درحالی که بسياري از مشمولین سهام عدالت از دریافت نکردن وجه حاصل از فروش سهام خود گله داشتند، صدای سایر سهامداران نیز از وضعیت فروش این سهام و تأثير آن در روند حرکت شاخص درآمده است.
به گزارش ایسنا، حدود دوماه از امکان فروش ۳۰ درصد سهام عدالت و یک هفته از امکان فروش ۶۰ درصد آن برای مشمولانی که روش مدیریت مستقیم را برای سهام خود، بعد از آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت انتخاب کرده بودند گذشته و هم چنان پرونده عدم واریز وجه حاصل از فروش این سهام برای بعضی مشمولان باز است.
این مشکل تا جایی ادامه یافت که فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصاد و دارایی اعلامکرد که فروشندگان سهام عدالت که در واریز مبلغ حاصل از فروش سهام عدالتشان با تاخیر غیرمعمول روبرو شده اند، برای پیگیری مراتب به مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی این وزارت خانه اطلاع دهند.
سهام عدالت صدای سایر سهامداران را هم درآورد!
این مباحث درحالی مطرح می شد که روز چهارشنبه صدای اعتراض سهامداران بورسی از نحوه فروش سهام عدالت توسط کارگزاری ها بلند شود که باعث شد شاخص کل بورس روندی منفی بخود بگیرد و بعضی سهم های موجود در پرتفوی سهام عدالت ریزشی شود.
موضوع این است که چنانچه مشمول سهام عدالتی تصمیم فروش تا ۶۰ درصد سهام خود را داشته باشد، باید به بانک ها و کارگزاری ها مراجعه کند یا سفارش خود را برای کارگزاری ها ثبت کند تا کارگزاری بنا بر تشخیص خود اقدام به فروش سهام فرد در تاریخی که توسط کارگزاری انتخاب می شود، کند. به عبارت دیگر مشمول سهام عدالت امکان این که شخصا اقدام به فروش سهام خود کند، ندارد.
بر این اساس، آنچه که در روز چهارشنبه مشاهده شد، رقابت بعضی کارگزاری ها برای فروش سهام عدالت بود. کارگزاری ها حجم عظیمی از سفارش های ثبت شده سهام عدالت را ناگهان و به صورت یک جا در بازار عرضه کردند و این کار سبب ترس سهامداران دیگر و تبدیل صف خرید سهم ها به صف فروش شد. این در حالیست که نباید همه سفارش های فروش در یک روز انجام شود.
همان طور که ذکر شد درحال حاضر اختیار فروش سهام عدالت با کارگزاری ها است. امکان دارد دلیل این موضوع جلوگیری از برهم خوردن تعادل در بازار باشد، ولی این اتفاق روز چهارشنبه نیز رخ داد و باعث شد هم مشمولان سهام عدالت و هم سایر سهامداران متضرر شوند. در این راستا درحال حاضر بسياري از مشمولان سهام عدالت خواستار این موضوع هستند که اختیار سهام عدالت، با خودشان باشد.
انتظار میرود کارگزاری ها حداقل ساز و کاری تعیین کنند که فروشها قانون مشخصی داشته باشد. مثلا ساعت مشخص یا تعداد مشخصی را در روز تعیین کنند؛ یا صبر کنند سفارش ها جمع شود، سپس بررسی کنند تا چنانچه سفارش مناسبی در قسمت تقاضا وجود دارد، اقدام به عرضه کنند.
***
بورس تهران آماده پذیره نویسی صندوق دارا دوم است
معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: بورس تهران آمادگی کامل برای پذیره نویسی صندوق دارای دوم را دارد.
به گزارش صدا و سیما، محمود گودرزی اظهار داشت: پس از تأسیس صندوق دارا دوم توسط وزارت نفت، بورس تهران آمادگی کامل برای پذیره نویسی را دارد.
معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران ادامه داد: باید امیدنامه و اساسنامه صندوق دارای دوم از طریق سازمان بورس تهیه شود و چون در صندوق دارا یکم اساسنامه تدوین شده بود فرمت اساسنامه آماده است و ضمن اینکه زمانبر نیست و به محض اینکه صندوق تأسیس شود، فرایند پذیرش، صورت میگیرد.
- 11
- 5