به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با ۲۳ هزار و ۷۳۰ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۳۲۰ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۵۸۸۲ واحد کاهش یافت و به رقم ۳۵۵ هزار و ۶۱۲ واحد رسید.
معامله گران این بازار ۲۷۳ هزار معامله به ارزش ۲۳ هزار و ۸۷۱ میلیارد ریال انجام دادند. ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، گسترش نفت و گاز پارسیان، معدنی و صنعتی گل گوهر و پالایش نفت بندرعباس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
شاخص کل فرابورس هم با ۱۹۰ واحد کاهش دوباره به کانال ۱۸ هزار واحد عقبگرد کرد و در رقم ۱۸ هزار و ۹۳۰ واحد ایستاد.
معامله گران این بازار ۱۱۳ هزار معامله به ارزش ۲۴ هزار و ۴۳۵ هزار میلیارد ریال انجام دادند. پلیمر آریاساسول، پتروشیمی مارون، فرابورس ایران، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی تندگویان، پالایش نفت شیراز و گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.
سیگنال مهم دولت برای بازار سرمایه
لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در حالی تقدیم مجلس شده است که برخلاف لایحه سال گذشته که بورس سهم قابل توجهی در تامین بودجه دولت داشت، این مرتبه این سهم کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در بخش واگذاری داراییهای مالی ردیفی برای منابع حاصل از واگذاری شرکت های دولتی در نظر گرفته شده که نسبت به سال قبل کاهش داشته است. در واقع طبق پیش بینی صورت گرفته در لایحه، قرار است حدود ۷۱ هزار میلیارد تومان از سهام شرکتها در بورس واگذار شود. این درحالی است که این رقم در سال ۱۳۹۹، بالغ بر ۱۱.۶ و در سال جاری نیز ۹۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
در واقع واگذاری سهام شرکتهای دولتی نسبت به سال قبل حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
فروش اوراق دولت ۳۳ درصد کم میشود
براساس لایحه بودجه سال آینده دولت میتواند ۸۸ هزار میلیارد تومان اوراق بفروشد.
طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، دولت میتواند معادل ۸۸ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری و فروش انواع اوراق مالی و اسلامی درآمد کسب کند. این در حالی است که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای فروش انواع اوراق مالی و اسلامی، معادل ۱۳۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در مقایسه با عدد سال آینده به میزان ۳۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
علاوه بر این، بر اساس لایحه بودجه سال آینده در بخش تملک داراییهای مالی، بازپرداخت ۱۲۸ هزار ۲۹۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، از زمان آغاز فعالیت دولت در سال جاری اوراق چندانی فروخته نشد و فروش اوراق هجمههای منفی بسیاری در پی داشت که رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره گفت که دولت تا پایان سال ۱۴۰۱ باید بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت قبل در رابطه با فروش اوراق را بپردازد.
- 10
- 5