دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۲۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۱۷۹
نفت و انرژی

وزیر خارجه: آماده سرمایه گذاری در حوزه انرژی لبنان هستیم/  انتقاد یک کارشناس از اوضاع مبهم تهران در برداشت از منابع خزر 

توهمات دولتمردان رئیسی,ادعاهای دروغ کابینه رئیسی
وزیر امور خارجه کشورمان از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای سرمایه گذاری در حوزه‌های اقتصاد، به ویژه در بخش انرژی خبر داد.

به گزارش صداوسیما؛ آقای حسین امیر عبداللهیان جمعه شب در جمع نخبگان و اندیشمندان لبنانی در بیروت با بیان اینکه به رغم تحریم‌های آمریکا، صادرات نفت و گاز ایران جریان دارد، ارسال سوخت به لبنان را نیازمند جلسات و بررسی‌های کارشناسی دانست و افزود: در صورت رفع برخی موانع، آماده ایم این صادرات را انجام دهیم.

وزیر امورخارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سیاست خارجی دولت سیزدهم مبتنی بر سیاست خارجی متوازن است گفت: الویت ما در این سیاست تمرکز بر منطقه است.

 از پروژه ترانس‌خزر تا قطع سواپ گازی ایران/ اوضاع مبهم تهران در برداشت از منابع خزر

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: در کل ما در جریان فعلی به خاطر تحریم نه می‌توانیم در پروژه ترانس-خزر مشارکت داشته باشیم و نه اینکه آنها ما را دعوت کرده‌اند، ضمن اینکه باتوجه به اینکه اروپا مقصد نهایی این خط است ما به خاطر تحریم مسیری به این سمت نخواهیم داشت به عبارت دیگر نه مشتری، نه تولیدکننده و نه واسطه با ما هستند.

توهمات دولتمردان رئیسی,ادعاهای دروغ کابینه رئیسی

میرقاسم مومنی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی اجرای پروژه ترانس‌خزر اظهار داشت: در ۳۰ سال اخیر همواره بحث اجرای این پروژه مطرح است، از سال ۹۷ میلادی امریکا این ایده را مطرح کرد که گاز ترکمنستان از بستر خزر تا آذربایجان و ترکیه و اروپا ببرند و به همین دلیل تلاش‌های زیادی صورت گرفت. یکی از دلایل عدم اجرا بحث مشخص نبودن رژیم حقوقی خزر و یا هزینه‌های هنگفت و یا سرمایه‌گذارانی که می‌توانستند در این پروژه سرمایه‌گذاری کنند اما عملیاتی نشد. 

وی افزود: اکنون نیاز به انرژی و مصرف گاز بالا رفته و کشورهایی که مصرف‌کننده سوخت فسیلی دیگر را نیز منع کردند بنابراین نیاز کشورهای اروپایی به گاز بیشتر شده و این پروژه دوباره روی بورس آمد، قراردادی  بین آذربایجان و ترکمنستان منعقد کرده و شرکت‌های امریکایی در ترکمنستان برای تولید گاز سرمایه‌گذاری می‌کنند. بحث این بود که ۳۰ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان از طریق ترانس‌خزر به اروپا صادر و بخشی از نیاز این کشورها را تامین کنند اما از طرفی چند عامل باعث شد که این پروژه اجرایی نشود یکی بحث حقوقی و مسیری که خط لوله عبور کند و باید از کشورهای مختلف عبور می‌کرد و دوم بحث هزینه سرمایه‌گذاری بوده که باعث شد پروژه طولانی شود. اما اکنون با قرارداد رژیم حقوقی خزر که در سال ۲۰۱۸ منعقد شد و قرارداد دوجانبه آذربایجان و ترکمنستان که برای سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه انرژی منعقد کردند تا حدی مسائل حل شد و اکنون بحث سرمایه‌گذاری در این حوزه مطرح است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: ترک‌ها و اروپا با توجه به نیاز اروپا به گاز و اتکا به روسیه، احساس کردند که در شرایط فعلی خط لوله را راه‌اندازی کنند. قبلا قرار بود این خط از آذربایجان به گرجستان و ارزروم ترکیه منتقل شود اما بعد از جنگ دوم قره‌باغ که آذری‌ها توانستند بخش‌هایی از مناطق اشغالی را در تصرف بگیرند سعی کردند این خط لوله را از طریق آذربایجان- زنگزور- نخجوان به ترکیه انتقال دهند، هم از نظر هزینه و هم منافع سیاسی این مسیر بهتر است یعنی آذربایجان می‌تواند بخشی از نیازهای نخجوان را تامین کند و هم اینکه به مناطق ترکیه‌ای گاز صادر کند. به همین جهت یکی از علل جنگ دوم قره‌باغ در ۲۰۲۰ همین خط لوله و گشایش زنگزور بود و طبق نظری که مقامات آذری و ترکیه‌ای داشتند در سال ۲۰۲۲ خط لوله را آغاز خواهند کرد اما به خاطر اختلاف با ارمنستان و همچنین جنگ اوکراین نتوانستند عملیاتی کنند.

 وی بیان داشت: اکنون آذری‌ها یک ماه است که منطقه لاچین را مسدود و قره‌باغ را محاصره کرده‌اند تا از ارمنی‌ها بابت این مسئله انتقام بگیرند زیرا این بحث برای آذربایجان و ارمنستان حیاتی بود و به نظر بنده آذری‌ها و ترک‌ها حاضرند دوباره جنگ راه بیندازند تا به زنگزور حمله کنند و منطقه را از دست ارامنی‌ها خارج و خط لوله را در این منطقه راه‌اندازی کنند. باتوجه به اینکه اروپا هم نیاز دارد به نظر می‌رسد در این قضیه سکوت کند.

مومنی تاکید کرد: اگر این خط لوله راه‌اندازی شود رقابت جهت استخراج منابع نفت و گاز خزر شدت خواهد گرفت و کشورهای حوزه خزر با پشتیبانی کشورهای امریکایی و اروپایی و تکنولوژی جدید اقدام به حفاری عمیق بستر خزر خواهند کرد و گاز را برداشت خواهند کرد. اما ما با توجه به اینکه بیشتر صنایع و تاسیسات‌مان در جنوب کشور است در خزر سرمایه‌گذاری نکردیم بنابراین متضرر خواهیم شد، چون هم روسیه و ترکمنستان و هم قزاقستان و آذربایجان با خط لوله ترانس‌خزر اکتشافات را در حوزه خزر افزایش خواهند داد و این در واقع رقیب مهمی برای ما خواهد بود و حتی احتمالا سواپ گازی را که ما با ترکمنستان داشتیم اجرایی نشود، زیرا با قیمت بالاتر صادر می‌کنند. 

وی گفت: در کل ما در جریان فعلی به خاطر تحریم نه می‌توانیم در این پروژه مشارکت داشته باشیم و نه اینکه آنها ما را دعوت کرده‌اند. در واقع این کشورها رقبای ما هستند، ضمن اینکه باتوجه به اینکه اروپا مقصد نهایی این خط است ما به خاطر تحریم مسیری به این سمت نخواهیم داشت به عبارت دیگر نه مشتری و نه تولیدکننده و نه واسطه با ما هستند. اگر مسیر زنگزور باز شود علاوه بر اینکه ما را دور می‌زنند مشکلات سیاسی- امنیتی هم در مرزهای ما ایجاد خوهد شد و روابط ما با ارمنستان و ارتباط با اوراسیا از مسیر ارمنستان نیز دچار مشکل خواهد شد.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش