«شهاب موسوی» در گفت و گو با ایرنا با اشاره به بازگشت شاخص بورس به مدار افزایشی افزود: بعد از ریزش هشت هزار واحدی شاخص بورس در روز دوشنبه، پیش بینی ها به این صورت بود که بازار از روز سه شنبه در مسیر رشد قرار گیرد در حالی که شاخص به روند منفی خود ادامه داد و روز سه شنبه هم بورس بیش از هفت هزار واحد افت داشت.
وی ادامه داد: همیشه بعد از رشد هیجانی شاخص، بازار یک اصلاحی را تجربه می کند و با روند نزولی همراه می شود.
موسوی ورود معامله گران نوپا به بازار را اصلی ترین عامل ریزش شاخص بورس دانست و افزود: سرمایه گذاران مبتدی فقط روزهای مثبت بازار را می بینند و از کوچکترین خبر منفی ترس دارند که همین موضوع باعث ایجاد صف های طولانی برای فروش شد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه اخبار سیاسی بیش از موضوعات اقتصادی در بازگشت شاخص بورس بر مسیر افزایشی تاثیر داشت، گفت: اخبار سیاسی که از روزهای گذشته در کشور مطرح شد تاثیر مثبتی را با خود به همراه داشت و جو کشور را به لحاظ سیاسی خوشبین کرد.
وی افزود: شاخص بورس به لحاظ تکنیکالی به سطح حمایت ۲۰۰ هزار واحد رسیده به همین دلیل انتظار می رفت، بازار از روز شنبه مثبت شود که این پیش بینی باعث کاهش صف فروش و نیز تاثیر آن بر روند معاملات روز چهارشنبه شد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: همیشه ذات بازار به این صورت بوده که اصلاح بعد از رشد ایجاد می شود، هر چقدر که اصلاح و رشد به یکدیگر نزدیک تر باشند رفتار بازار معقولانه تر خواهد بود.
به گفته وی، بعید به نظر می رسد که شاخص بورس باز هم رشد هیجانی را تجربه کند اما در صورت چنین اتفاقی باید منتظر اصلاح بازار هم باشیم.
مهمترین نکته ای که سهامداران باید نسبت به آن واقف باشند این است که بازار از این به بعد صنعت محور نیست بلکه سهم محور است و بیشتر سهم هایی که با رشد کمتری همراه بودند، رشد خواهند کرد.
- 14
- 6