سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۷۱۹
نفت و انرژی

تعرفه برق مشترکان پرمصرف تا ۱۶ درصد افزایش یافت/ نگاه تشویقی برای کاهش مصرف برق

قبض برق,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: تعرفه های جدید به گونه ای طراحی شده است که مشترکان با کاهش ۱۰ درصدی مصرف، شاهد کاهش ۲۰ درصدی هزینه برق مصرفی خواهند بود.

به گزارش تسنیم، محمدحسن متولی زاده  مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: سال گذشته به دلیل محدویت های تولید در نیروگاه‌های برق آبی، مجبور به اعمال خاموشی هایی شدیم ولی خوشبختانه با همکاری مردم از آن مقطع عبور کردیم .

 

متولی زاده درخصوص تغییر تعرفه های برق گفت: تعرفه های برق در پاسخ به مطالبه عموم مردم مبنی بر افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف  و با هدف اصلاح الگوی مصرف مشترکان توسط دولت تصویب شده است.

 

مدیرعامل توانیر با اشاره به این که از امروز تعرفه برق مشترکان پرمصرف تا  ۱۶ درصد افزایش خواهد داشت، تاکید کرد: مصرف برق اکثریت مردم در حد الگوهای تعیین شده است اما تعداد اندکی از مشترکان هم هستند که مصرف بالایی دارند.

 

متولی زاده با اشاره به این که ۱۰ درصد از مشترکان جزو پرمصرف ها هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به این که برای تولید برق باید سوخت گاز مصرف شود، این گروه از مشترکان با مصرف بیشتربرق، نه تنها باعث آلودگی بیشتر محیط زیست می شوند بلکه یارانه بیشتری را هم به خود اختصاص می دهند.

 

وی همچنین با ذکر مثالی در این خصوص گفت: یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف می کنند.

 

متولی زاده درپاسخ به این پرسش که مشترکان چگونه می توانند از قرار گرفتن در سطوح پرمصرف یا خوش مصرف آگاه شوند، گفت: برای آگاهی مردم، از این پس در قبوض برق برحسب میزان مصرف مشترکان، پرمصرف یا کم مصرف بودن آنها درج خواهد شد.

 

وی یاداور شد: الگوی مصرف برق در مناطق گرمسیر یا عادی متفاوت است و بستگی به نوع آب و هوای مناطق مختلف، این الگوها تعیین شده است.

 

متولی زاده درخصوص راهکارهای مشترکان برای قرارنگرفتن در گروه پرمصرف ها گفت: با توجه به این که در تابستان وسایل سرمایشی بیشترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص می دهند، مشترکان در صورت توجه و دقت درچگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، می توانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.

 

وی درباره سهم وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور در تابستان اظهار داشت: در این فصل حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.

 

متولی زاده درخصوص هزینه های تولید برق نیز گفت: برق به معنی واقعی از تولید به مصرف است یعنی با زدن یک کلید،  برق باید در صدها کیلومتر دورتر تولید و از طریق تاسیسات و شبکه های  انتقال و توزیع، با سرعت نور منتقل  و روشنایی مورد نیازمردم تامین شود.

 

وی اضافه کرد: به ازای هر یک کیلووات برق  باید ۲۰ میلیون تومان  برای احداث این زنجیره تولید، انتقال و توزیع  سرمایه گذاری شود تا برق مورد نیاز مردم تامین و به خانه های آنان برسد.

 

وی افزود: قیمت تمام شده برق به ازای یک کیلووات ساعت بیش از ۱۲۰ تومان، بدون احتساب هزینه سوخت است اما مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت ۷۰ تومان پرداخت می کنند که دولت مابقی را به عنوان سوبسید یا همان یارانه پرداخت می کند.

 

متولی زاده درخصوص راهکار برقراری عدالت در پرداخت یارانه برق مصرفی به مشترکان اظهار داشت: هدف گذاری مصوبه دولت برای جبران فاصله مشترکان پرمصرف و کم مصرف است که البته این فاصله را نمی توان به یکباره از بین برد چرا که این کار نیاز به زمان دارد.

 

وی با بیان اینکه تعرفه های قبلی برق به صورت پلکانی بود، به طوری که مشترکانی که برق بیشتری مصرف می کردند اندکی بیشتر از کم مصرف ها پول برق پرداخت می کردند و در عین حال از یارانه بیشتری هم بهره مند می شدند، افزود:  با این مصوبه جدید هزینه برق مشترکان پرمصرف اندکی واقعی تر می شود و این گروه افزایش ۱۶ درصدی تعرفه در قبوض برق را نیز شاهد خواهند بود که امیدواریم با این روند، مصرف برق خود را کاهش دهند.

 

متولی زاده همچنین از برنامه صنعت برق برای ایجاد ارتباط دوسویه با مردم خبرداد: در همین راستا، قبوض کاغذی برق به تدریج حذف خواهد شد و به همین دلیل امیدواریم مشترکان برق نیز در سراسر کشور با همکاری در این برنامه، شماره های همراه خود را در اختیار شرکت های توزیع برق قرار دهند تا بتوانیم ضمن حذف قبوض کاغذی برق، ارتباط دوسویه ای با آنها برقرار کنیم.

 

وی ادامه داد: در قالب این برنامه، با حذف قبوض کاغذی برق که باعث صرفه جویی اقتصادی خواهد شد، امکان ارسال پیام های لازم،  اطلاع رسانی از ساعت های پیک و ارائه مکانیزم ها و راهکارهای کاهش مصرف برق به مشترکان به ویژه در بخش خانگی فراهم خواهد شد.

 

وی افزود: کاهش مصرف به ویژه در بخش خانگی بسیار ساده است  به طوری که براساس مطالعات انجام شده،  بدون اینکه سطح رفاه خانوار کاهش پیدا کند مردم می توانند تا ۳۰ درصد مصرف برق خود را کاهش دهند.

 

متولی زاده همچنین با اشاره به این که از۸ هزار و ۷۶۰ ساعت در سال، در حدود ۵۰۰ ساعت با مشکل افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم که با کاهش مصرف برق وسایل سرمایشی، به راحتی قابل تامین است.

 

وی خاطرنشان کرد: یک کیلووات برق معادل تزریق یک کیلوگرم دی اکسید کربن به جو است و با کاهش مصرف می توان در طول سال گاز co2  کمتری وارد جو کرد.

 

متولی زاده درباره راهکارهای صرفه جویی ۲۰ درصدی توسط مشترکان برق نیز گفت: منحنی ۲۴ ساعته بار نشانگر آن است که با مدیریت مصرف، می توان  شبکه برق  کشور را در ساعت های پیک مدیریت  و از اعمال محدودیت جلوگیری کرد.

 

مدیرعامل توانیربا اشاره به دمای ۲۴ درجه به عنوان دمای آسایش ۲۴یاداور شد:  تنظیم درجه کولر گازی روی عدد ۲۴، به تنهایی می تواند ۲۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق را به دنبال داشته باشد. همچنین استفاده از سایه بان برای جلوگیری از تابش آفتاب روی کولرهای آبی  و تنظیم این نوع کولرها روی دور کند، می تواند تا ۵۰ درصد صرفه جویی را به دنبال داشته باشد.

 

وی ادامه داد: همچنین اگر هر خانوار ایرانی تنها یک لامپ خود را در ساعت های پیک خاموش کند، یکهزار مگاوات  (معادل نیروگاه اتمی بوشهر) از مصرف برق کشورک اهش خواهد یافت .

 

متولی زاده تصریح کرد: تعرفه های جدید طوری طراحی شده اند که اگر مشترکان ۱۰ درصد مصرف برق را کاهش دهند، شاهد کاهش ۲۰ درصدی صورتحساب برق مصرفی خود خواهند بود که رسیدن به این میزان با راهکارهای بسیار ساده ای قابل دستیابی است.

 

مدیرعامل توانیر درباره برنامه های صنعت برق برای مدیریت پیک بار امسال نیز گفت: تلاش های بسیاری برای افزایش ظرفیت تولید برق صورت گرفته است اما در کنار این برنامه هایی هم برای کنترل پیک بار برنامه ریزی شده است.

 

متولی زاده ادامه داد: در همین راستا تغییر ساعات کار ادارات به منظور کاهش پیک بارو اطلاع رسانی و آموزش به مشترکان به ویژه مشترکان پرمصرف برق برای کاهش مصارف  از جمله برنامه های صنعت برق در تابستان امسال به شمار می رود.

 

وی  همچنین خاطرنشان کرد: برای نخستین بار مکانیزمهایی را طراحی کرده ایم تا با استفاده از ظرفیت استارت آپ ها و شرکت های خدمات انرژی(اسکو) ، مشترکان بتوانند علاوه بر کاهش مصرف برق، جوایزی را نیز دریافت کنند.

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش