چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۳ - ۲۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۸۵۱
نفت و انرژی

پاسخ به تمام شایعات درباره حادثه نفتکش سانچی/ از حمله آمریکایی‌ها تا وجود اتاق امن در کشتی

نفتکش سانچی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
حادثه نفتکش سانچی ابهاماتی به دنبال داشت که طی بررسی مشخص شد شایعاتی بیش نبوده است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران، با غرق شدن کشتی نفتکش سانچی در اقیانوس آرام  شایعاتی مبنی بر حمله آمریکایی‌ها به این نفتکش ایرانی در بین مردم مطرح شد. به همین دلیل برای روشن شدن پاره‌ای از ابهامات درباره علت غرق شدن نفتکش سانچی  با هادی حق‌شناس مدیر امور دریایی سازمان بنادر به گفت‌وگو پرداختیم.

 

حق‌شناس درباره این ادعا که مقصد نهایی کشتی سانچی کره‎شمالی بوده است، گفت: به هیچ عنوان این موضوع صحت ندارد. مقصد نهایی نفتکش  داسان کره جنوبی بوده که حاوی محموله ۱۳۶ هزار تنی میعانات گازی بوده است.

 

وی در مورد عمدی بودن حادثه و برخورد موشک از سوی آمریکایی‌ها به این نفتکش، گفت: این موضوع از آن دست شایعاتی است که در فضای مجازی دست به دست می‌شود و به هیچ عنوان صحت ندارد.

 

حق‌شناس با بیان اینکه برای رد این ادعا تنها یک دلیل کافی است، تصریح کرد: کشتی کریستال چینی که دارای محموله گندم بود از کشور آمریکا بارگیری و به مقصد چین در حال حرکت بود، بنابراین تنها دلیلی که می‌توان این شایعه را مطرح کرد همین موضوع است.

 

مدیر امور دریایی سازمان بنادر اظهار کرد: تا به امروز هیچ دلیلی مبنی بر ورود آمریکایی‌ها وجود ندارد و ما این شایعه را به طور کامل رد می‌کنیم.

 

وی توضیح داد: طبق گفته خانواده‌های دریانوردان تا ۲ ساعت قبل از این حادثه ارتباط تلفنی با آنها داشته‌اند، بنابراین نمی‌توان این موضوع را مطرح کرد که رادارها قطع شده است.

 

حق‌شناس یادآور شد: چند ساعت قبل از این حادثه‌ ایمیل‌هایی از سوی خدمه به مالکان کشتی ارسال شده و این موضوع وصل بودن سیگنال و رادار در نفتکش را تأیید می‌کند.

 

مدیر امور دریایی سازمان بنادر در پاسخ به این سوال که آیا اجازه صحبت با خدمه کشتی کریستال به کمیته ایرانی داده شده است؟، بیان کرد: متأسفانه سوانح دریایی زمان‌بر است و ما تمام تلاش خود را برای ورود به این کشتی انجام داده‌ایم و خوشبختانه این تلاش‌ها تا به امروز پاسخ داده شده و ما برای بررسی توانستیم هیأتی برای بازرسی از این کشتی اعزام کنیم.

 

وی تصریح کرد: متأسفانه شدت انفجار به حدی وحشتناک بوده است که سرعت هر نوع عکس‌العملی را از دریانوردی گرفته بود و آنها هیچ فرصتی حتی در حد یک ثانیه برای نجات خود نداشتند.

 

* اصطلاح اتاق امن وجود ندارد

حق‌شناس با بیان اینکه اصطلاح اتاق امن و یا مخزن هوا بعد از این حادثه‌ بر سر زبان‌ها افتاد، تأکید کرد: در نفتکش یا کشتی هیچ اتاق امن و یا مخزنی وجود ندارد و هر ادعایی در خصوص وجود اتاق امن در کشتی را به طور کامل رد می‌کنم.

 

مدیر امور دریایی سازمان بنادر اذعان داشت: تمامی مسئولان ایرانی و چینی در این ۹ روز به دنبال خدمه و یا حتی پیکر آنها بودند.کشتی حدود ۱۲۰ مایل با بندر شانگهای فاصله داشت و حضور یدک‌کش‌ها برای اطفای حریق زمان‌بر بوده است.

 

وی تصریح کرد: ورود یدک‌کش‌ها و یا آتش‌خوارها برای اطفای حریق حدود ۱۰ ساعت زمان می‌برد و در این ۹ روز به طور میانگین ۶ یدک‌کش مشغول اطفای حریق بودند و از سوی دیگر نمی‌توانستند به طور همزمان کار کنند.

 

* هیچ صحبتی در خصوص زنده یا مرده بودن خدمه با چینی‌ها نداشتیم

حق‌شناس اظهار کرد: در این مدت هیچ صحبتی در خصوص زنده یا مرده بودن خدمه نداشته‌ایم و ما حتی اگر یک هزارم درصد احتمال زنده بودن و یا یافتن پیکر این خدمه‌ها را می‌دادیم مکلف بودیم که این عملیات را تا آخر انجام دهیم.

 

مدیر امور دریایی سازمان بنادر در پاسخ به این سوال که آیا دلیل وقوع این سانحه خطای انسانی و یا خاموش شدن رادارها بوده است، گفت: تا زمانی که vdr و یا به اصطلاح جعبه سیاه بازخوانی نشود، هیچ اظهار نظر کارشناسی درباره آن نمی‌توان کرد.

 

وی افزود: بازخوانی جعبه سیاه با حضور تمامی ذی‌نفعان انجام می‌شود و امیدواریم بعد از یک ماه رمزخوانی و بازخوانی جعبه سیاه انجام و این ابهامات بر طرف شود.

 

حق‌شناس درباره کوتاهی چینی‌ها در اطفای حریق، گفت: انتظار ما از چینی‌ها بسیار زیاد بود؛ اما باید این واقعیت را در نظر گرفت که ایران و چین دو فرهنگ متفاوت دارند و نمی‌توان جانفشانی‌ها و یا اقداماتی که ایرانی‌ها در هر حادثه انجام می‌دهند را از چینی‌ها انتظار داشت.

 

مدیر امور دریایی سازمان بنادر درباره  عوامل پشت پرده درخصوص دیرتر از حد معمول مخابره شدن حادثه نفتکش سانچی در سطح بین‌الملل، بیان کرد: به هیچ عنوان این حادثه دیر مخابره نشده است. بلافاصله بعد از شنیده شدن، کمیته اضطرار در ایران و چین تشکیل شد و از تمامی کشورها و سازمان بین‌المللی دریانوردی درخواست کمک و امدادرسانی صورت گرفت.

 

وی در پاسخ به این سوال که در این مدت در ذهن خود شما چه سوال بی‌جوابی مانده است، گفت: تنها سوالی که وجود دارد آن است که چرا این حادثه اتفاق افتاده؟ در دنیا طی سه دهه اخیر هیچ حادثه مشابهی رخ نداده و اتفاقات در حد غرق شدن کشتی و یا محموله‌ها بوده است.

 

حق‌شناس تصریح کرد: ایران خاطراتی از جنگ نفتکش‌ها در خاک خود دیده؛ اما عمق این حادثه بسیار بسیار دردناک بوده است.

 

مدیر امور دریایی سازمان بنادر در پاسخ به این سوال که آیا این نفتکش از اقیانوس آرام بیرون کشیده می‌شود، گفت: در صورتی که این نفتکش در مسیر آبراه‌ها قرار بگیرد کشور چین درخواست خروج این نفتکش از طریق لایروبی را می‌دهد، بنابراین باید منتظر باشیم ببینم که آیا این نفتکش آبراه‌ها یا در تردد کشتی‌ها قرار می گیرد یا خیر.

 

بر اساس این گزارش عصر شنبه ۱۶ دی ماه ۹۶ نفتکش ایرانی سانچی متعلق به شرکت نفتکش ایران از عسلویه حرکت کرد و در ۱۵۵ مایلی بندر شانگهای با یک کشتی فله‌بر کریستال در سواحل چین برخورد کرد.

 

متأسفانه بعد از ۸ روز در آتش سوختن نیروهای امدادی ایران و چینی موفق به اطفای حریق این نفتکش نشدند و روز گذشته( یکشنبه ۲۴دی) در آب‌های اقیانوس آرام به طور کامل غرق شد.

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش