به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران تحت تاثیر جهش قیمتها در بازار جهانی با رشد ۲۹۷واحدی همراه شد. به این ترتیب نماگر بازار در کانال ۸۲ هزار واحدی تثبیت شد. دیروز معاملهگران در شروع بازار شاهد تداوم رشد قیمتها در بازار جهانی بودند. در مهمترین تحولات رشد بهای نفت برنت و رسیدن به ۱۴/ ۵۲ دلار قرار داشت. اما نقطه اوج بازار دیروز رسیدن بهای مس به ۶هزار و ۶۰۰دلار در هر تن بود.
در این راستا بهای دو فلز سرب و روی نیز به ترتیب به ۲هزار و ۳۵۰دلار و ۳هزار و ۱۵۰دلار در هر تن رسید.با توجه به این شرایط دیروز اکثر نمادهای وابسته به بازار جهانی با رشد قیمت همراه شدند. به این ترتیب شاخص با اتکا به رشد نمادهای ملی مس، چادرملو، سرمایهگذاری معادن و فلزات، فولاد، گلگهر و کشتیرانی به رشد ۳۶/ ۰ درصدی دست یافت. در نهایت در سطح ۸۲هزار و ۳۷۲ واحدی متوقف شد.
در بازار دیروز نماد معاملاتی شرکتهای مجتمعهای توریستی و رفاهی آبادگران ایران کیش، سرمایهگذاری مسکن شمال شرق، سرمایهگذاری مسکن زایندهرود، سرمایهگذاری مسکن تهران، اوراق گواهی سپرده عام بانک پارسیان، افست، سرمایهگذاری توسعه آذربایجان، سیمان کردستان، سرمایهگذاری گروه صنعتی رنا و سرمایهگذاری ساختمان ایران از سوی ناظر بازار سهام متوقف شدند.
در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای تولید تجهیزات سنگین هپکو، گز سکه، ورزیران، سرمایهگذاری گروه صنعتی ملی، مجتمع معادن مس تکنار، بیمه پارسیان، دادهپردازی ایران و حق تقدم خرید سهام کارت اعتباری ایران کیش بازگشایی شدند.
در بازار دیروز در گروه بانکی شاهد اعلام خبری مثبت برای بازار سرمایه بودیم؛ در این میان روز گذشته معاون اقتصادی بانک مرکزی ضوابط ساماندهی نرخ سود بانکی در بازارهای مختلف را اعلام کرد و گفت: سود علی الحساب سپرده مدتدار یکساله براساس بخشنامه حداکثر ۱۵ درصد و برای سپردههای عادی روز شمار ۱۰ درصد سالانه خواهد بود. پیمان قربانی با اعلام این مطلب که نرخ سود صندوقهای با درآمد ثابت نیز ۱۵ درصد خواهد بود، گفت: این بخشنامه از روز شنبه ۱۱ شهریور ماه برای نظام بانکی لازمالاجرا است.
در گروه بانکی همچنان نگاهها به سوی عدم برگزاری مجامع بانکها بود؛ هر چند فصل برگزاری مجامع با پایان تیرماه به اتمام رسید و تنها مجامع ۹ بانک تاکنون برگزار شده است. به این ترتیب ۲۰ بانک و ۳موسسه اعتباری همچنان در صف برگزاری مجامع به سر میبرند. در این راستا مجامع بانکهای ملت، تجارت، خاورمیانه، آینده، قرضالحسنه مهر ایران، انصار، دی، حکمت ایرانیان و ایران و ونزوئلا تا ۳۱ تیرماه برگزار شده است.
اما هنوز بانکهای پاسارگاد، شهر، سامان، کارآفرین، پارسیان، قوامین، اقتصاد نوین، سپه، توسعه تعاون، رفاه کارگران، سرمایه، سینا، توسعه صادرات، کشاورزی، ملی، صنعت و معدن، مسکن، بانک قرض الحسنه رسالت، صادرات و ایرانزمین و همچنین موسسههای اعتباری ملل و کوثر به دلیل به حد نصاب نرسیدن و یا برخی مشکلات دیگر، موفق به برگزاری مجامع نشدهاند.
البته در میان مؤسسات اعتباری مجاز، موسسه اعتباری نور اعلام کرد که قرار است روز پنج شنبه دوم شهریور ماه مجمع خود را برگزار کند. در گروه سیمانی دیروز شاهد انتشار گزارش عملکرد ۶ ماهه شرکت سیمان ایلام بودیم. شرکت سیمان ایلام پیشبینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۹۶ را مبلغ ۲۳ ریال اعلام کرده است و طی دوره شش ماهه نخست این سال مالی با اختصاص ۱۱۱ ریال زیان به ازای هر سهم از پیشبینیهایش جا ماند. «سیلام» در دوره مشابه سال مالی ۹۵ مبلغ ۲۵۴ ریال زیان به ازای هر سهم اختصاص داده بود.
در گروه غذایی شرکت قند هکمتان نخستین پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۹۷ را با سرمایه ۲۷۳ میلیارد ریال بهصورت حسابرسی نشده منتشر کرد. «قهکمت» سود هر سهم سال جدید را مبلغ ۵۰۳ ریال اعلام کرد که این رقم در مقایسه با پیشبینی سال مالی جاری معادل ۷ درصد کاهش را نشان میدهد.
این شرکت پذیرفته شده در بورس تهران، پیشبینی EPS سال مالی ۹۶ را مبلغ ۵۴۱ ریال اعلام کرده بود. بر اساس این گزارش، پیشبینی سال مالی ۹۷ «قهکمت» در مقایسه با سال مالی قبل شامل کاهش ۹ درصدی سود ناخالص، افزایش یک درصدی سود عملیاتی و کاهش ۷ درصدی سود خالص است.
در گروه تجهیزات مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی گفت: حضور بانک کشاورزی در هیات مدیره آذرآب حتی با فرض دستیابی به مدیریت شرکت، اگر زیان و ضرری را متوجه آنها نسازد، سالها پاگیر این بانک و شرکتهای تابعه خواهد بود.
مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی، در نامهای به هیات مدیره شرکت آذرآب خواستار برگزاری مجمع از سوی هیات مدیره قبلی و حسابرس و بازرس مستقل آن شرکت شده و عنوان کرده است: «این شرکت کارگزاری به استناد ماده ۹۵ قانون تجارت بهعنوان مدیر «صندوق یکم کارگزاری بانک کشاورزی» و وکیل و مدیر سبد سهام «صندوق رفاه و تامین آتیه کارکنان بانک کشاورزی» جمعاً دارنده ۳۰ درصد سهام، درخواست برگزاری هر چه سریعتر مجمع شرکت آذرآب و صدور آگهی مربوط به آن مجمع را دارد.
حسین خزلی در ادامه تاکید کرده است که با توجه به اتمام مهلت ماموریت اعضای هیات مدیره آذرآب، علاوه بر دستور جلسات معمول مجامع انتخاب اعضای هیات مدیره نیز باید در آگهی فوق گنجانده شود.در گروه ساختمانی، بینالمللی ساختمان در اطلاعیهای نسبت به فاصله معنادار میان ارزش سهام و حق تقدمهای افزایش سرمایه شرکت واکنش نشان داد.
در این گروه آسپ نیز شرایط شرکت را در اطلاعیهای تشریح کرد که بیانکننده تداوم رکود در بخش مسکن بود.سرمايهگذاری توسعه شهری توس گستر نیز دیگر شرکت ساختمانی بود که در گزارش ارسالی از تداوم رکود خبر داد. «وتوس» در اولین پیشبینی سال مالی منتهی به پایان شهریور ۹۷، مبلغ ۲۸ ریال سود به ازای هر سهم پیشبینی کرده است.
این گزارش بیانگر کاهش ۸۹ درصدی سود خالص شرکت نسبت به پیشبینی سال ۹۶ است. در گروه فلزی زمان چهارمین عرضه بلوک ۷۵/ ۱۶ درصدی ذوب آهن که با کاهش ۲۲ میلیارد تومانی و تغییر شرایط واگذار میشود، مشخص شد. براساس اعلام روز دوشنبه ۱۳ شهریور بیش از ۵ میلیارد و ۵۵۶ میلیون سهم «ذوب» به قیمت پایه هر سهم ۸۱ تومان، بهصورت یکجا و نقد یا ۱۵ درصد نقد و مابقی اقساط ۴ ساله از سوی کارگزاری بانک صنعت و معدن روانه میز فروش شود.
در همین حال دیروز مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان اعلام کرد: حجم صادرات این شرکت در چهار ماه نخست سال جاری به ۴۷۶ هزار تن رسید. وی افزود: این شرکت به کشورهایی همچون تایلند و برخی از کشورهای اروپایی نیز صادرات داشته است. صادقی از بهبود شرایط ذوبآهن با افزایش تولید، کاهش بدهی، توسعه صادرات و کاهش قیمت تمام شده خبر داد و گفت: این شرکت چشمانداز روشنی پیش رو دارد.
در گروه پتروشیمی اساسنامه هلدینگ ۴ هزار میلیارد تومانی پارسان در مجمع فوقالعاده، با نمونه اساسنامه سازمان بورس منطبق شد. به گزارش بورس پرس، در این دستور جلسه در حالی با رای اکثریت حاضران تصویب شد که رحیم اسماعیلی دانا رئیس هیات مدیره اعلام کرد: بر این اساس قرار است در صورت تحقق سود حاصل از فروش سرمایهگذاری، سود غیر قابل تقسیم باشد و به حساب اندوخته سرمایهای شرکت منتقل شود.
تا زمانی که این حساب به ۵۰ درصد سرمایه شرکت رسید با نظر سازمان و موافقت مجمع فوقالعاده، به حساب سرمایه شرکت منتقل و پارسان افزایش سرمایه دهد. وی ادامه داد: همچنین در شرایط خاص فقط ۲۰ درصد سود، قابل تقسیم خواهد بود. آن هم در شرایطی که سوددهی شرکت در وضعیت نامطلوب قرار گیرد و به پیشنهاد هیات مدیره و موافقت مجمع، حداکثر تا ۲۰ درصد سود تقسیم خواهد شد.
اسماعیلی دانا این اقدام را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: با تصویب این بند به اساسنامه، از کوچک شدن شرکتها جلوگیری میشود و توان مالی «پارسان» تقویت خواهد شد. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات در بورس (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) به ۳۳۳ میلیارد تومان و در فرابورس به ۶۰میلیارد تومان رسید.
همایون دارابی
- 12
- 6