چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۵۷ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۴۲۷
نفت و انرژی

قیمت کپسول گاز در استان‌های سرشار از نفت و گاز نجومی شد

کلافگی مردم استان‌های جنوبی در صف‌های طولانی گاز مایع؛ قیمت سیلندر گاز ۱۰ برابر شد!

گرانی کپسول گاز,قیمت کپسول گاز در استان های جنوبی
شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قیمت هر سیلندر گاز مایع یارانه‌ای را بسته به وزن آن از ۶۱ هزار تومان تا ۱۳۶ هزار تومان تعیین کرده است، با این همه گاز غیر یارانه‌ای با چندبرابر این قیمت در بازار آزاد عرضه می‌شود.

به گزارش آفتاب نیوز، شرکت پالایش گاز سرخون و قشم با ظرفیت ۱۶ میلیون متر مکعب در روز، در ۲۵ کیلومتری بندرعباس قرار دارد. گاز طبیعی مورد نیاز تاسیسات این پالایشگاه از ۱۸ حلقه چاه در منطقه سرخون بندرعباس و گورزین قشم تامین می‌شود.

پالایشگاه گاز سرخون و قشم، از سال ۵۷ آغاز به کار کرد و اکنون ۵ درصد از گاز کشور را تولید می‌کند. با این همه بخش عمده‌ای از مردم هرمزگان مصداق ضرب المثل " کوزه گر از کوزه شکسته آب می‌خورد" بوده و از نعمت گاز کشی شهری محروم هستند.

به نظر می‌رسد پس از آنکه دولت در تبصره ۱۴ لایحه بودجه موردی را گنجاند که بر اساس آن قیمت گاز مایع باید بر اساس فوب خلیج فارس تعیین گردد، حجم نابسمانی در حوزه توزیع گاز مایع افزایش یافته است، در روز‌های اخیر صف‌های طولانی متقاضیان دریافت سیلندر‌های گاز مایع صف‌های در شهر‌های مختلف استان هرمزگان، خوزستان، بوشهر، کرمان، فارس و ... تشکیل شده است.

شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان هرمزگان اعلام کرد که خانوار‌های این استان برای برخوردار شدن از گاز مایع یارانه‌ای باید در سامانه‌ای به نام سدف ثبت نام کنند، به گزارش منابع محلی، فرایند ثبت نام در این سامانه و مشخص نبودن سرپرست خانوار در برخی موارد، مشکلات مختلفی ایجاد کرده است. بخشی از خانواده‌ها که فاقد کد پستی هستند نتوانسته اند در این سامانه ثبت نام کنند، به ویژه کپرنشینان در شهر‌های مانند بندر لنگه و جاسک با این چالش مواجه شده اند.

همچنین برخی اهالی استان در تماس با ما اعلام کردند که این سامانه با قطعی‌های مکرر مواجه است و بعضاً کد نیز پیامک نمی‌شود. یکی از آن‌ها گفت: بنده رستوران دارم و این مقدار سهمیه کفاف کار ما را نمی‌دهد و ناچار هستم به چندین برابر قیمت گاز را از بازار آزاد تهیه نماییم. برخی افرادی که فرایند ثبت نام را نیز تکمیل کرده اند به دلیل عدم اعلام به مرکز پخش ناچار هستند که گاز را از بازار آزاد تهیه نماییند.

مدیر شرکت پخش استان هرمزگان اعلام کرد که ۳۶۰ هزار خانوار در این سامانه ثبت نام کرده اند. خانواده‌های که در این سامانه ثبت نام کنند از سهمیه ۴ سیلندر گاز در ماه برخوردار می‌شوند. طرح الکترونیکی شدن پخش گاز مایع چند ماهی است که در این استان اجرایی شده است.

پیش از این سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز نیز از ساماندهی توزیع گاز مایع در خوزستان برای جلوگیری از قاچاق خبر داد.

در حالی که نرخ هر کپسول گاز مایع به صورت یارانه‌ای ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان است، همین کپسول در بازار آزاد با نرخ ۳۵۵ هزار تومان با کپسول خالی تعویض می‌شود.

براساس گزارش های رسیده به آفتاب نیوز، این مشکل در استان های هرمزگان، خوزستان، بوشهر و کرمان وجود دارد. شهروندان برای دریافت کپسول در بازار آزاد(بخوانید بازار سیاه) باید بیش از ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کنند!

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قیمت هر سیلندر گاز مایع یارانه‌ای را بسته به وزن آن از ۶۱ هزار تومان تا ۱۳۶ هزار تومان تعیین کرده است، با این همه گاز غیر یارانه‌ای با چندبرابر این قیمت در بازار آزاد عرضه می‌شود.

این تفاوت  قیمت بازار سیاه گسترده‌ای ایجاد کرده که ادامه آن بدون نشتی در شبکه توزیع ممکن به نظر نمی‌رسد، مالک شریعتی نیاسری سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اخیرا اظهار کرد، تولید گاز مایع در کشور  بیش از ۶۰۰۰ تن است  و طبق اعلام شرکت ملی پخش، نیاز خانوار‌های فاقد گازکشی با روزانه ۲۵۰۰ تن تامین می‌شود، اما به گفته مسئولین وزارت نفت روزانه ۴۰۰۰ تن گاز مایع گم می‌شود!

یک دستگاه نظارتی در پاکستان اعلام کرد که ۹۰ دستگاه دولتی و ۲۹ مقام مسئول پاکستانی در قاچاق سوخت از ایران دست دارند، بخش مهمی از سوخت قاچاق شده به پاکستان گاز مایع است.

چندی قبل، پایگاه‌های خبری حوزه نفت و انرژی در ایران اعلام کردند که یک شرکت ایرانی که سال‌ها به صورت انحصاری در حوزه حمل گاز فعال بوده، به کشنده‌های شرکت رقیب اجازه نمی‌دهد که عملیات بارگیری از مخازن را انجام دهند، این مسئله باعث ایجاد صف‌های طولانی کامیون‌های حمل گاز در برابر مخازن شده بود و تا مدت‌ها ادامه یافت.

برخی کارشناسان معتقدند که قاچاق این حجم از گاز مایع و تشکیل بازار سیاه بدون مشارکت برخی شرکت‌های پیمانکار و احیاناض برخی مقامات و مدیران میانی ممکن نیست، ادعای که مسئولین مربوطه تا کنون به آن پاسخ نداده اند.

گفتنی است آفتاب نیوز برای پیگیری این موضوع با دو تن از نمایندگان استان تماس گرفت که حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش