چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۱۳۱۰
نفت و انرژی

عضو کمیسیون انرژی:

پتروشیمی‌ها اجازه بازدید دیوان محاسبات از دفاترشان را نمی‌دهند/ فروشندگان مخفیانه نفت چگونه انتخاب می‌شوند؟

فروشندگان مخفیانه نفت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
قاسم ساعدی عضو کمیسیون انرژی مجلس می‌گوید: پتروشیمی‌ها زیر بار بازرسی‌ها نمی‌روند اصلا پاسخ درستی برای بازرسی‌ها نمی‌دهند و نمی‌گذارند دیوان محاسبات بازدیدی از آنجا و دفاتر آن‌ها داشته باشد.

یکی از خبر‌های مهم و سال ۹۷ خبر اختلاس ۶ میلیارد یورویی مرجان شیخ اسلامی آل آقا بود. هرچند دادستان تهران این رقم را تکذیب کرد، اما در افکار عمومی همچنان رقم  ۶ میلیارد یورو به عنوان بزرگترین اختلاس تاریخ ایران جا افتاده است. قاسم ساعدی عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره این پرونده به رویداد۲۴ می‌گوید: هیچ گاه به علت اصلی این اختلاس‌های توجهی نکردیم بسیاری از این اختلاس‌ها به دلیل عدم دقت کافی قوه قضاییه است تا سرنخ‌ها را دنبال کند. خانم شیخ الاسلامی و آقای حمزه لو برای کشور ارز می‌آوردند و نفت می‌فروختند اما اینکه چه کسی این مجوز‌ها را داده و چه کسی این اقدام را کرده مشخص نیست پس باید دید علت العلل این موضوع کجا است! زمانی بابک زنجانی نفت می‌فروخت و ارز وارد کشور می‌کرد و کشور هم او را تشویق به این کار می‌کرد و او را به یک فرد بزرگ تبدیل کرد.

 

ساعدی درباره شیوه انتخاب افراد و شرکت‌ها برای دور زدن تحریم‌ها می‌گوید: شما هم می‌توانید به عنوان یک شهروند ایرانی مراحلی را طی کنید و نفت بفروشید. معمولا افراد به وزارت نفت می‌روند و می‌گویند ما می‌توانیم نفت بفروشیم. وزارت نفت هم به آنها نفت می‌دهد که به هر قیمتی بالاتر از قیمت تعیین شده دوست داشته باشند، بفروشند.

 

فروشندگان نفت چگونه انتخاب می‌شوند؟

او می‌گوید: وزارت نفت از افرادی که در حوزه بازرگانی نفت تخصص دارند برای فروش نفت استفاده می‌کند و قرارداد می‌بندند. با توجه به اینکه امروز پول بین بانک‌های ایران و سایر بانک‌های بین المللی منتقل نمی‌شود پس منابع حاصل از فروش نفت را می‌اورند و پول حاصل از فروش نفت را چمدانی می‌آورند.

 

ساعدی ادامه می‌دهد: متاسفانه زمانی که ناظری بالای سر این افراد به عنوان فروشنده نفت نباشد این اتفاقات می‌افتد و فعالیت آن‌ها مورد نیاز دولت است آن‌ها را تشویق به فروش بیشتر نفت می‌کنند.

 

او می‌گوید: برای اینکه این افراد بتوانند نفت بیشتری را بفروشند، معمولا از حداقل‌های اختلاف قیمت آنها می‌گذرند. آن فرد هم متوجه می‌شود که بازخواستی در کار نیست اقدام به سودجویی می‌کنند و در نهایت این افراد به صورت افراد متخلف کلان در جامعه معرفی می‌شوند.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این پرسش که چند شرکت و فرد این کار‌ها را انجام می‌دهند و نفت را این طور می‌فروشند؟ می‌گوید: این افراد و شرکت‌ها تعدادشان زیاد است. امروز فروش نفت ما کمتر از قبل شده، اما بر خلاف تصور آمریکا ما کار خود را انجام می‌دهیم، اما آن‌ها نمی‌دانند از چه راهی ما نفت را می‌فروشیم.

 

ساعدی ادامه می‌دهد: اکنون کمیته‌ای برای فروش نفت تشکیل شده که از همه نهاد‌ها نماینده‌ای در این کمیته هست. در این کمیته، شورای امنیت ملی، قوه قضاییه و نهاد‌های امنیتی دیگر نماینده دارند آقای زنگنه برای اینکه مسئولیت‌های آینده را نمی‌خواهد به گردن نگیرد، خودش در این کمیته یک عضو است و می‌گوید شما خودتان بگویید چطور و چگونه نفت را بفروشیم!

 

او می‌گوید: در این میان واگذاری‌ها به بخش خصوصی از دهه ۷۰ انجام شده ما به سمت یک اقتصاد سرمایه‌داری آمده‌ایم و بسیاری از شرکت‌های بزرگ را به بخش خصوصی دادیم. این افراد نور چشمی‌ها هستند که وابسته به بدنه دولت هستند؛ پسر و برادر فلان کس هستند که با قیمت‌های بسیار پایین واگذاری‌ها به آن‌ها انجام شده است.

ساعدی می‌گوید: منابع طبیعی و محیط زیست همه در اختیار این افراد است که ضرر به مردم و بیت المال است. به

عنوان نمونه پالایشگاه کرمانشاه را با چندین هزار هکتار زمین خریداری کردند و آقای سرمایه گذار زمین‌ها را می‌فروشد و با یک چهارم فروش زمین کل سرمایه پالایشگاه را در می‌آورد با قیمت بسیار نازل. پتروشیمی‌ها هم همین طور است باید شاخص نظارت‌ها به صورت دقیق بار دیگر بررسی شوند.

 

پتروشیمی‌ها اجازه بازدید دیوان محاسبات از دفاترشان را نمی‌دهند

ساعدی می‌گوید: متاسفانه در طول این چند دهه اهمال کاری‌ها از همه جا بوده است. گزارش عادل آذر درباره تفریغ بودجه را بخوانید، متوجه می‌شوید چه اتفاقی در کشور افتاده است. عادل آذر در مجلس گفته پتروشیمی‌ها زیر بار بازرسی‌ها نمی‌روند اصلا پاسخ درستی برای بازرسی‌ها به ما نمی‌دهند که واقعا فاجعه است و اجازه نمی‌دهد که دیوان محاسبات بازدیدی از آنجا و دفاتر آن‌ها داشته باشد. متاسفانه مجلس از این اتفاق هم به سادگی رد شد. عدم نظارت از سوی نهاد‌های نظارتی بر هیچ کس پوشیده نیست و دولت تنها مقصر نیست و مجلس در کنار دولت هم قصور دارد.

 

سلاطین اختلاس زاییده خلاء قانونی هستند

عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم می‌گوید: سلطان سکه که بود او از کجا سکه‌ها را آورده است؟ آیا بازار را خالی کرده و مغازه‌ها را خالی کرده و دزدی کرده است؟ آیا طلای یک مغازه را یک جا خریده است؟ از کجا این سکه‌ها خرید‌ها بود؟ جز بانک مرکزی کجا می‌تواند این میزان سکه را در اختیار او قرار دهد؟ زمانی که محدودیتی را قائل نبودند یعنی هر فردی مجاز است هر تعداد سکه در توان دارد خریداری کند یعنی اشکال در قانون وجود دارد حال باید دید این برنامه ریزی از سوی چه کسی بوده است؟

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش