جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۰۲ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۱۸۴
نفت و انرژی

قیمت جهانی نفت امروز( ۱۴۰۱/۰۶/۰۲) / ایران و روسیه کارتل جهانی گاز طبیعی تشکیل می‌دهند

قیمت جهانی نفت امروز,قیمت نفت
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۴ سنت معادل ۰.۱۴ درصد کاهش به ۹۹ دلار و ۸۳ سنت رسید.

به‌گزارش تسنیم به نقل از رویترز، ترس از کاهش تولید نفت اوپک و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس باعث افزایش ۴ درصدی قیمت نفت در روز گذشته شده بود، اما قیمت نفت امروز، چهارشنبه کاهش یافت.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۹ سنت معادل ۰.۳۹ درصد کاهش به ۹۹ دلار و ۸۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲۷ سنت معادل ۰.۲۹ درصد کاهش ۹۳ دلار و ۴۷ سنت معامله می‌شود.

هر دوی این شاخص‌های نفتی در روز سه‌شنبه و پس‌از اطلاعیه عربستان مبنی‌بر احتمال کاهش تولید اوپک جهت متعادل کردن بازار، افزایش قیمت داشتند.

اما طبق گفته برخی منابع اوپک، کاهش تولید اوپک پلاس به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد و احتمالاً هم‌زمان با بازگشت نفت ایران به بازارها در صورت امضای قرارداد اتمی برجام با غرب خواهد بود.

 البته بسیاری از تحلیلگران عقیده دارند قیمت نفت کاهش چندانی نخواهد داشت، چون تقاضا در آستانه فصل گرمایش در زمستان افزایش می‌یابد. افزایش قیمت گاز طبیعی تقاضا برای نفت را بالاتر برده و عرضه نفت را محدودتر می‌کند.

قیمت گاز آمریکا برای اولین‌بار طی ۱۴ سال گذشته به‌خاطر افزایش قیمت‌ها در اروپا به بالاتر از ۱۰ دلار رسیده‌است.

مؤسسه نفت آمریکا اعلام کرد ذخایر نفت خام این کشور حدود ۵.۶ میلیون بشکه در روز در هفته منتهی به نوزدهم ماه اوت کاهش‌یافته است. در این در حالی است که تحلیلگران پیش‌بینی یک کاهش ۹۰۰ هزار بشکه‌ای را کرده بودند.

قیمت نفت در سال جاری میلادی و در ماه مارس به‌دنبال حمله روسیه به اوکراین و نگرانی در مورد عرضه به بالاترین رقم ۱۴۷ دلار رسیده بود. ترس از رکود اقتصاد دنیا، بالا رفتن تورم و ضعف تقاضا، قیمت نفت را از آن زمان پایین آورده‌است.

ایران و روسیه کارتل جهانی گاز طبیعی تشکیل می‌دهند

اتحاد ایران و روسیه طبق یادداشت تفاهمی که بین شرکت‌های گازپروم و شرکت ملی نفت ایران بسته‌شده با هدف ایجاد یک اوپک گازی جهت هماهنگی بخش بزرگی از ذخایر گاز دنیا و کنترل قیمت گاز در سال‌های آینده صورت گرفته است.

قیمت جهانی نفت امروز,قیمت نفت

به‌گزارش تسنیم به نقل از اویل پرایس، یادداشت تفاهم ۴۰ میلیارد دلاری که در ماه گذشته میلادی بین شرکت گازپروم روسیه و شرکت ملی نفت ایران بسته شد، زیربنای اجرایی شدن طرح طولانی‌مدت روسیه و ایران برای ایجاد یک کارتل جهانی برای عرضه‌کنندگان گاز مشابه اوپک برای عرضه‌کنندگان نفت است. این اوپک گازی باعث هماهنگی بخش بزرگی از ذخایر گاز دنیا و کنترل قیمت گاز در سال‌های آینده می‌شود. روسیه و ایران به ترتیب با ۴۸ تریلیون مترمکعب و ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی، در جایگاه اول و دوم از نظر ذخایر گازی در دنیا قرار گرفته‌اند. بنابراین این دو کشور موقعیتی ایده‌آل برای ایجاد این کارتل در اختیار دارند.

اتحاد ایران و روسیه طبق یادداشت تفاهمی که بین شرکت‌های گازپروم و شرکت ملی نفت ایران بسته‌شده با هدف کنترل دو عامل کلیدی در شبکه جهانی عرضه صورت‌گرفته است: عرضه گاز به‌صورت زمینی و از طریق خط لوله‌ها و عرضه گاز طبیعی مایع از طریق کشتی‌ها. حمید حسینی، رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران پس‌از امضای این یادداشت تفاهم طی بیانیه‌ای اعلام کرد:«حالا روسیه به این نتیجه رسیده که مصرف گاز و تمایل به مصرف گاز طبیعی مایع در دنیا افزایش می‌یابد و آنها به‌تنهایی نمی‌توانند نیاز دنیا را تامین کنند و هیچ جایی هم برای رقابت گازی بین ایران و روسیه وجود ندارد. برنده جنگ بین روسیه و اوکراین آمریکاست که بازار اروپا را در دست می‌گیرد. بنابراین اگر ایران و روسیه بتوانند نفوذ آمریکا در بازارهای نفت و گاز و محصولات نفتی را با کمک هم پایین بیاورند، به نفع هر دو کشور خواهد بود».

یادداشت تفاهم بین گازپروم و شرکت ملی نفت ایران چهار عامل اصلی را در بر می‌گیرد که باعث ایجاد اوپک گازی می‌شود. اولین عامل این است که شرکت گازپروم قول همکاری کامل با شرکت ملی نفت ایران را در طرح توسعه ۱۰ میلیارد دلاری میادین گازی کیش و پارس شمالی با تخمین تولید بیش‌از ۱۰ میلیون مترمکعب گاز را داده‌است. عامل دوم همکاری کامل شرکت گازپروم با پروژه ۱۵ میلیارد دلاری افزایش فشار در میدان گازی پارس جنوبی در مرز دریایی بین ایران و قطر است. عامل سوم همکاری شرکت گازپروم در تکمیل چندین پروژه گاز طبیعی مایع و ساخت خط لوله‌های صادرات گاز است و عامل آخر بررسی فرصت‌های تشویق سایر قدرت‌های بزرگ گازی در خاورمیانه توسط روسیه برای ایجاد تدریجی اوپک گازی است.

تمرکز اتحاد روسیه و ایران بر جذب حمایت از سوی سایر تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه برای ایجاد این اوپک گازی است.قطر که با ۲۴ تریلیون مترمکعب سومین ذخایر بزرگ گاز دنیا را در اختیار دارد و بزرگ‌ترین عرضه‌کننده گاز طبیعی مایع در دنیاست، اصلی‌ترین کاندیدا برای این اوپک گازی به حساب می‌آید. قطر اصلی‌ترین منبع گازی خود را در یک میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربعی با ایران شریک است. این میدان حداقل ۵۱ تریلیون مترمکعب گاز و ۵۰ میلیارد بشکه میعانات گازی دارد. ایران مالک ۳۷۰۰ کیلومتر مربع از این ذخایر گازی در میدان پارس جنوبی است که ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز دارد. ۶۰۰۰ کیلومترمربع در بخش شمالی در اختیار قطر است که ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز را در خود جای داده‌است.

علاوه‌بر لزوم همکاری بین قطر و ایران برای اطمینان از عملکرد بهینه این ذخایر گازی مشترک، روسیه و ایران از فرصت دیگری در این زمینه سود می‌برند که نفرت قطر نسبت‌به همسایه‌اش عربستان به‌خاطر تحریم این کشور از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ است. قطر در آن زمان از حمایت ایران و روسیه از طریق ترکیه برخوردار بود.

روسیه ایران و قطر روی‌هم‌رفته ۶۰ درصد از ذخایر گاز دنیا را در اختیار دارند و کشورهای اصلی برای ایجاد مجمع کشورهای صادرکننده گاز بودند. ۱۱ عضو این مجمع بیش‌از ۷۱ درصد از ذخایر جهانی گاز، ۵۳ درصد از خط لوله‌های گاز و ۵۷ درصد از صادرات گاز طبیعی مایع دنیا را در اختیار دارند.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش