سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۸ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۸۷۷
بورس و سهام

شاخص بورس ۸۲۰ هزار واحدی شد/سهام‌هایی که برای خرید آن‌ها فعلا به کد بورسی نیاز نیست

شاخص بورس امروز 99/02/08,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه) ۲۲ هزار و ۷۲۰ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۸۲۰ هزار و ۵۳۴ واحد رسید.

براساس معاملات امروز بیش از هفت میلیارد و ۲۵۸ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹۵ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با چهار هزار و ۳۰۸ واحد رشد به ۲۷۱ هزار و ۷۶۹  واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با دو هزار و ۸۶۲ واحد افزایش به ۱۸۰ هزار و ۵۷۱ واحد رسیدند.

شاخص آزاد شناور ۲۵ هزار و ۸۰۶، شاخص بازار اول ۱۶ هزار و۹۰۶ واحد و شاخص بازار دوم ۴۴ هزار و ۷۶۸ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با دو هزار و ۲۰۹ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با دو هزار و ۳۲ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با یک هزار و ۹ واحد، سرمایه گذاری دارویی تامین (تپیکو) با ۹۶۴ واحد، ، سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۹۵۴ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۸۷۲ واحد، بانک پاسارگاد (وپاسار) با ۸۴۴ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل نماد بانک اقتصاد نوین (ونوین) با ۱۲۲ واحد، فولاد خراسان (فخاس) با ۹۹ واحد، توسعه معادن روی ایران (کروی) با ۹۵ واحد، پدیده شیمی قرن (قرن) با ۸۳ واحد، ایران ترانسفو (بترانس) با ۷۴ واحد و نفت پارس (شنفت) با ۷۳ واحد از جمله گروه‌هایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.

برپایه این گزارش، امروز نماد بانک ملت، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، بانک اقتصاد نوین، بانک صادرات ایران، گلوکوزان و لیزینگ رایان سایپا در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۶۶۴ میلیون و ۵۱۹ هزار برگه سهم به ارزش ۱۵ هزار و ۲۴۲  میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۶۶ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۹ هزار و ۷۷۴ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار سه میلیارد و ۲۳ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۴۵ هزار و ۶۵۶  میلیارد ریال داد و ستد شد.

بیشترین تاثیر مثبت را در بین تمامی نمادها، نماد هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)،‌ پتروشیمی تندگویان (شگویا)، سهامی ذوب آهن اصفان (ذوب)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) و صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) بر شاخص این بازار داشتند.

نماد تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، مدیریت انرژی امید تابان هور (ومهان)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)،‌ فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی غدی (شغدیر)، جنرال مکانیک (رنیک) و قاسم ایران (قاسم) هم مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.


سهام‌هایی که برای خرید آن‌ها فعلا به کد بورسی نیاز نیست
نخستین اطلاعیه وزارت اقتصاد درمورد فراخوان واگذاری پذیره‌نویسی واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) منتشر و در آن اعلام شد که پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است. نکته مهمی که مطرح است این است که در این فرایند کد ملی جایگزین کد بورسی نمی‌شود و به گفته مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، کد ملی مبنا قرار می‌گیرد، اما برای نقل و انتقال آن کد بورسی لازم است.

قرار است سهام دولت در تعداد ۹ شرکت دولتی در رسته‌های انرژی (پالایشگاه و پتروشیمی)، مالی (بانک‌ها و بیمه‌ها) و صنایع فلزی و معدنی در بورس عرضه خواهند شود. در این مرحله از واگذاری، تصمیم بر این است که به‌صورت فراگیر این سهام‌ها عرضه شوند تا همه مردم با اعمال تخفیف‌هایی (در مرحله اول و فقط برای یک‌بار) در دو گروه ۲۰ و ۲۵ درصدی با سقف خرید ۲ میلیون تومان به ازای هر نفر بتوانند سهام عرضه‌شده را خریداری کنند.

به گزارش ایسنا، بر این اساس ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان باقیمانده سهام دولت در سه بانک (تجارت، ملت و صادرات) و دو شرکت بیمه‌ای (بیمه البرز و بیمه اتکایی امین) در قالب یک صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) با عنوان «واسطه گری مالی یکم»، عرضه می‌شود که شروع پذیره نویسی فروش واحد‌های این صندوق را از شنبه هفته آینده (۱۴ اردیبهشت) لغایت ۳۱ ماه جاری است. وزارت اقتصاد برای تمام خریداران این سهام، ۲۰ درصد تخفیف قائل شده که ۱۵ درصد آن نقدی است و ۵ درصد آن به منظور بازار گردانی واحدها، نزد صندوق نگهداری می‌شود.

واگذاری باقی مانده سهام سه بانک و دو بیمه

در این راستا وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیه‌ای فراخوان واگذاری (شماره ۱) پذیره نویسی واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) "واسطه‌گری مالی یکم" را منتشر کرد. در این اطلاعیه آمده است که وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق این واگذاری، به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، باقیمانده سهام خود در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه‌های البرز و اتکایی امین را واگذار خواهد کرد.

ویژگی بارز این واگذاری، بهره مندی کلیه ایرانیان، از تخفیف ۲۰ درصدی است. سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی)، بیست میلیون ریال (دو میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

پذیره نویسی واحد‌های این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی، از طریق درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب صورت می‌پذیرد. شروع پذیره نویسی از ۱۴ اردیبهشت و پایان پذیره نویسی ۳۱ اردیبهشت خواهد بود.

همچنین در این اطلاعیه تاکید شده است که داشتن کد بورسی برای پذیره نویسی الزامی نیست. متقاضیان برای انجام معامله این واحد‌ها که از ۲ ماه به بعد از تخصیص امکان پذیر است، می‌توانند به تدریج طی ماه‌های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی مطابق رویه‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

ضرورت دارا بودن کد بورسی برای نقل و انتقال سهم

در این راستا، حسین فهیمی- مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه- در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه کد ملی جایگزین کد بورسی نمی‌شود بلکه مبنا قرار می‌گیرد، اظهار کرد: به عبارت دیگر فردی که کد بورسی ندارد می‌تواند در ETF مشارکت کند، اما این به معنی جایگزین شدن نیست. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به شعب بانکی که دولت اعلام کرده است بدون داشتن کد بورسی هم خرید واحد‌های صندوق ETF را انجام دهند و بعد برای اخذ کد بورسی مراجعه می‌کنید.

وی تاکید کرد: در نهایت افراد برای نقل و انتقال سهم‌های ETF باید کد بورسی داشته باشند و عضو بورس باشند.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش