یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۱۸ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۶۲۸
بورس و سهام

دلایل عمده رکوردشکنی‌های پی‌درپی بورس

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

شاخص کل بورس از ابتدای سال‌ جاری تا کنون با فتح ۱۸کانال جدید خود را از ۷۷ هزار واحد به بالای ۹۵ هزار واحد رسانده است، به‌طوری که از ابتدای امسال تا روزگذشته بازدهی بورس به ۲۳.۶ درصد رسیده که این سودآوری از رشد ۱۸ هزار و ۲۴۷ واحدی شاخص به دست آمده است.

 

 

به گزارش ایران روزگذشته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادارعلاوه بر توصیه به سرمایه‌گذاران بورسی مهم‌ترین عوامل رکوردشکنی‌های اخیر بورس را تشریح کرد.

 

شاپور محمدی در جمع خبرنگاران با دسته‌بندی عوامل مؤثر بررشد بورس به داخلی و خارجی گفت: درمجموع رشد قیمت نفت، رشد قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی و کاهش نرخ سود بانکی، افزایش نرخ ارز و اعطای تسهیلات دولت به بنگاه‌های اقتصادی در داخل پنج دلیل عمده رشد اخیر شاخص بورس و سودآوری آن بوده است. وی با اشاره به دلایل افزایش شاخص بورس، به سهامداران توصیه کرد با تحلیل و توجه به مسائل بنیادی صنایع و شرکت ها، در بازار سهام بلندمدت سرمایه‌گذاری کنند.

 

 

محمدی با اشاره به بهبود شرایط بازار سرمایه و رشد پیاپی شاخص بورس گفت: در عرصه داخلی کاهش نرخ سود بانکی درکنار قانونمند شدن فعالیت و نرخ سود صندوق‌های سرمایه‌گذاری، اصلاح قوانین و مقررات مرتبط با بازار سرمایه، افزایش نرخ ارز، اعطای تسهیلات توسط دولت به بنگاه‌ها و تقویت سودآوری شرکت‌ها، از جمله اقدامات داخلی اثرگذار بر بازار سرمایه است.

 

 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در بعد خارجی نیز افزایش جهانی قیمت نفت و نیز رشد نرخ فلزات اساسی از دیگر عواملی است که به بهبود شرایط بازار سهام کمک شایانی داشته‌اند که می‌توان مجموعه اثرات آن را در رشد شاخص بورس و بهبود شرایط بازار سهام مشاهده کرد. وی تأکید کرد: البته نباید از این نکته به آسانی گذشت که رشد قیمت‌ها در نمادها و صنایع گوناگون متفاوت بوده است و در ماه‌های گذشته بسته با نوع سرمایه گذاری، برخی سود بیشتر و برخی سود کمتری از خرید و فروش سهام کسب کرده‌اند.

 

 

 سهامداران به تحلیل‌های بنیادین توجه کنند

وی در توصیه به سهامداران اذعان داشت: سرمایه‌گذاران باید در خرید و فروش‌های خود به عوامل بنیادی شرکت‌ها از جمله سودآوری بنگاه‌ها، صورت‌های مالی، چشم‌انداز و برنامه‌های آنها دقت کنند تا سرمایه‌گذاری مطمئن و سودآوری را داشته باشند. محمدی با اشاره به اینکه تحلیل تکنیکال و فنی را نفی نمی‌کنیم اضافه کرد: سودآوری صنایع و بنگاه‌ها همواره در بورس یک سال نیست و آنچه در دنیا همواره مورد تأکید قرار می‌گیرد تحلیل از بالا به پایین به معنای توجه به وضعیت اقتصاد جهانی، وضعیت ملی اقتصاد، شرایط صنایع و پس از آن وضعیت شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری است.

 

 

این مقام مسئول همچنین در توصیه دیگری به سهامداران تأکید کرد: برای کاهش ریسک، سرمایه‌گذاران باید سبد سهام تشکیل دهند و در کنار این موضوع از مشاوران امین، سالم و مورد تأیید سازمان بورس و استفاده از تحلیل مشاوران حرفه‌ای بهرمند شوند. وی همچنین با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران باید تحلیل و استراتژی بلندمدتی را برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه در پیش بگیرند تصریح کرد: رشدهای امروز بازار سرمایه شرایط مناسبی را برای ورود نقدینگی به بازار سهام فراهم آورده است که در این راستا لزوم فرهنگسازی مناسب بیش از پیش احساس می‌شود.

 

 

شاخص نماگر وضعیت کلی بازار

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه شاخص بورس بیان‌کننده این مطلب است که وضعیت کلی سهام شرکت‌ها در تالار شیشه‌ای چه وضعیتی داشته است گفت: اینکه شاخص کل و شاخص هموزن، شانه به شانه یکدیگر رشد می‌کنند نشان می‌دهد رشد حاصله در بازار سهام، تنها به‌دلیل افزایش قیمت سهام شرکت‌های بزرگ نیست، هر چند که بخش قابل توجهی از این رشد به‌دلیل افزایش قیمت سهام شرکت‌های بزرگ صورت گرفته است.

 

 

کارنامه صنایع بورسیدر دولت دوازدهم

محمدی همچنین با اشاره به رشد شاخص بورس از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون گفت: در این مدت فلزات اساسی ۳۷۸۴ واحد، محصولات شیمیایی ۳۶۸۶ واحد، فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای ۲۸۰۱ واحد، استخراج کانه‌های فلزی ۱۷۱۹ واحد، شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی ۱۱۰۰ واحد و گروه مخابرات ۱۰۹۳ واحد سهم از افزایش شاخص بورس در این مدت را به نام خود ثبت کرده‌اند.

 

 

در حد متعادلعرضه اولیه خواهیم داشت

این مقام مسئول با بیان اینکه در دنیا عرضه‌های اولیه همواره با ریسک‌های زیادی همراهند و به همین دلیل هم تلاش می‌شود این عرضه‌ها برای سرمایه‌گذاران با سود همراه باشد گفت: بنابراین عرضه‌های اولیه نباید به معامله‌گران آسیب وارد کند و به همین منظور تلاش می‌کنیم در حد متعادل در بازار سهام عرضه اولیه داشته باشیم.

 

 

افشای اطلاعات مالی۲۳۱ نهاد عمومی غیردولتی‌

وی اظهار داشت: افشای صورت‌های مالی بیش از ۲۳۱ شرکت و نهاد عمومی غیردولتی در راستای ماده ۶ قانون اصل ۴۴ با همکاری مجلس یکی دیگر از اقدامات مهمی است که صورت گرفته و تلاش خواهیم کرد تا پایان سال نیز افشای بیشتری در این زمینه صورت گیرد. بر این اساس تاکنون ۱۱۱۵ اطلاعیه و ۴۲۵ صورت مالی نهادهای غیردولتی افشا شده است.

 

 

بانک‌ها صورت‌های مالی را بدهند، نمادشان بازگشایی می‌شود

محمدی در خصوص نماد بانک‌ها نیز گفت: از بسته ماندن نماد بانک‌ها متأسفیم ولی اکنون صورت‌های مالی بانک‌ها و مجامع آنها اگر اطلاعات بدهند از نظر ما مشکلی برای بازگشایی نماد بانک‌ها نیست ولی صورت‌های مالی خود را هنوز به بورس نداده‌اند. محمدی افزود: تا ۱۰ روز آینده، نمادهایی که متوقف می‌شوند، طبق قوانین جدید بازگشایی خواهند شد.

 

 

۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه خارجی پس از برجام جذب بورس شد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از جذب ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خارجی در بورس در پسابرجام خبر داد و افزود: علاوه بر کره جنوبی، پیشنهادهایی از طرف سرمایه‌گذاران آلمان برای انتشار اوراق بدهی در آن کشورها ارائه شده است.وی افزود: طرح انتشار اوراق در کره جنوبی پارسال در بودجه پیش‌بینی شده بود که به‌دلیل منقضی شدن قانون بودجه، انجام نشد.

 

 

نیم نگاه

رشد قیمت نفت، رشد قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی و کاهش نرخ سود بانکی، افزایش نرخ ارز و اعطای تسهیلات دولت به بنگاه‌های اقتصادی در داخل پنج دلیل عمده رشد اخیر شاخص بورس و سودآوری آن بوده است

 از بسته ماندن نماد بانک‌ها متأسفیم ولی اکنون صورت‌های مالی بانک‌ها و مجامع آنها اگر اطلاعات بدهند از نظر ما مشکلی برای بازگشایی نماد بانک‌ها نیست ولی صورت‌های مالی خود را هنوز به بورس نداده‌اند.

 

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش