یک تحلیل گر بازار سرمایه ضمن بررسی شرایط این بازار و همچنین بازارهای جهانی پیش بینی کرد که بورس میتواند در مهرماه وضعیت به مراتب بهتری نسبت به شهریور داشته باشد.
بهزاد صمدی در گفتگو با ایسنا، با بیان این که شاخص بازار بورس ایران در اواسط مرداد باتوجه به اشباع خرید اندیکاتورها در تمامی تایم فریم ها، با فشار عرضه و فروش رو به رو شد، گفت: این درحالی بود که در دنیای مجازی شاهد دعوت مردم به بازار سرمایه بودیم. فشار عرضه و فروش حکم فرما بر بازار، منجر به صف های فروش سنگین تر و ترس از دست دادن اصل سرمایه، نا امید شدن از حمایت های حقوقی ها و در عین حال صحبت های غیر کارشناسی سبب دلسردی سهامداران در شش هفته گذشته شد.
او با تأکید بر این که در ۴۰ روز قبل مشخص شد حمایت های دستوری جلسات شورای عالی بورس تأثير روانی بر بازار ندارد، اظهارکرد: اول مهرماه اندیکاتور شاخص قدرت نسبی، به حمایت خط روند پنج ساله خود رسید که محدوده ۵۹ را نشانه گرفته بود. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی در پنج سال پیش همواره به این خط روند، واکنش مناسبی داشته و اول مهر با برخورد دقیق به این خط روند شاهد جمع اوری صف های فروش سنگین در نماد های شاخص ساز و حمایت قاطعانه از بازار بودیم. هرچند بازار در آن روز به صورت یکپارچه از صف های فروش رهایی پیدا نکرد، ولی به مرور زمان میتوان به کلیت بازار امیدوار بود. امیدوارم سهامداران به پارامترهای بنیادی و تکنیکالی بازار توجه ویژه ای داشته باشند.
این تحلیل گر بازار سرمایه در ادامه با اشاره به وضعیت بورس کالا، توضیح داد: در بورس کالا شاهد رشدهای بالای ۱۰۰ درصد در شش ماهه اول سال بودیم. همچنین قیمت های جهانی نیز در چند هفته گذشته با رشد خيلي خوبی رو به رو بودند. از سوی دیگر مهمترین عامل برای بازار بورس ایران رشد نرخ دلار نیمایی و بازار ازاد است. نکته مهم دیگر برای بازار، گزارش های ماهیانه و سود های محقق شده فصل تابستان خواهد بود که باعث جذاب شدن قیمت ها برای سرمایه گذاری خواهد بود.
او تأکید کرد: بنابراین به سهامداران توصیه می شود باتوجه به رسیدن به حمایت های واقعی اعم از تکنیکال و رونمایی از گزارشات، آگاهانه برای سرمایه های خود تصمیم گیری کنند و از رفتارهای هیجانی پرهیز کنند. بنظر میرسد شاخص کل میتواند در مهر ماه وضعیت به مراتب بهتری نسبت به شهریور داشته باشد.
بر این اساس، این صحبت ها در حالی مطرح می شود که بازار سرمایه از اواسط مرداد برخلاف ماههای خرداد و تیر، روندی نزولی در پی داشت؛ به طوری که که شاخص کل از محدوده دو میلیون واحد به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد هم عقبگرد کرد.
- 18
- 4