دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۶ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۷۲۰
نفت و انرژی

دو نیروگاه برق کشور از مدار تولید خارج شدند

واکنش‌ها به تعطیلی ناگهانی سراسر کشور؛ ابر قدرت منطقه برق ندارد!

واکنش‌ها به تعطیلی ناگهانی سراسر کشور,تعطیلی کشور بخاطر کمبود برق
کشور را به بهانه‌ی گرما اما به دلیل کسری شدید تراز تولید برق تعطیل می‌کنند.

به گزارش تازه‌نیوز، سیدصادق حسینی فعال رسانه‌ای نوشت:سخنگوی صنعت برق هر روز رکورد جدید مصرف اعلام می‌کند؛ ملت را کله سحر سرکار می‌فرستند؛ قطعی برق هفتگی صنایع‌ را از یک روز ۲ روز کردند؛ کشور را به بهانه‌ی گرما اما به دلیل کسری شدید تراز تولید برق تعطیل می‌کنند؛ یک نفر هم نمی‌گوید تصمیم تثبیت ساعت اشتباه بود.

حسین افضلی، کارشناس انرژی: بعید نیست که فشار مصرف برق باعث تعطیلی کشور شده باشد

حسین افضلی، کارشناس انرژی درباره قطعی برق در تابستان و ناترازی انرژی به انتخاب گفت: ناترازی برق در کشور جدیست. میزان ناترازی طبق اعلام مسئولین مربوطه در وزارت نیرو به ۱۵ هزار مگاوات رسیده است. نتیجتا به طور واقعی با یک چالش مواجه هستیم که شوخی ندارد. از طرفی مباحث مربوط به بهینه‌سازی مصرف در صنایع و خانه‌ها نیز تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده و دستگاه‌های مربوطه چندان تلاشی برای آن نکرده اند. ادامه روند عدم توجه به بهینه‌سازی و توسعه بستر‌های تولیدی باعث چنین وضعیتی شده است.

وی در ادامه درباره تعطیلی ناشی از قطعی برق اشاره کرد: بعید نیست که فشار مصرف برق باعث تطعیلی کشور شده باشد، همانطور که دیدیم ساعات ادارات هم برای این مسئله تغییر دادند، اما چندان نتیجه‌ای کسب نشد که اگر نتیجه گرفته بودند به نظر نمی‌رسید ناترازی تا این حد ادامه بیاید.

این کارشناس انرژی افزود: اجرای طرح‌های شتابزده برای مقابله با یک بحران واقعی حتی توانایی کارکرد به عنوان یک مسکن را هم ندارد. باید نگاه‌های حاکمیتی به مسئله انرژی تغییر کند و بالاخره یک نهاد یا یک شخص یا یک جمع، درباره انرژی کشور وظیفه‌ای بر عهده بگیرد. الان هر نهاد نسبت به این موضوع از وظایف خود شانه خالی می‌کند و تمامی ماجرا بر گردن وزارت نیرو و وزارت نفت می‌افتد.

افضلی در پایان گفت: چه بخواهند چه نخواهند، باید بستر‌های لازم برای افزایش تولید و توسعه بستر‌های آن فراهم شود. این مسئله نیز تماما به سرمایه‌گذاری خلاصه می‌شود که با وضعیت تحریمی فعلی به نظر نمی‌رسد سرمایه‌گذاری مالی و تکنولوژیک را از سوی خارجی‌ها در کشور شاهد باشیم.

واکنش معنادار مردم به تعطیلی ناگهانی/ هوا از این گرمتر هم بودا

یکی از کاربران به اسم مهدی، از این تعطیلی غیرمنتظره متعجب بود: چگونه باور کنم که برای حفظ سلامت شهروندان کل کشور را تعطیل کرده‌اید حتی بورس و‌ اکثر شعب‌ بانکی را...؟ شبیه یک شوخی است...

کاربر دیگری به اسم سلام هم نوشت: ملت از کار و زندگی افتادن، سراسر کشور رو تعطیل کردید!!! معاهده های بین المللی رو تعطیل کنید ملت سلامتتر هستن.

بهزاد مقایسه متفاوت و معناداری داشت: مگر همه جا یک مقدار گرمه؟ مگر کویت و عربستان و پاکستان هم تعطیل کردن؟ این جور مدیریت اموره؟؟

توییت طباطبایی، کوتاه و مختصر بود: برق هست، ولی خیلی خیلی کم است..

امیر هم شاکی بود و از این وضعیت تعجب میکرد: هوا از این گرم‌تر هم بودا دوهفته پیش اون موقع صلاح نبود تعطیل کنید!؟

یونس کارفرما بود و دل پری داشت: من کارفرما #تعطیل نمیکنم! دمای امروز مشهد که تعطیل نیست با فردا و پس فردا یکیه و چرا باید وقتی روزی چند میلیون حقوق میدم و همش تعطیل باشه!!!!

مرضیه محمودی: ابرقدرت منطقه برق ندارد

مرضیه محمودی، سردبیر تجارت‌نیوز نوشت: با بیان این که «علت تعطیلی فردا و پس‌فردا گرمای هوا نیست»، با کنایه نوشت: «ابرقدرت منطقه برق ندارد.»

واکنش‌ها به تعطیلی ناگهانی سراسر کشور,تعطیلی کشور بخاطر کمبود برق

دو نیروگاه برق کشور از مدار تولید خارج شدند

ساعاتی پس از آنکه سخنگوی دولت از تصمیم دولت برای تعطیلی سراسری در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه خبر داد؛ یک منبع آگاه در گفتگو با پیام ما اعلام کرد علاوه بر شدت گرما، کاهش تولید برق هم از دلایل این تصمیم بوده است

بنا به اعلام این منبع نزدیک به وزارت نیرو، شدت گرمای هوا و افزایش مصرف برق در روز‌های گذشته باعث شده تا نیروگاه‌های برق‌آبی سد‌های کارون سه و چهار بیش از ظرفیت عرفی برق تولید کنند.

به گفته او، این نیروگاه‌ها بعضا بیش از بیست ساعت در شبانه‌روز هم برق تولید کرده‌اند و به همین دلیل با افت منابع آبی روبه‌رو شده‌اند. از همین رو این دو نیروگاه فعلا از مدار تولید خارج شده‌اند.

وزارت نیرو تاکنون این خبر را تایید نکرده است.

***

دبیر اسبق سندیکای صنعت برق: این تعطیلی‌ها به دلیل کمبود برق اتفاق افتاده‌است

پرویز غیاث‌الدین، دبیر اسبق سندیکای صنعت برق، در واکنش به اعلام تعطیلی که از سوی دولت صورت گرفته‌است؛ گفت:« چیزی پشت پرده نیست و کاملا عیان است که این تعطیلی‌ها به دلیل کمبود برق اتفاق افتاده‌است و حتی تغییر ندادن ساعت در سال جاری نیز در راستای مدیریت مصرف برق بوده‌است.»

وی در ادامه گفت:« برق چیزی نیست که یک شبه تصمیم بگیریم تا ظرفیت آن را افزایش دهیم و وارد مدار کنیم، بلکه نیاز به سرمایه‌گذاری زمان‌بر و حداقل ده ساله دارد؛ در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری در صنعت برق اتفاق نیافتاده‌است و تنها با مدیریت مصرف، خاموش کردن شهرک‌های صنعتی، کارخانه‌ها، تعطیلی ادارات از ساعت یک بعد از ظهر به بعد و یا خاموش کردن چراغ‌های بزرگراه‌ها در شب برق کشور تامین شده‌است.»

دولت به روش‌های جدید مدیریت مصرف برق روی آورده

در این خصوص حسین افضلی، کارشناس صنعت برق، در گفت و گو با شبکه شرق گفت:« هر ساله ما رشد مصرف برق را داریم، اما در سال جاری رشد مصرف برق با رقم ۷ درصدی رکورد ۱۰ ساله را شکست؛ دبیر کل سازمان ملل نیز اعلام کرد که امسال بسیار سال گرمی است ورشد مصرف برق نیز در نتیجه استفاده از وسایل سرمایشی در فصل تابستان اتفاق افتاد، که تراز تولید و مصرف برق در کشور را به هم زد و دولت ناچار به روی آوردن به روش‌های مدیریت مصرف جدید، مانند این دو روز تعطیلی، شد تا بتواند حداقل برق بخش خانگی را تامین کند.»

ممکن است خاموشی اتفاق بیافتد

این کارشناس صنعت برق در ادامه افزود:« معمولا آمادگی حداقلی برای تامین برق وجود دارد تا در صورت وقوع بحران بتوان از ذخیره برق استفاده کرد، ممکن است که این حداقل ذخیره جوابگو نباشد و خاموشی اتفاق بیافتد، اما این امر قابل پیش‌بینی نیست و وابسته به درجه حرارت هوا است.»

افضلی در آخر گفت: «سازوکار در صنعت برق باید به گونه‌ای باشد که راه برای حضور بخش خصوصی باز شود و پای انرژی‌های نو و تجدیدپذیر به صنعت برق کشور باز شود و نیروگاه‌های جدید وارد مدار شود تا بتوانند جوابگوی مصرف باشند؛ با روش‌های فعلی نمی‌توان ادامه داد و یا باید مدیریت مصرف در فرهنگ ما نهادینه شود و یا تولید افزایش پیدا کند.»

انتقاد یک صنعتگر از تعطیلی سراسری: مسئولین تصمیم گیری را ۲ ماه تعطیل کنند

مهدی بستانچی نوشت: ای کاش به‌خاطر زنده‌ماندن صنعت و کسب و کارها، مسئولین تصمیم گیری را ۲ ماه تعطیل کنند و به تعطیلات بروند. این‌طور بیشتر دعایشان می‌کنیم.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
این قدرت فقط برای مردم خودش داره زور آزمایی میکنه از پس یه طالبان بر نیامده ادعایش گوش خودشان را فقط پر کرده
شایدم دارن اینترنتو ملی میکنن و یا میخوان بنزینو گرون کننن بعدها معلوم میشه جریان چی بوده وگرنه اینا دلشون برای مردم و کارکردن در گرما نمیسوزه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش