پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۷ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۲۳۶
بورس و سهام

بهبود نرم بورس تهران

بازارسرمایه,بورس
زمین بازی در واپسین روز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های معاملاتی در بورس تهران تغییر کرده‌است. از آمار و ارقام به‌ثبت رسیده می‌توان بدین صورت استنباط کرد که بخش عمده سرمایه‌‌‌‌‌گذاران ریسک‌گریز از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده‌اند. حال هیجان فروش کاهش یافته و عمده معامله‌گرانی که قصد شناسایی سود در جهت بستن پرونده سال‌۱۴۰۱ را داشتند نیز به اهداف خود رسیده‌‌‌‌‌اند. تسویه اعتباری کار‌‌گزاری‌‌‌‌‌ها فروکش پیدا کرده‌است. اغلب حقوقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، هلدینگ‌‌‌‌‌ها و صندوق‌ها نیز به دلیل افزایش پرداختی‌‌‌‌‌ها در پایان سال‌بخش قابل‌توجهی از عرضه سهام خود را انجام داده‌اند و در این روز‌‌‌‌‌های بورس شاهد دادوستد‌‌‌‌‌هایی مثبت در جریان بازار هستیم. شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران در معاملات دیروز ۳۸‌هزار واحد افزایش ارتفاع داد و توانست بیشترین رشد هفتگی را به‌ثبت برساند.

این معیار بورسی تا رقم یک‌میلیون و ۸۲۰‌هزار واحد پیشروی کرد و شاخص‌کل هم‌وزن با تاثیرپذیری یکسان از کلیت نماد‌‌‌‌‌های معاملاتی (۴۳/ ۲‌درصد رشد) وضعیت به‌مراتب بهتری را نمایش داد. از طرفی ارزیابی روند حرکتی این پارامتر از ورود به سقف تاریخی خبر می‌دهد. به هر ترتیب در روزی که شاخص همه صنایع مثبت بود، بیشترین مقدار رشد روزانه شاخص‌کل از ۷ اسفند ماه تاکنون به‌ثبت رسید. دیروز ۲۴۴‌میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات بازار شد و بیشترین مقدار از ۲اسفند ماه تاکنون در این روز به‌وقوع پیوست. صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز همزمان با کاهش ریسک معاملات بورس تهران با تغییراتی همراه شدند، به‌نحوی‌که بخشی از ریسک‌گریز‌‌‌‌‌ها با عرضه یونت‌‌‌‌‌های خود از صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF خارج شدند. مقدار خروج پول از صندوق‌ها ۵۷‌میلیارد ‌تومان برآورد می‌شود. در این میان گمانه‌‌‌‌‌زنی‌‌‌‌‌هایی پیرامون تزریق بخشی از نقدینگی صندوق‌ها به‌طور مستقیم به جریان معاملات بازار سهام وجود دارد. در روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد (سهام و حق‌تقدم) رقم ۴‌هزار و ۷۴۴‌میلیارد ‌تومانی را به خود اختصاص داد.

اهرم دلاری بورس

افزایش بی‌مهابای اسکناس آمریکایی در بازار آزاد تا حدود زیادی کنترل شده‌است و نرخ حواله (تا لحظه تنظیم این گزارش) رقم ۳۶‌هزار و ۷۰۰‌تومان را نمایش می‌دهد. شکست سیاست تثبیتی و حرکت به سمت نرخ استخراج‌شده از فرآیند عرضه و تقاضا در بازار حواله ارزی دیگر رویدادی است که می‌تواند در بهبود وضعیت سودآوری شرکت‌ها نقش مثبتی ایفا کند، اما چرایی اینکه بازار برخلاف انتظارات وزن قابل‌توجهی در محاسبات خود به این مهم نداده است را می‌توان از زاویه دیگر مورد جست‌وجو قرار داد. به باور برخی از کارشناسان بازار سرمایه، سهامداران بورسی در انتظار نمایش اثرگذاری دلار حواله در صورت‌های مالی شرکت‌ها هستند. انتشار گزارش‌های ماهانه در سال‌آتی می‌تواند سمت و سوی شرکت‌ها و راهبرد دقیق سرمایه‌‌‌‌‌گذاران در جهت تداوم حرکت در بخش مولد را به تصویر بکشد.

پاندمی در اقتصاد‌‌‌‌‌های جهانی؟

از طرفی ورشکستگی ۲ بانک آمریکایی سیلیکون‌‌‌‌‌ولی و سیگنیچر که به‌تازگی روی‌داد دیگر رویداد حائزاهمیت معامله‌گران در سطح جهان است. هرچند بازار سرمایه ایران از این مهم جدا نیست و تبعات ورشکستگی می‌تواند در جریان دادوستد‌‌‌‌‌های بورس و فرابورس نیز اثر‌‌‌‌‌گذار باشد. در اینجا به هیچ‌عنوان مساله‌ای تحت‌عنوان اثرات منفی سقوط بانک‌های آمریکایی در بازار سرمایه کشور مطرح نیست. این رویداد تا زمانی‌که به سایر بانک‌های بزرگ جهانی سرایت پیدا نکند و به‌عبارتی موج ورشکستگی به یک پاندمی در اقتصاد‌‌‌‌‌های بزرگ دنیا مبدل نشود، به اعتقاد برخی از صاحب‌نظران بورسی جای نگرانی نخواهد داشت، اما نقطه‌عطف ماجرا کجاست و چرا برخی از سرمایه‌‌‌‌‌گذاران نگرانی در این‌خصوص ندارند؟ این قشر از معامله‌گران عمدتا بر این باورند که ورشکستگی بانک‌های آمریکایی هرچند بایدن، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده وعده امن‌بودن سیستم بانک‌های این کشور را داد اما در واقع چنین رویدادی سیگنال جدی به سیاستگذار مبنی‌بر شکست سیاست‌های فدرال‌رزرو ارسال می‌کند و حاوی پیغامی جدی مبنی‌بر ضرورت کاهش سرعت افزایش نرخ بهره بانکی است. آنچه پیداست هیجان سیاستگذار در راستای کنترل تورم تا حدود زیادی توانست زمینه‌‌‌‌‌ ورشکستگی بانک‌ها را فراهم کند. عقب‌‌‌‌‌نشینی سیاستگذار تا حدودی می‌تواند آرامش را به بازار‌‌‌‌‌ها بازگرداند. در عین‌حال انعکاس رویداد احتمالی (کاهش سرعت افزایش نرخ بهره از سوی فد) می‌تواند در ابتدا بازار کامودیتی‌‌‌‌‌ها را تحت‌تاثیر مثبت قرار دهد، به‌نحوی‌که سرمایه به‌جای تزریق به سیستم بانک به سمت خرید سهام سوق پیدا خواهد کرد. در این حالت افزایش نرخ کالاهای پایه جهانی می‌تواند بازار سرمایه کشور را هم تحت‌تاثیر مثبت خود قرار دهد. شکل‌‌‌‌‌گیری موج تازه‌‌‌‌‌ای از صعود می‌تواند از پیامد‌‌‌‌‌های سناریوی مذکور درنظر گرفته شود.

گام بلند هم‌‌‌‌‌وزن

در هفته‌جاری میانگین خروج پول در رقمی بالغ بر ۱۷۸‌میلیارد‌تومان برآورد شد که به‌نظر می‌رسد فشار عرضه از سوی حقوقی‌‌‌‌‌ها و بعضا شناسایی سود برخی از معامله‌گران به دلیل نزدیکی به تعطیلات سال‌نو می‌تواند از جمله دلایل این میزان از فرار نقدینگی محسوب شود. در عین‌حال اما بازدهی هفتگی شاخص‌کل از رشد ۲۳/ ۰درصدی حکایت می‌کند. متعاقبا ارزیابی شاخص‌کل هم‌وزن نیز نشان می‌دهد که این معیار بورسی در هفته‌ای که روز‌‌‌‌‌های معاملاتی آن به اتمام رسید ‌۵۶/ ۱‌درصد افزایش ارتفاع داد. چرخش نقدینگی و حرکت به سمت صنایع و شرکت‌های عمدتا کوچک و متوسط بازار سهام می‌تواند از جمله دلایل اقبال شاخص هم‌‌‌‌‌وزن درنظر گرفته شود. هرچند در این میان کاهش نرخ ارز در بازار آزاد موجب افت صنایع دلاری در بورس تهران شد و در جای خود توانست تا حدودی نفس بزرگان بازار را بگیرد. در هفته‌ای که سپری شد صنایعی همچون نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مالی، مخابرات و کانی غیر‌فلزی مورد اقبال سرمایه‌‌‌‌‌گذاران خرد قرارگرفتند. خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی نیز شاهد فرار سرمایه خرد از جانب حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بودند.صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته جاری تماما خروج پول را ثبت کردند.

بازارسرمایه,بورس

در آن‌سوی بازار اما هستند معامله‌گرانی که همچنان انتظارات تورمی سال ۱۴۰۲ را در محاسبات خود مورد توجه قرار می‌دهند. این قشر از سرمایه‌گذاران که عمدتا چشم‌انداز بلندمدت‌تری نسبت سایرین دارند، موقعیت کنونی را که اغلب فعالان به شناسایی سود و خروج می‌پردازند، بهترین زمان برای چینش پرتفوی در نظر می‌گیرند، چرا که بر این باورند در سال آتی مواردی همچون تورم که در سطوح بالایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، در کنار گمانه‌زنی‌ها پیرامون نرخ دلار حواله‌ای (احتمالا بیش‌از ۴۰ هزار تومان) و جاماندگی بازار سهام از سایر بازارهای مالی(به لحاظ کسب بازدهی)می‌تواند امنیت سرمایه معامله‌گران بورسی را به نوعی تضمین کند.

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش