به گزارش تسنیم، از ساعت صفر روز جمعه، ۲۴ آبان ماه سال ۱۳۹۸ سهمیه بندی بنزین برای تمامی وسایل نقلیه بنزین سوز شروع شد.
سقف ذخیره سهمیه بنزین کارت های هوشمند سوخت شخصی برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسيکلت ها آغاز ۶ ماه بود که به دنبال گسترش ویروس کرونا (corona) در کشور و شرایط ویژه اعلام شده برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی هفته گذشته در اطلاعیه ای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد، بدین ترتیب سهمیه سوخت خودروهای شخصی و موتورسیکلت ها در صورت عدم استفاده حداکثر تا ۹ ماه در کارت های سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
در صورتی که این مصوبه جدید، تصویب و ابلاغ نمی شد، برای خودروهای شخصی که ۳۶۰ لیتر سهمیه بنزین در کارت سوخت آن ها ذخیره شده بود، سهمیه بنزین اردیبهشت واریز نمی شد. اینک که مصوبه جدید، سقف ذخیره سازی بنزین در کارت های سوخت خودروهای شخصی را تا ۹ ماه افزایش داده، به معنای آن است که در صورتی که کسی از سهمیه بنزین خود از آغاز سهمیه بندی ( ۲۴ آبان ۹۸) استفاده نکرده باشد و در ماه های آینده نیز از این سهمیه استفاده نکند، نهایتا تا سقف ۵۴۰ لیتر( برابر با ۹ سهمیه ۶۰ لیتری) ظرفیت ذخیره سازی دارد.
از اینرو برای افرادی که از سهمیه بنزین ۶۰ لیتری ماهیانه خود تا به حال استفاده نکرده اند، در صورتی که در ماه های آینده نیز از این سهمیه استفاده نکنند، تنها تا تیر ماه سهمیه جدید سوخت در کارت های آن ها شارژ می شود و این اشخاص سهمیه بنزین مرداد ماه را دریافت نخواهند کرد.
نکته جالب توجه اینجاست که پیگیری های تسنیم نشان می دهد تعداد چندین هزار خودروی شخصی در کشور وجود دارد که تا به حال از سهمیه ۶۰ لیتری ماهیانه خود استفاده نکرده اند و تا امروز با واریز هفتمین سهمیه بنزین، ۴۲۰ لیتر سهمیه بنزین ذخیره شده در کارت های سوخت خود دارند.
سهمیه سوخت جانبازان تعدیل شد
کرامت ویسکرمی در این باره گفت: طبق مصوبه این کارگروه، همه جانبازان عزیزی که اطلاعات آنها توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به دست ما رسیده است، شامل تعدیل سهمیه سوخت از طریق اعتباری در کارتهای بانکی خواهند شد.
وی افزود: روز گذشته اطلاعات بیش از ۴۳ هزار نفر از ایثارگران توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ارسال شد که با توجه به آمادگی زیرساختهای سامانه هوشمند سوخت، این تغییرات از امروز، سهشنبه (دوم اردیبهشت ماه) در سامانه اعمال و هماکنون همه سهمیه سوخت ترمیمی از طریق اعتباری در کارتهای بانکی این افراد اعمال شده و این عزیزان میتوانند در جایگاههای عرضه سوخت از طریق کارتهای بانکی نسبت به خرید سوخت اقدام کنند.
ویسکرمی تاکید کرد: سقف لحاظشده برای تعدیل سهمیه سوخت جانبازان روزانه ۲۰۰ هزار لیتر خواهد بود و افزون بر آن امکان دارد طبق فهرستهای دریافتی از بنیاد شهید و امور ایثارگران به تعداد این افراد باز هم افزوده شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: این تعدیل سهمیه در شرایطی انجام شده است که دیگر همچون گذشته نیازی به تعویض پلاک خودرو و تغییر آن به پلاک معلولان و جانبازان نیست.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران پیش از این در اطلاعیه شماره ۱۱ طرح مدیریت مصرف سوخت در کشور، سهمیه سوخت خودروهای سواری دارای پلاک معلولان و جانبازان را ۴۰ لیتر افزایش داده بود.
- 20
- 5