی انجام میدهیم.»
پیش از این «آنتونی آلبنیزی» نخستوزیر استرالیا، در سفر خود به کییف اعلام کرد قصد دارد واردات طلا از روسیه را ممنوع کرده و خودروهای زرهی به اوکراین ارسال کند.
ازطرفی اتحادیه اروپا در حال کار بر روی تحریمهایی جدید به منظور هدف قرار دادن طلای روسیه است که با هدف مهار بیشتر منابع درآمدی مسکو و در جهت گام گروه هفت انجام میشود.
بلومبرگ: ایران برای رقابت با روسیه مجبور شده نفت خود را با تخفیف بیشتری به چین بفروشد
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده پس از حضور پررنگتر نفت روسیه در بازار چین، ایران مجبور شده نفت خود را که پیش از این نیز ارزانتر میفروخت با تخفیف بیشتری به چین بفروشد.
بلومبرگ روز دوشنبه ۱۳ تیر گزارش داد که چین یکی از معدود مشتریان نفت ارزان ایران در سالهای اخیر بود اما به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین و تلاش مسکو برای حفظ صادرات نفتی خود، ایران ناچار به تخفیف بیشتر شده است.
صادرات نفت روسیه به چین ماه مه امسال افزایشی چشمگیر داشت و حتی از میزان صادرات نفت عربستان سعودی به چین نیز پیشی گرفت.
واندا هاری، تحلیلگر انرژی و بنیانگذار شرکت «واندا اینسایت»، به بلومبرگ گفت: «تنها رقابت بین نفت ایران و روسیه ممکن است در چین باشد و این رقابت هم کاملا به سود پکن است.»
دولت جو بایدن همزمان با تلاشهایش برای احیای برجام، هیچ فرد یا شرکت چینی را به دلیل خرید نفت از ایران تحریم نکرده است.
گمرک چین آمار واردات نفت از ایران را به طور کامل اعلام نمیکند اما آمار سایر منابع نشان میدهد که صدور نفت ایران به چین در یک سال و نیم گذشته همواره برقرار بوده و در دو ماه اخیر نیز در سطح روزانه ۷۰۰ هزار بشکه بوده است.
با این حال بلومبرگ به نقل از شرکت مشاوره صنعت افجیای گزارش داده نفت اورال روسیه جایگزین بخشی از نفت ایران شده است.
بنابر این گزارش، پیش از تهاجم روسیه به اوکراین هر بشکه نفت ایران با تخفیفی چهار تا پنج دلاری به چین فروخته میشد؛ اما در حال حاضر علاوه بر تخفیف قبلی، ایران مجبور شده هر بشکه نفت خود را برای رقابت با نفت اورال روسیه ۱۰ دلار ارزانتر از قیمت استاندارد برنت بفروشد.
نفت سبک و نفت سنگین اورال روسیه بیشترین شباهت را به نفت ایران دارد.
- 18
- 2
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۴/۱۳ - ۹:۲۰
Permalink