یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۹:۴۶ - ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۰۱۷
نفت و انرژی

طیب‌نیا:

برای نخستین‌بار در ۵ دهه اخیر سهم نفت دردرآمدهای دولت کمتر از مالیات شده است

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,علی طیب نیا
 وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، متنوع کردن منابع درآمدی و پایداری بودجه دولت را از برنامه های اساسی دولت یازدهم برشمرد و گفت:برای نخستین بار در ۵ دهه اخیر سهم نفت در درآمدهای دولت کمتر از سهم مالیات شده است.

به گزارش  ایرنا، «علی طیب نیا» در سخنانی در چهارمین اجلاس تامین مالی توسعه آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) در شهر بانکوک پایتخت تایلند، برگزاری این نشست را فرصتی برای تبادل نظر بین مسئولان اقتصادی و مالی دولتی، بین المللی و بخش خصوصی به منظور یافتن راه حل های ممکن برای یکی از مهمترین چالش های کنونی منطقه فراهم دانست.

 

وی اظهار داشت: براساس گزارش منتشره صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۶ درباره پایداری مالی جهانی، ریسک های کوتاه مدت برای این پایداری از آوریل سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است ولی ریسک های میان مدت پابرجا هستند.

 

طیب نیا افزود: به علاوه، ناپایدار بودن فضای سیاسی در برخی کشورها، نبود رشد اقتصادی و درآمد و نابرابری و تبعیض فزاینده زمینه را برای ایجاد مشکلات جدی فراهم کرده است.

 

وی با بیان اینکه ظهور پوپولیسم و سیاستهای حمایتی تجاری، در نقطه مقابل همکاری های منطقه ای و بین المللی، در همین راستا ارزیابی می شود، گفت: تحول منفی دیگر، شکل گیری گروه های تروریستی مانند داعش است که به رغم ماهیت غیرانسانی و ددمنشانه آن متأسفانه هنوز توسط برخی از دولت ها حمایت می شود.

وزیر اقتصاد کشورمان گفت: بانک های توسعه ای بین المللی نظیر بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا (AIIB) و بانک توسعه آسیایی به منظور ترویج توسعه اقتصادی پایدار، ایجاد ثروت و بهبود ارتباط زیرساخت ها در آسیا و اقیانوسیه از طریق سرمایه گذاری تأسیس شده اند. هدف دیگر آنها تسهیل همکاری و ارتباطات منطقه ای است و این اهداف در صورتی محقق خواهند شد که نیازهای اساسی تک تک کشورهای عضو شناسایی شده و مورد توجه و عنایت جدی قرار گیرند.

 

طیب نیا ادامه داد: به اشتراک گذاشتن تجارب در حوزه اعمال قدرت مالی و پولی، هدایت صحیح و تخصیص بهینه منابع مالی، مشارکت موثر و بر پایه اعتماد کشورها در نهادهای مالی قدم های ضروری برای رسیدن به تأمین مالی پایدار برای توسعه است و از این رو اجتناب از تبعیض و ممانعت نکردن برای عضویت دیگر کشورها در موسسات مالی نیز بسیار حائز اهمیت است.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در سطح ملی دولت ها نمی توانند این مسئولیت را به تنهایی به عهده گیرند، این کار نه شدنی است و نه پایدار خواهد بود. تلاش جمعی در سطح منطقه ای و دسترسی به منابع مالی بین المللی مورد نیاز است و بخشهای غیردولتی و خصوصی نیز باید در فرایند تصمیم سازی نقش داشته باشند.

 

وی افزود: همین طور در سطح منطقه ای، منطقه آسیا و اقیانوسیه به شدت نیازمند بکارگیری راهکار پایدار برای تأمین مالی توسعه از طریق طیف وسیعی از اقدامات، ابزارها و نهادهای مالی مورد نیاز است.

 

طیب نیا در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر و به منظور اعاده رشد و ثبات اقتصادی گامهای بلندی برداشته که علائم آن مشهود است. دولت یازدهم موفق شده رشد اقتصادی منفی ۶.۸ درصد در سال ۲۰۱۴ را به رشد۶.۴ درصد در سال ۲۰۱۶ برساند، همزمان تورم را از بیش از ۴۰ درصد در سال ۲۰۱۴ به ۸ درصد در سال قبل کاهش دهد.

 

وی تصریح کرد: برای نخستین بار در ۵ دهه اخیر سهم نفت در درآمدهای دولت کمتر از سهم مالیات شده است. در واقع سهم نفت در بودجه دولت ۷۰ درصد سهم مالیات در بودجه بوده که موفقیت بزرگی است.

 

طیب نیا افزود: این مهم از طریق گسترش پایه مالیاتی، معافیت های هدفمند مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و همچنین اصلاحات نظام مالیاتی صورت پذیرفته است.

 

وی گفت: از سوی دیگر، تراز تجاری غیرنفتی کشور مثبت شده، به عبارت دیگر برای نخستین بار در۵۰ سال گذشته صادرات کشور بدون احتساب نفت از کل واردات پیشی گرفته است.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: این اقدامات همراه با برنامه مقررات زدایی و خصوصی سازی در راستای سیاست های دولت برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و متنوع کردن منابع درآمدی و پایداری بودجه دولت انجام شده است.

 

طیب نیا در پایان ابراز امیدواری کرد کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه نقش موثر و مهم تری را در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.

 

به گزارش ایرنا، اسکاپ یکی از پنج کمیسیون منطقه ای سازمان ملل متحد است که بمنظور ایجاد زمینه‌های همکاری و تفاهم در مسائل اجتماعی و اقتصادی بین کشورهای منطقه و راهنمایی و مساعدت به آنها تاسیس شده است. اسکاپ هدفهای خود را از طریق تشکیل اجلاس سالانه و کمیته هایی که در زمینه‌های تغذیه و کشاورزی، صنایع، مسکن، تکنولوژی، محیط زیست، آبهای زیرزمینی، جمعیت، بنادر و کشتیرانی، توسعه اجتماعی، حمل و نقل، آمار، ارتباطات، جهانگردی، توسعه مناطق روستایی و همکاریهای منطقه ای فعالیت می کنند، دنبال می کند.

 

 

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش