به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس در معاملات امروز بازار سرمایه با ۳۵ هزار و ۶۵۲ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۴۲۲ هزار واحد را ثبت کرد.
شاخص کل با معیار هم وزن هم ۷۴۴۱ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۲۲ هزار و ۹۴۱ واحد رسید.
معامله گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۶۰ هزار و ۷۲۵ میلیارد ریال انجام دادند.
۳۱۸ نماد بورسی مثبت و ۷۶ نماد منفی بودند که از میان آنها فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی گلگهر، گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس با ۲۹۳ واحد افزایش در رقم ۲۰ هزار و ۸۵۷ واحد ایستاد.
معامله گران این بازار ۹۴۰ هزار معامله به ارزش ۱۸۷ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال انجام دادند.
در این بازار ۱۶۹ نماد مثبت و ۸۹ نماد منفی بودند که از میان آنها پلیمر آریاساسول، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب، سرمایه گذاری صبا تامین و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
یک شرایط ویژه بورسی برای سیمان
قرار است از از امروز (شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰) همه معاملات سیمان به صورت جداگانه در تالار اختصاصی سیمان در بستر معاملاتی TTS و راس ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه برگزار شود.
به گزارش ایسنا، سرانجام و پس از کش و قوس های فراوان درمورد قیمت سیمان و عرضه یا عدم عرضه آن در بورس کالا، وزارت صمت حدود ۲۰ روز قبل در ابلاغیه ای بر ممنوعیت خرید و عرضه سیمان خارج از بورس کالا و تعیین فرصت زمانی برای حضور خریداران و فروشندگان سیمان در بورس کالا تاکید کرد و پس از آن روند حضور و پذیرش شرکتهای سیمانی و همینطور خریداران سیمان در بورس سرعت گرفت. به طوریکه بر اساس اطلاعیههای مدیریت پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران تاکنون ۶۸ شرکت محصول خود را پذیرش کردهاند و چند شرکت نیز در مرحله پذیرش هستند.
طبق آخرین اخبار از ابتدای عرضه سیمان در بورس کالا که به تاریخ ۹ خردادماه بر میگردد در مجموع ۱۰ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۲۸۰ تن سیمان که با تقاضای ۱۲ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۵۰ تنی همراه و در پایان هشت میلیون و ۷۸۵ هزار و ۱۸۰ تن آن معامله شده است.
بر این اساس و طبق ابلاغیه مدیر عملیات بازار بورس کالا، از امروز (شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰) همه معاملات سیمان به صورت جداگانه در تالار اختصاصی سیمان در بستر معاملاتی TTS و راس ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه برگزار میشود.
در این ابلاغیه آمده است که بورس کالا که تاکنون در بستر TTS دارای بازارهای صنعتی، صادراتی کیش، فرآوردههای نفتی، فرعی، پتروشیمی، حراج باز و مناقصه بود به دلیل حجم گسترده معاملات سیمان از هفته آینده شاهد روی کار آمدن تالار سیمان به صورت جداگانه خواهد بود.
چرا سیمان به تالار اختصاصی رفت؟
در این راستا، محمودرضا الهی فرد - کارشناس بازار سرمایه - در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به معامله سیمان در تالار اختصاصی اظهار کرد:با توجه به اینکه حجم معاملات سیمان بسیار زیاد و با ارزش ریالی پایین است، وقت زیادی از تالار معاملاتبورس کالا را به خود اختصاص میدهد. بنابراین به نظر می رسد جدا کردن تالار معاملات سیمان که به لحاظ خرد بودن، وقت زیادی از تالار معاملات را می گیرد، کاری منطقی است. به طور کلی با توجه به اینکه معاملات سیمان وقت زیادی از تالار بورس و کارگزاران می گیرد و همچنین با توجه به هزینه های مترتب بر موضوع، باید فکری اساسی در این رابطه کرد و حداقل سفارش برای سیمان با کالاهای دیگر سنخیتی داشته باشد.
وی به این سوال که ایا اختصاص تالار اختصاصی به سیمان به معنی نظارت و کنترل قیمت است، پاسخ داد: خیر، ضوابط و شرایط هر دو تالار یکسان است. علت اصلی جدا کردن تالار سیمان از سایر کالاها، وقت گیر بودن معاملات سیمان است نه نظارت بر قیمت.
- 14
- 5