سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۳۲۲
نفت و انرژی

درخواست کابینه عربستان از کشورهای عضو اتحاد اوپک

ترس از موج دوم شیوع کرونا باعث سقوط قیمت مجدد نفت/ قیمت گاز هم منفی می‌شود؟

آخرین وضعیت قیمتهای انرژی در جهان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
به دنبال نگرانی ها از شیوع احتمالی موج دوم ویروس کرونا در کشورهایی که محدودیت های اجتماعی را کاهش داده اند قیمت نفت روز چهارشنبه کاهش یافت.

قیمت نفت خام در معاملات امروز بازارهای جهان با نگرانی از موج دوم شیوع کرونا به دنبال بازگشایی اقتصادهای جهان و بالا رفتن سطح ذخایر انبارهای نفت آمریکا، سقوط کرد. 

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، روز چهارشنبه، با نگرانی از موج دوم شیوع کرونا به دنبال بازگشایی اقتصادهای جهان و بالا رفتن سطح ذخایر انبارهای نفت آمریکا، قیمت نفت خام سقوط کرد.

تا ساعت ۱۰:۴۱ به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، ۵۳ سنت یا ۱.۷۷ درصد سقوط کرد و به ۲۹.۴۵ دلار بازگشت.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا ۲۴ سنت یا ۰.۹۳ درصد سقوط کرد و به ۲۵.۵۰ دلار رسید.

داده‌ها نشان داد که در هفته گذشته میزان ذخایر انبارهای نفت آمریکا ۷.۶ میلیون بشکه افزایش یافته و به ۵۲۶.۲ میلیون بشکه رسیده است، در حالی که اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کردند ۴.۱ میلیون بشکه افزایش داشته باشند.

درخواست کابینه عربستان از کشورهای عضو اتحاد اوپک برای کاهش تولید

کابینه عربستان سعودی طی بیانیه ای از کشورهای عضو اوپک پلاس میخواهد برای بازگرداندن تعادل به بازارهای جهانی نفت خام، تولید نفت خود را بیش از پیش کاهش دهند.

 به گزارش رویترز، کابینه عربستان سعودی طی بیانیه ای از کشورهای عضو اوپک پلاس میخواهد برای بازگرداندن تعادل به بازارهای جهانی نفت خام، تولید نفت خود را بیش از پیش کاهش دهند.

 در این بیانیه آمده است:« کابینه عربستان سعودی تلاش این کشور برای حمایت از تعادل بازارهای جهانی نفت را تایید می کند».

« هدف عربستان سعودی اجبار کشورهای عضو قرارداد کاهش تولید اوپک ‌پلاس و سایر کشورهای تولید کننده به پایبندی به سهمیه های کاهش تولید خود و حتی کاهش بیشتر تولید به منظور بازگرداندن تعادل مطلوب به بازارهای جهانی نفت است».

قیمت گاز هم منفی می‌شود؟

قطر به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع در جهان ممکن است به‌زودی در برابر انتخابی سخت قرار بگیرد. آنها باید تولید خود را کاهش دهند یا آغازکننده جنگی بر سر تسخیر بازارهای جهانی باشند که مانند بازار نفت پتانسیل کشیدن قیمت‌ها به دامنه‌ منفی را دارد.

آخرین وضعیت قیمتهای انرژی در جهان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

بلومبرگ در گزارش خود از وضعیت بازار گاز می‌گوید قطر در فوریه برای کنترل عرضه، مقصد صادرات LNG خود را از آسیا که درگیر شیوع کرونا بود به شمال غرب اروپا تغییر داد، اما بی‌فایده بود؛ چرا‌که کرونا به‌سرعت اقتصاد اروپا را هم درگیر کرد و این به معنای باقی‌ماندن گاز تولیدی روی دست این کشور بود. در چنین شرایطی قطر باید تصمیمی کلیدی اتخاذ کند که ممکن است تبعات جدی و پایداری در بازار داشته باشد. از طرفی کاهش تولید به معنای کاهش درآمد این کشور از اصلی‌ترین منبع صادراتش خواهد بود آن‌هم همزمان با سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی که منجر به افزایش فشار روی قیمت گاز طبیعی در بازار هم خواهد شد. کاهش تولید برای قطر می‌تواند به معنای خدشه به یکی از افتخارات ملی آنها هم باشد و جایگاه بزرگ‌ترین صادرکننده گاز جهان را از دست دهند و استرالیا جایگزین این کشور شود. اگر قطر برای تضمین فروش خود قیمت‌ها را در بازار کاهش دهد، ممکن است سقوط قیمت‌ها حاشیه امن تولیدکنندگان گاز با هزینه پایین را هم مورد تهدید قرار دهد. قطر در هر صورت با یک بازی دو سر باخت روبه‌روست.

بلومبرگ در گزارش خود مدعی است که میزان کشتی‌های صادراتی گاز قطر پس از تحویل سفارش‌های آوریل با کاهش روبه‌رو شده است. اطلاعات آی‌اچ‌اس مارکت، بلومبرگ، وسل‌ترکر و داده‌های بنادر اروپایی نشان می‌دهد که تحویل گاز LNG قطر به شمال غربی اروپا در ماه آوریل به اوج خود رسید. اما قطر در ماه جاری مشغول کاهش صادرات به اروپاست و در حال حاضر ۱۷ کشتی حمل LNG در سواحل این کشور معطل مانده‌اند که برای این برهه از سال عدد بالایی محسوب می‌شود. کمپانی قطر پترولیوم هم که صادرات گاز کشور را مدیریت می‌کند در این‌باره سکوت کرده است.

به‌زودی ممکن است نیاز شرکت قطر‌پترولیوم برای صادرات گاز طبیعی مایع خود به اروپا کاهش پیدا کند؛ چرا که در صورت افزایش مجدد تقاضا در آسیا این شرکت قطری سراغ مشتریان همیشگی خود خواهد رفت. اما باید در نظر داشت که حتی در صورت وقوع این پیش‌بینی، بازگشت تقاضا به سطح پیش از شیوع کرونا نمی‌تواند روندی سریع باشد و احتمالا ماه‌ها طول خواهد کشید. بلومبرگ می‌گوید میزان گاز مصرفی جهان در سال ۲۰۲۰ احتمالا با کاهشی ۳ درصدی نسبت به میزان مصرف این حامل انرژی پیش از شیوع بیماری کووید-۱۹ روبه‌رو شود.

طی سال جاری قیمت گاز بیش از نیمی از تولیدکنندگان در جهان به حدود ۲ دلار بر Btu رسیده است. در چنین شرایطی این کشور در سال ۲۰۱۹ بیشترین میزان صادرات گاز جهان را داشته است و در جنگ بر سر بازار دست بالا را دارد. طبق گزارش بلومبرگ تاسیسات راس لفان قطر سومین گاز طبیعی ارزان دنیا را تولید می‌کند. در حالی‌که آمریکا با هزینه‌های گزاف نسبت به قطر این گاز را تولید می‌کند و احتمالا پس از لغو سفارش‌های ژوئن دست به کاهش تولید بزند. نروژ و روسیه هم صادرات گاز خود را به اروپا کاهش داده‌اند.

تحلیلگران بلومبرگ می‌گویند بازار اروپا خواهان محموله‌های گازی نیست و به همین دلیل گاز صادراتی قطر در این کشور باقی می‌ماند یا آنها مجبور می‌شوند تولید خود را کاهش دهند. اگر قطر بر صادرات گاز خود به اروپا پافشاری کند احتمالا قیمت‌ها در بازار مانند آنچه در مورد نفت رخ داد منفی خواهند شد و تنها راه پیشگیری از قیمت‌های منفی، کاهش تولید خواهد بود.

از دیگر مواردی که به تردیدها در بازار گاز جهانی دامن زده و ممکن است در آن قیمت‌ها و میزان تولید به شکل غیرقابل پیش‌بینی تغییر کند، ضعف تولید‌کنندگان عمده گازی جهان است که نتوانسته‌اند مشابه تولیدکنندگان عمده نفتی جهان تشکیلاتی مانند اوپک را سازماندهی کنند تا از این طریق بتوانند از قیمت‌ها حمایت کنند یا میزان تولید را در بازار جهانی کنترل کنند. علاوه بر ضعف نبود چنین تشکیلاتی، همگرایی و اراده مشترکی که امید بخش بازار برای نجات آن از خطر قیمت‌های منفی باشد هم در میان تولیدکنندگان دیده نمی‌شود. در چنین شرایطی هیچ سناریویی در بازار گاز ناممکن نیست و قطر در صورت ادامه عرضه و پایین آوردن قیمت‌ها می‌تواند بدون توجه به وضعیت دیگر تولیدکنندگان زیان بزرگی را به بازار تحمیل کند.

mehrnews.com
tasnimnews.com
donya-e-eqtesad.com
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش