به گزارش فارس، سخنگوی شرکت ملی نفتکش لحظاتی پیش در برنامه زنده خبری درباره آخرین جزئیات اطفای این نفتکش ایرانی سانچی صحبت کرد.
محسن بهرامی اظهار داشت: این نفتکش حامل ۱۱۵ هزار تن میعانات با درجه اشتعال منفی ۱۸ درجه بود که با کمترین حرارت مشتعل میشود و حتی اگر اطفای حریق انجام شود ممکن است با یک نقطه داغ مجددا مشتعل شود.
وی افزود: در اطراف کشتی میعانات گازی و گازهای سمی پس از حادثه پخش شده بود و آتش نیز به سمت راست کشتی محدود شده بود.
بهرامی ادامه داد: اطفای چنین حریقی حاصل از این میعانات بسیار خاص و ویژه است و روند اطفای حریق باید مستمر و با تیم کافی انجام شود. اینگونه حریقها مشخصات خاص اطفا را میطلبد و نمیتوان به راحتی با اینگونه حریقها جنگید و آن را متوقف کرد.
وی گفت: برای اطفای حریق چنین محمولهای باید به صورت چند جهته و مستمر عملیات انجام داد ضمن آنکه هلیکوپتر از نظر فنی مناسب اطفای چنین حریقهایی نیست.
سخنگوی نفتکش افزود: در حال حاضر کشتیهای آتشخوار، آب، کف و فوم را به محل شعلههای نفتکش میپاشند که پاشیدن آب بابت خنک کردن نفتکش است.
وی با اشاره به ورود تیم نجات و تجسس چینی به داخل نفتکش به مدت نیمساعت گفت: MRCCشانگهایاعلام کرد که در قسمتهای داخلی نفتکش دما بسیار بالا است که از شناورهای آتشخوار بابت پاشیدن آب و خنک کردن استفاده میشود.
بهرامی با بیان اینکه در حال حاضر یدککش ژاپنی نیز عملیات اطفای حریق را انجام میدهد، گفت: اولویت ما نجات جان دریانوردان و خدمه این کشتی است زیرا آنها سرمایه واقعی این کشور هستند.
وی درباره کشتی فلهبر چینی که با نفتکش سانچی برخورد کرد، گفت: این کشتی فلهبر با ظرفیت ۷۵ هزار تن از آمریکا به سمت چین میآمد همه این کشورها مجهز به تجهیزات راداری، موقعیتیاب و غیره هستند.
سخنگوی نفتکش گفت: کشتیها در حرکت خود مانورهایی دارند و حادثه سانچی در محلی رخ داده که تعداد زیادی کشتی بزرگ ماهیگری حضور داشتهاند و تورهای کفکش آنها کیلومترها امتداد دارد ممکن است کشتیها به آن منطقه که میرسند تغییر مسیر میدهند زیرا وجود چنین کشتیهای ماهیگیری ممکن است محاسبات افسر کشتی را به هم بریزد و همه اینها البته خام هستند و قطعاً پس از رمزگشایی جعبه سیاه اطلاعات دقیق خارج میشود.
وی افزود: در زمان بروز چنین حوادثی کشتیای مثل سانچی به راحتی تغییر مسیر نمیدهد و این تغییر مسیر دقیقهها به طول میانجامد.
بهرامی با بیان اینکه حادثه نفتکش سانچی جزو بدترین نوع سوانح دریایی است، گفت: فقط در سال ۱۹۷۲ در آرژانتین حادثهای بدین شکل رخ داده بود.
وی سوءتفاهم در مکالمات رادیویی افسران دو کشتی را از دیگر دلایل احتمالی بابت بروز حوادث دریایی عنوان کرد و گفت: حتی ممکن است یک طرف مشکل زبانی داشته باشد و یا آنکه به درستی نتوانند مفهوم و زاویه چرخش را به یکدیگر منتقل کنند البته همه این موارد فعلاً در حد حدس و گمان است و باید پس از بررسی جعبه سیاه نظرات کارشناسی و قطعی داد.
تکاوران ایرانی به «سانچی» رسیدند/بررسی نحوه ورود به نفتکش
معاون سازمان بنادر و دریانوردی، از رسیدن ١٢ تکاور ایرانی به محل حریق نفتکش سانچی خبر داد و گفت: تکاوران و گروه چینی در حال برگزاری جلسه و بررسی نحوه ورود به نفتکش هستند.
هادی حقشناس در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه "تکاوران در ۱۰۰۰ متری نفتکش مستقر شدهاند"، افزود: تصاویر حاکی از آن است که دود غلیظی در نفتکش وجود دارد. چنانچه شرایط مهیا شود، تکاوران وارد نفتکش خواهند شد.
وی ادامه داد: تکاوران ایرانی روی شناوری مستقر شدهاند که روز گذشته تیم چینی از طریق آن وارد نفتکش شد.
حق شناس به این پرسش که "آیا فقط ١٢ تکاور ایرانی وارد سانچی خواهند شد؟" پاسخ داد: هنوز این موضوع مشخص نیست. تیم ایرانی و تیم چینی در حال بررسی هستند.
بر اساس این گزارش، روز شنبه ١٦ دیماه یک نفتکش ایرانی با کشتی چینی برخورد کرد که باعث حریق نفتکش و مفقود شدن ٣٢ پرسنل آن شد. تاکنون پیکر سه پرسنل پیدا شده است. تکاوران ایرانی با هدف تجسس در داخل نفتکش به محل حادثه اعزام شدهاند.
- 18
- 5