به گزارش ایسنا، قیمت نفت سنگین ایران در اکتبر به ۴۰ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با قیمت ۴۱ دلار و ۹۳ سنت در سپتامبر، یک دلار و ۶۹ سنت معادل چهار درصد کاهش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۳۹ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه در مقایسه با ۶۱ دلار و ۷۷ سنت در مدت مشابه سال گذشته بوده است.
ارزش سبد نفتی اوپک در اکتبر برای دومین ماه متوالی کاهش پیدا کرد و به ۴۰ دلار و هشت سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با سپتامبر یک دلار و ۴۶ سنت معادل ۳.۵ درصد کاهش داشت. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا به حال ۴۰ دلار و ۵۷ سنت بوده که در مقایسه با ۶۳ دلار و ۹۱ سنت در مدت مشابه سال گذشته ، ۲۳ دلار و ۳۴ سنت معادل ۳۶.۵ درصد کاهش را نشان می دهد.
طبق گزارش منابع ثانویه، تولید نفت اوپک متشکل از ۱۳ کشور در اکتبر به ۲۴.۳۹ میلیون بشکه در روز رسید که ۰.۳۲ میلیون بشکه در روز در مقایسه با سپتامبر افزایش داشت. تولید نفت به طور عمده در لیبی، عراق و نیجریه افزایش پیدا کرد اما در امارات متحده عربی، آنگولا، ونزوئلا و کنگو کاهش داشت. تولید نفت ایران تغییر چندانی نداشت و با پنج هزار بشکه در روز کاهش نسبت به سپتامبر، به ۱.۹۵۸ میلیون بشکه در روز رسید.
قیمت جهانی نفت امروز ۹۹/۰۸/۲۲| رشد ۱۲ درصدی قیمت نفت در یک هفته
تسنیم نوشت: به دنبال افزایش امیدها نسبت به عدم اجرای افزایش تولید برنامه ریزی شده توسط کشورهای تولیدکننده نفت به دلیل بالا رفتن موارد ابتلا به ویروس کرونا قیمت نفت روز پنجشنبه افزایش داشت و رشد قیمت های هفته جاری را به بیش از ۱۲ درصد رساند.
وزیر انرژی الجزایر دیروز گفت، گروه کشورهای اوپک پلاس ممکن است توافق کاهش تولید روزانه ۷.۷ میلیون بشکه ای خود را برای سال ۲۰۲۱ هم تمدید کند یا حتی در صورت ضرورت آن را تقویت کند.
به گفته تحلیلگران، تضعیف چشم انداز تقاضا برای نفت به دلیل بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا اوپک پلاس را تحت فشار قرار داده تا افزایش برنامه ریزی شده ۲ میلیون بشکه ای تولید خود برای ماه ژانویه را به تعویق بیاندازد.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز برای تحویل در ماه ژانویه سال آینده با ۱۷ سنت معادل ۰.۳۹ درصد رشد به ۴۳ دلار و ۹۷ سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم برای تحویل در ماه دسامبر با ۲۰ سنت معادل ۰.۴۸ درصد رشد به ۴۱ دلار و ۶۵ سنت رسید.
امیدواری نسبت به مهار ویروس کرونا پس از انتشار خبرهایی مثبت از مراحل نهایی تولید واکسن کرونا سبب شده تا قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا طی هفته جاری افزایش قابل ملاحظه ای را تجربه کند.
لاچلان شاو، تحلیلگر نشنال بانک استرالیا در زمینه تحقیقات کالاهای خام گفت: «این یک خبر عالی بود و شکی در آن نیست... اما توزیع واکسن زمان خواهد برد و بنابراین تاثیرپذیری مثبت تقاضای انرژی از این تحول چند ماهی طول خواهد کشید.»
همزمان رشد آمار مبتلایان به ویروس کووید۱۹ در اروپا، آمریکا و آمریکای لاتین سبب تضعیف تقاضا برای انرژی شده است. این وضعیت سبب شده تا اوپک اعلام کرد تقاضا در سال ۲۰۲۱ کندتر از آنچه پیش بینی می شد ترمیم خواهد شد.
- 18
- 1