به گزارش ایسنا، مجید عشقی در مراسم رونمایی از نخستین صندوق سرمایهگذاری املاک و مستغلات، با بیان اینکه یکی ار سیاستها در سازمان بورس تشویق سهامداران به سمت سرمایهگذاری غیرمستقیم است، اظهار کرد: در این راستا نخستین صندوق املاک و مستغلات راهاندازی شد.
وی با تاکید بر اینکه حوزه مسکن در بازار سرمایه مغفول مانده است، گفت: علیرغم اینکه مسکن بازار بزرگی است و سرمایهگذاران بزرگی دارد، به طوری که بیش از ۹۰ درصد سرمایهگذاران این حوزه بخش خصوصی هستند، در بازار سرمایه مغفول مانده بود که به نظر میرسد با راهاندازی صندوق املاک و مستغلات شروع متفاوتی در این حوزه رخ دهد.
رئیس سازمان بورس در ادامه در مورد مزایای صندوق املاک و مستغلات توضیح داد: این صندوق در جذب سرمایهگذار خوب عمل میکند، چرا که هرکس بخواهد وارد حوزه مسکن شود باید پول درشتی داشته باشد اما با هر میزان سرمایهای میتوان در این صندوق سرمایهگذاری کرد.
به گفته عشقی مدلهای مختلفی برای تامین مالی پروژهها از طریق صندوقهای مذکور قابل تعریف خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز معاملات ثانویه صندوق املاک و مستغلات از امروز عنوان کرد: این صندوقها برای بانکها افزایش نقدشوندگی به همراه دارند.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: بحث مولدسازی داراییها در دولت دنبال میشود و این صندوق ها باعث میشود از داراییهای نزد بانکها، بخش خصوصی و دولت بهتر استفاده کرد.
عشقی افزود: با راهاندازی صندوق املاک و مستغلات فروش متری مسکن نیز محقق میشود. فردی که سرمایه لازم برای خرید ملک ۸۰ متری ندارد میتواند به مرور از این طریق چند متر ملک خریداری کند و مبلغ اجاره بها را در قالب سود دریافت کند.
به گفته وی امکان تعریف شاخص املاک در آینده امکانپذیر میشود.
احتکار مصنوعی در بازار مسکن صورت گرفته است
در ادامه مراسم، شیرازی - مدیرعامل فرابورس - با تاکید بر اینکه هدف بازار سرمایه مکانیزمی است که معاملات به صورت شفاف صورت گیرد، اظهار کرد: آنچه نشانه پیشرفت بورس محسوب میشود، این است که نهادها در بازار جایگزین افراد شوند. یکی از موضوعاتی که باعث شد بازار با چالش مواجه شود هم حضور سرمایهگذاران به صورت عام بود.
وی ادامه داد: نهادها چالشها را به صورت خودکار تعدیل کرده و باعث افزایش نقدشوندگی میشوند. همچنین نظارتپذیری صندوقها بیشتر میشود و انتقال سیاستهای پولی دولت به اقتصاد توسط نهادها مالی صورت میگیرد.
مدیرعامل فرابورس با تاکید بر اینکه نهادهای مختلف مملو از املاک مازاد هستند، عنوان کرد: این موضوع در بازار دارایی ها مشکل ایجاد میکند. زیرا احتکار مصنوعی صورت گرفته است که بازار را از تعادل خارج میکند و به افزایش ملک دامن میزند.
شیرازی با بیان اینکه سرمایهگذاری در ملک مختص به قشر خاصی شده است، اظهار کرد: این صندوقها ابزاری شده است برای اینکه هر فرد هر اندازهای که مایل باشد در بازار ملک سرمایهگذاری کند.
ورود تدریجی سرمایه خرد خانوارها به حوزه مسکن فراهم شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به راه اندازی صندوق املاک و مستغلات گفت: ورود گام به گام سرمایه خرد خانوارها به حوزه مسکن فراهم شد.
به گزارش ایسنا، سید احسان خاندوزی امروز (شنبه) در مراسم رونمایی از نخستین صندوق سرمایهگذاری املاک و مستغلات ضمن اظهار خوشحالی از رونمایی این صندوق، گفت: در اقتصاد ایران با مشکلی مواجه هستیم و آن دشواری ورود سرمایههای خرد به بازار مسکن است. دستیابی بخشی از خانوارها به مسکن با چالش مواجه شده است؛ لذا نیاز به ابزار دیگری بود تا خانوارها راحتتر بتوانند این مسیر را طی کنند.
وی با تاکید بر اینکه خرید یک واحد مسکونی نیازمند سرمایه زیادی است، عنوان کرد: بیش از یک سوم هزینه خانوارها در کشور صرف مسکن میشود. فایده این صندوقها این است که سرمایههای خرد خود را گام به گام و به تدریج وارد حوزه مسکن کنند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: شرکتهای تولیدکننده و فعالان اقتصادی که نیاز به نقدشوندگی دارایی خود دارند هم میتوانند از این امکان استفاده کنند.
خاندوزی از بانکهای دولتی نیز درخواست کرد که برای داراییهای مازاد خود به صورت ویژه از این ابزار استفاده کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که ظرف ماههای آینده این خبر خوب را اعلام کنیم که دولت برای اموال دولتی خود در استفاده از این ابزار نیز پیش قدم شده است.
- 16
- 2