به گزارش تسنیم، چندی قبل نیز رئیس جمهور در خصوص ایجاد شفافیت در اقتصاد گفته بود: اگر میخواهیم در کشور فساد از بین برود، راه آن اطلاع داشتن مردم و جوانان از امور است، چراکه بدون اطلاع مردم، شفافیت و حضور جوانان و تنها با دادگاه و نیروی امنیتی نمیتوانیم با فساد مقابله کنیم.
اما تأکید رئیس جمهور در خصوص شفافیت بودجه ۹۷ در حالی است که هنوز بسیاری از عناوین و ردیفهای بودجه غیرشفاف بوده و تعریف دقیقی برای آنها انجام نشده است، بهعبارت دیگر هنوز مشخص نشده است چه مبالغی به چه افرادی و تحت چه عنوانی پرداخت میشود. این موضوع چه در لایحه بودجه و چه در گزارشی که اخیراً خزانهداری کل از پرداختهای تا اواسط خرداد ماه منتشر کرد نمود دارد.
بر همین اساس با توجه به گزارش اخیر خزانهداری کل کشور تلاش کردیم به جزییات پرداختهای وزارت نفت بپردازیم.
نکته جالب توجه اینکه، چه در گزارش اردیبهشت ماه و چه در گزارش فروردین ماه خزانه داری کل کشور هیچ ردیفی مربوط به پرداختهای وزارت نفت وجود ندارد و یا دیده نمیشود. این موضوع شامل حقوق و مزایای مستمر و نیز پرداختهای مربوط به هزینه های اجتناب ناپذیر میشود. گفتنی است، بر اساس قوانین بودجه سنواتی، ۱۴.۵ درصد از درامدهای نفتی کشور به وزارت نفت تعلق دارد و این منابع به صورت مستقیم در اختیار وزارت خانه مذکور قرار میگیرد.
پیگیری شفافیت در اطلاعات پرداختها از مجلس
در همین خصوص مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون تلفیق بودجه در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که چرا برخلاف همه وزارت خانهها از جمله اطلاعات، اقتصاد، صنعت و غیره میزان دریافتیهای ماهیانه وزارت نفت در گزارش خزانه داری دیده نمیشود، گفت: به نظر میرسد دریافتیهای وزارت نفت از محل منابع و حسابهای اختصاصی وزارت نفت میباشد اما این به آن معنی نیست که اطلاعات پرداختتهای ماهیانه این وزارت خانه منتشر نشود.
عضو کمیسیون بودجه مجلس: موضوع عدم انتشار جزییات پرداختهای وزارت نفت را پیگیری میکنیم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با بیان اینکه عدم انتشار دریافتیهای وزارت نفت در گزارش خزانه داری را پیگیری میکنیم،گفت: به نظر نمیرسد که عدم انتشار دریافتیهای وزارت نفت در گزارش خزانه داری از روی سهل انگاری باشد، مشخصا پرداختهای وزارت نفت ضوابط خاص خود را دارد اما بهتر بود جزییات این پرداختها نیز در گزارش خزانه داری لحاظ میشد.
لاهوتی با بیان اینکه، برای وزارت نفت، منابع اختصاصی معادل ۱۴.۵ درصد درامدهای نفتی کشور در قوانین بودجه سواتی لحاظ میشود، گفت: خزانه داری کشور آن چه را که مستقیما پرداخت میکند در گزارش خود لحاظ میکند از طرفی برای وزارت نفت حساب درامد اختصاصی وجود دارد که پرداخت آن از مسیر حساب خزانه متمرکز نیست.
به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه، به طور کلی دو نوع حساب اختصاصی و حساب متمرکز وجود دارد که البته حسابهای اختصاصی نیز با دستور خزانه باز میشود. به طور کلی به نظر نمیرسد که دریافتیهای وزارت نفت طی این دو ماه با سایر وزارت خانهها تفاوت زیادی داشته باشد اما بهتر است این پرداخت ها نیز در گزارش خزانه داری لحاظ شود. البته همانطور که اشاره شد ما نیز در مجلس این موضوع را پیگیری میکنیم.
- 15
- 5