به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس با ۴۱۸۰ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۳۳۲ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۰۹۹ واحد نزول کرد و به رقم ۳۵۲ هزار و ۱۰۳ واحد رسید.
معاملهگران این بازار ۳۴۹ هزار معامله به ارزش ۲۸ هزار و ۷۳۴ میلیارد ریال انجام دادند.
۱۸۰ نماد بورسی مثبت و ۲۰۹ نماد منفی بودند که از میان آنها پتروشیمی پارس، ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی و پالایش نفت اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل ایران خودرو و بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
شاخص کل فرابورس هم با ۹۹ واحد کاهش تا رقم ۱۸ هزار و ۱۸ واحد نزول کرد.
معاملهگران این بازار ۱۶۴ هزار معامله به ارزش ۱۴۲۵ میلیارد ریال انجام دادند.
۱۴۰ نماد فرابورسی مثبت و ۱۵۵ نماد منفی بودند که از میان آنها پتروشیمی زاگرس، پلیمر آریاساسول، صنعتی مینو، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی، تولید نیروی برق دماوند، صنایع پتروشیمی تخت جمشید و فولاد هرمزگان جنوب نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.
۵۴ نماد به ارزش ۱۳۷۲ میلیارد ریال صف خرید و ۸۳ نماد به ارزش ۳۱۰۷ میلیارد ریال صف فروش بودند.
واریز سجامی سود شرکتها چشم انتظار قانون جدید بازار
واریز سود از طریق سامانه سجام در صورت الزام قانونی و ابلاغ آن به تمام شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به طور کامل اجرا خواهد شد.
غلامرضا ابوترابی نایبرییس هیاتمدیره و قائممقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در خصوص واریز سود شرکتهای بورسی از طریق سجام، اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد شرکتهای بورسی و فرابورسی که در مجامع عمومی عادی سالانه سود تقسیم کردهاند طبق برنامه زمانبندی ارائه شده در کدال از طریق سامانه سجام اقدام به پرداخت سود کرده اند. او بیان کرد: براساس اطلاعات موجود؛ از ابتدای امسال تاکنون، سود تقسیمی ۲۳۲ ناشر از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز شده است. همچنین براساس درخواستهای ارائه شده سود تقسیمی ۳۰ ناشر دیگر تا پایان سال از طریق این شرکت (سمات) پرداخت خواهد شد. ابوترابی افزود: به همین خاطر مجموع سود تقسیمی پرداخت از سوی این شرکت تا پایان سال به ۲۶۲ شرکت خواهد رسید. البته ممکن است درخواستهای جدید دیگری نیز از سوی شرکتها ارائه شود. این مسئله در حالی است که سال ۹۹ سود تقسیمی ۱۲۳ ناشر از طریق این شرکت به سهامداران سجامی پرداخت شده است.
قائممقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، اظهار کرد: بدیهی است که برخی از شرکتها زیان ده بودهاند و عملا سود تقسیمی نداشتهاند و یا مجامع عمومی عادی سالانه آنها به دلایل مختلف برگزار نشده که این تعداد از کل شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار کسر شده است.
از سوی دیگر نیز برخی از شرکتها هنوز مجامع عمومی عادی سالانه خود را به دلیل نرسیدن سال مالی برگزار نکردهاند که آنها نیز از مجموع شرکتهای مندرج کم خواهند شد. ابوترابی بیان کرد: در حال حاضر زیرساختهای لازم در شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برای پرداخت سود تقسیمی شرکتها به سهامدارانی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند فراهم شده است، به طوری که از قبل نیز با بیشتر بانکها در خصوص فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای اجرای درست و بینقض این امر صحبتهای لازم انجام شده است. قائممقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی تاکید کرد: واریز سود از طریق سامانه سجام در صورت الزام قانونی و ابلاغ آن به تمام شرکتهای ثبتشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به طور کامل اجرا خواهد شد. ابوترابی گفت: تمام سهامداران شرکتهایی که در سامانه سجام ثبتنام نکردهاند هر چه سریعتر نسبت به ثبتنام در این سامانه اقدام کنند تا امکان پرداخت سود سهام آنها از طریق این شرکت فراهم شود.
تسهیل دریافت سود
ابوترابی در خصوص برخی اظهارات مبنی بر مقاومت بعضی از شرکتها برای عدم پرداخت سود سهام از طریق سجام گفت: قطعا اگر این امر الزام قانونی شود، همه شرکتها ملزم خواهند شد که سود سهامدارانشان را از طریق شرکت سپردهگذاری پرداخت کنند و اگر در این خصوص اقدام نکنند مرتکب تخلف میشوند و مطابق مقررات با آنها برخورد میشود. قائممقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: مسوولان سازمان بورس و اوراق بهادار برای رفاه حال تمام سهامداران بیش از پیش تلاش میکنند تا سود سهامداران شرکتهای مندرج در بازار سرمایه به راحتی به حساب آنها واریز شود، بهگونهای که آنها مجبور نباشند برای دریافت سود سهام به بانکها و یا شرکتها مراجعه کنند و متحمل هزینه شوند.
- 9
- 2