به گزارش ایرنا، صنعت نفت تا چندی پیش به عنوان صنعتی مردانه به شمار می رفت و زنان امکان راه یافتن به پست های ارشد مدیریتی در آن را نداشتند اما در دولت یازدهم و دوازدهم، این روند تغییر کرد و زنان به تدریج در پست های مختلف منصوب شدند.
انتصاب «مرضیه شاهدایی» به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سپس قائم مقامی وزیر نفت، نقطه اوج ورود زنان به صنعت نفت محسوب می شود.
امروز نیز وزیر نفت برای نخستین بار «زهرا گودرزی» را به عضویت در هیات مدیره این شرکت منصوب کرد.
در این حکم انتصاب آمده است: «اکنون که در اجرای سیاستهای نظام و دولت در ارتقای جایگاه جوانان و زنان در ساختار مدیریتی کشور، به عنوان نخستین بانو به عضویت مهمترین بنگاه اقتصادی کشور منصوب میشوید، مسوولیتی مهم نیز در ارائه الگوی مدیریتی یک خانم متعهد ی بر عهده خواهید داشت.»
گودرزی به مدت چهار سال، به عنوان عضو اصلی هیاتمدیره شرکت ملی نفت ایران منصوب شده است.
وی تاکنون مسوولیت هایی مانند عضویت در کمیته تهیه و تنظیم قراردادهای جدید نفتی در شرکت ملی نفت ایران، مذاکرهکننده ارشد حقوقی در قراردادهای بالادستی، مشاور حقوقی کمیته بازنگری قراردادهای نفتی و دبیری هیات تطبیق قراردادهای نفتی را بر عهده داشت.
وزیر نفت امروز در حکمی دیگر «سعید خوشرو» مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران، را به مدت چهار سال بهعنوان عضو اصلی هیات مدیره این شرکت منصوب کرد.
براساس اساسنامه شرکت ملی نفت ایران، مسوولیت اداره این شرکت برعهده هیات مدیره است.
هیات مدیره شرکت متشکل از هفت عضو اصلی و ٢ عضو علیالبدل است که برای یک دوره چهارساله با پیشنهاد وزیر نفت و تصویب مجمع منصوب میشوند و حکم انتصاب آنها از سوی وزیر نفت صادر میشود.
همه اعضای اصلی و علیالبدل هیات مدیره باید شخص حقیقی باشند. سمت عضویت در هیات مدیره شرکت، قائم به شخص است.
مطابق با اساسنامه شرکت ملی نفت ایران، هیات مدیره این شرکت از جایگاه ویژهای برخوردار است و مسوولیتهای سنگینی از جمله تدوین خط مشی، راهبردها، سیاستها و برنامههای کلان برای تصویب مجمع عمومی، تصویب برنامههای عملیاتی، تایید بودجه تفصیلی و ارقام منابع و مصارف آن، بررسی و صدور مجوز عقد قراردادهای شرکت و رفع اختلاف های مربوط به قراردادها را بر عهده دارد.
مرکز آمار ایران بر پایه سرشماری سراسری سال ۱۳۹۵، جمعیت کشور را ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر اعلام کرد که ۵۱ درصد آن را مردان و ۴۹ درصد آن را زنان تشکیل میدهند.
نتایج سرشماری نشان می دهد جمعیت مردان ۴۰ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۴۲ نفر و جمعیت زنان نیز ۳۹ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۸۲۸ نفر است؛ به عبارتی به ازای هر ۱۰۰ زن، ۱۰۳ مرد در ایران زندگی میکنند.
رییس جمهوری هشتم شهریورماه پارسال در نخستین گفت وگوی زنده تلویزیونی پس از تشکیل دولت دوازدهم، گفت: نگرانم چرا امروز شاهد گردش نخبگان با آن سرعتی که باید نیستیم؛ بنابراین من به همه وزیران دولت دوازدهم دستور دادم هر وزیری دستکم باید ۲نفر از جوانان را در سمت معاون، مشاور یا دستیار وزیر بگمارند و از وجود یک خانم در یکی از این سمت های مشابه در تحول وزارتخانه ها استفاده کنند.
- 16
- 3
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۸/۲۶ - ۲۰:۱۲
Permalink