به گزارش میزان، صبح روز ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ امارات تمامی بنادر و فرودگاه های خود را به روی کشتی ها و هواپیماهای قطری بست.
در همان روز اپراتورهای بندری امارات ورود کشتی های تحت پرچم قطر را به بنادر خود ممنوع کردند. اقدام این بنادر در راستای تصمیم امارات برای کاهش روابط دیپلماتیک با قطر بود.
تاثیر بسته شدن بنادر به روی قطر اثرات چندی بر این کشور کوچک خلیج فارس دارد، واردات مواد غذایی و صادرات LNG قطر تحت تاثیر این واقعه قرار می گیرد.
از آنجائیکه بخش عمده ای از واردات غذایی قطر پیش از وقوع تنش ها از راه دریا از بندر جبل علی انجام می شد، اکنون نه تنها محصولات صادره از عمان بلکه محموله های غذایی برزیل و اروپا نیز باید مسیر جدیدی برای ورود به قطر پیدا کنند.
از سوی دیگر، برای تامین مداوم میوه و سبزیجات تازه که معمولا از سوی عربستان تامین می شد، شرکت ها مجبورند از مسیرهای هوایی استفاده کنند که این امر موجب بالا رفتن هزینه وارادت این محصولات می شود.
بدون کمک دولت قطر به شرکت های وارداتی در این روند، شهروندان قطر شاهد افزایش چشمگیر هزینه مواد اولیه زندگی خواهند بود.
در همین حال، صادرات LNG قطر نیز در این تنش تاثیر منفی به خود گرفته است. قطر هم اکنون نزدیک به یک سوم از LNG جهان را تامین می کند. این میزان صادرات، قطر را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل کرده است.
بسته شدن بندر فجیره، یکی از مهمترین هاب های LNG و نفت خام جهان، به روی قطر ممکن است موجب افزایش هزینه حمل و نقل LNG این کشور شود.
اما هرگونه افزایش قیمت صادرات در نتیجه اختلال در عرضه LNG قطر، می تواند به جایگاه این کشور در عرضه LNG در جهان لطمه بزند. هم اکنون خبرهایی از گفتگوهای منفی میان طرف های قطری و مشتریان خاور دور این کشور به گوش می رسد.
شرکت JERA ژاپن، بزرگترین خریدار LNG جهان، در تلاش است تا قراردادهای خود با قطر را کنسل کند تا بتواند LNG بیشتری از آمریکا وارد کند.
- 11
- 3