چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۱۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۶۹۵
بورس و سهام

عبور پرقدرت شاخص بورس از مرز ۱.۵ میلیون واحد/ ثبت تاریخی بیشترین رشد شاخص در بازار

معاملات بازار بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
بیشترین رشد مقداری شاخص سهام در کارنامه تاریخی بازار ثبت شد.

در شرایطی که بررسی ها نشان می دهد در ۱۰۰ روز نخست امسال، در ۱۰ روز معاملاتی، ارزش روزانه مبادلات سهام از یک میلیارد دلار فراتر رفته است، روز گذشته شاخص کل قیمت سهام از مرز روانی ۵/ ۱ میلیون واحد گذر کرد. در این روز، در عین حال، بيش ترین رشد مقداری این نماگر در تاریخ فعالیت بازار سهام ثبت شد. بورس تهران که سال پررونقی را پشت سر گذاشته است، بعد از رسیدن به هر مرز روانی یا تکنیکال، چند روزی در همان محدوده نوسان کرده و مجدداً به صعود خود ادامه داده است. حاصل رشد بورس در ۱۰۰ روز قبل، ثبت میانگین بازده ۲۰۲ درصدی بوده است. روند رشد بورس چنان پرشتاب بوده که به باور بعضی کارشناسان قیمت سهام بعضی شرکت ها از ارزش ذاتی خود فاصله گرفته است. بنظر میرسد صاحبان نقدینگی بدون توجه به عوامل بنیادی و حتی تکنیکال فقط روند صعودی بعدی را دنبال می کنند.

 بعضی کارشناسان که با «دنیای اقتصاد» گفتگو کرده اند ، می گویند ۶۰ درصد بازار از ارزش واقعی و ارزندگی دور شده است و باید نسبت قیمت به درآمد (P/‎ E) در ارزش گذاری سهام مدنظر قرار گیرد. در این شرایط کارشناسان پیشنهاد می کنند برای متعادل شدن بازار، سهام شناور آزاد شرکت هاي موجود روی تابلو و تعداد عرضه های اولیه سهام با هدف عمق دهی به بازار افزایش یابد.

پس از نوسان دو روزه شاخص سهام در مرز روانی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، روز سه شنبه بيش ترین رشد مقداری این نماگر در تاریخ فعالیت بازار سهام رقم خورد و شاخص کل بورس تهران توانست با قدرت به ارتفاع جدید یک میلیون و ۵۴۶ هزار واحدی صعود کند. رشد ۴/ ۴ درصدی شاخص کل طی معاملات روز سه شنبه در حالی رقم خورد که سهام هفت شرکت بورسی با افت قیمت همراه شدند و در میان صنایع بورسی نیز هیچ شاخص منفی مشاهده نشد. با این حال ارزش معاملات خرد سهام به کم تر از ۱۰هزار میلیارد تومان رسید که نتیجه تشکیل صف های طولانی خرید در قریب به اتفاق سهام ها بود. به عبارتی دیگر نقدینگی چند میلیارد تومانی در نبود عرضه فرصت ورود به گردونه معاملات سهام را نیافت. در مجموع بررسی های «دنیای اقتصاد» از آغاز سال تا به حال نشان می دهد ارزش معاملات خرد سهام در ۱۰ روز معاملاتی از یک میلیارد دلار بیشتر بوده است که از روانه شدن نقدینگی های سرگردان به بازار سهام حکایت دارد.

ورود پول های جدید ادامه دارد

بورس تهران که معاملات پررونقی را در سال جاری تجربه کرده است، بعد از رسیدن به هر مرز روانی یا تکنیکال برای چند روزی در همان محدوده نوسان های کم مقداری را تجربه کرده و مجدداً به مسیر پرشتاب صعودی خود ادامه می دهد. تا به اینجای کار، ماحصل رالی پرشتاب بورس تهران در ۶۵ روز معاملاتی سال ۹۹، رشد ۲۰۲ درصدی شاخص کل سهام بوده است. در این میان ارزش معاملات خرد سهام بیش از سایر متغیرها خودنمایی می کند و هر روز به رکوردی جدید دست می یابد. در روزهایی که این متغیر مهم رکوردشکنی نمی کند نیز صفوف سنگین تقاضا مانع می شود. به طوریکه در عملکردی غیرقابل انتظار در بعضی روزها شاهد عبور ارزش دادوستدهای بورس تهران از ۲۵هزار میلیارد تومان نیز بودیم که این ایام خود عامل اصلی تداوم مسیر صعودی قیمت سهام است. در این مسیر حتی قیمت برخی شرکت ها از ارزش ذاتی خود فاصله گرفته اند. به عبارت دیگر هجوم نقدینگی به تالار شیشه ای سبب شده تا صاحبان نقدینگی بدون توجه به عوامل بنیادی و حتی تکنیکال تنها به دنبال فرصتی برای سهامداری باشند و در این مسیر هر روز منفی، شتاب پرصعودی را در روز بعد به دنبال دارد.

صنایع پرمعامله بورس تهران

در این شرایط ولی نگاهی به ارزش دادوستدها در میان گروه‌های ۳۸گانه بورس حاوی اطلاعات جالب توجهی است. در ۶۵ روز معاملاتی سپری شده از سال ۹۹، بيش ترین ارزش معاملات در گروه‌های بزرگ و متوسط بورس تهران رقم خورد. در این میان گروه بانک ها و موسسات اعتباری با ارزش معاملاتی معادل ۸۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در صدر دیگر صنایع بورس قرار گرفت و بعد از آن شاهد بیشترین ارزش دادوستدها در گروه های محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و فرآورده های نفتی بودیم. با این حال با توجه به ارزش بازاری متفاوت صنایع بورس، شاید بجا باشد ارزش دادوستدها بر مبنای ارزش بازار مورد مقایسه قرار گیرد. مقایسه ای که اطلاعات متفاوتی را حاصل می کند.

معاملات بازار بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

با تقسیم مجموع ارزش معاملات هر یک از صنایع بورس بر میانگین ارزش بازار این گروه ها از ابتدای سال تا به حال، نسبت گردش نقدینگی (turnover ratio) حاصل می شود که به جهت مقایسه صحیح این رقم با سال های گذشته، رقم حاصله را در بازه یکساله تعریف کردیم. تفسیر نسبت گردش نقدینگی از این قرار است که چنانچه این رقم ۱۰۰ درصد باشد، یعنی در بازه مشخص مورد بررسی، تمامی سهام معامله شده در بازار حداقل یک بار دست به دست شده اند. بررسی ها نشان می دهد نسبت نقدشوندگی کل بازار سهام در بازه یکساله ۶/ ۶۳ درصد است که خود این رقم در قیاس با سال های گذشته بورس تهران رکوردی جدید به حساب می آید. در این مقطع زمانی ولی از ۳۸ گروه مورد مطالعه، ۱۱ صنعت گردش مالی بیشتر از نسبت نقدشوندگی کل بازار داشتند و ۲۷ گروه دیگر با در اختیار داشتن تنها ۳۴ درصد از ارزش کل بازار ولی بیش از این رقم نقدشوندگی داشته اند. موضوعی که نشان می دهد با وجود سبقت بزرگان بازار در رشد قیمتی، ولی گروه‌های کوچک بازار هم چنان در کانون توجه نوسان گیران قرار دارند.

در این میان ۱۸ گروه بورسی از گردش نقدینگی بیش از ۱۰۰ درصد برخوردارند. این رقم درخصوص بعضی گروه ها از ۳۰۰ درصد نیز فراتر رفته است که نشان می دهد کل سهام یک شرکت در بازه یکساله، سه بار بطور کامل دست بدست شده است. به عبارتی دیگر سه گروه مدیریتی میتوانند در بازه زمانی یکساله در یک شرکت جابجا شوند. به این ترتیب گروه استخراج سایر معادن با تک نماد «کماسه» که موفق به کسب بازدهی ۳۱۳ درصدی از آغاز سال تا به حال شده است، با گردش نقدینگی یکساله ۵/ ۳۸۵ درصد در صدر دیگر صنایع بورسی قرار دارد. بعد از آن دو زیرمجموعه گروه محصولات کاغذی با بازدهی ۳/ ۸۸ درصدی در بازه زمانی ۶۵ روز معاملاتی گذشته، از گردش پولی سالیانه ۹/۳۲۰ درصد برخوردار است. بعد از آن نیز گروه‌های سایر مالی، انبوه سازی و استخراج نفت و گاز به ترتیب با گردش پولی ۳۱۱،۲۶۳ و ۲۲۵ درصد در رتبه های بعدی صنایع با بيش ترین گردش نقدینگی قرار گرفته اند. در میان گروه‌های بزرگ کالایی ولی به غیر پالایشی ها، دیگر گروه ها شامل فلزات اساسی، کانه های فلزی و محصولات شیمیایی همگی از نسبت گردش نقدینگی کم تر از کل بازار در بازه زمانی مورد مطالعه برخوردارند.

معاملات بازار بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش