به گزارش ایسنا، در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس ۵۱ هزار و ۷۲۷ واحد کاهش یافت و به یک میلیون و ۴۶۲ هزار واحد رسید.شاخص کل با معیار هم وزن نیز با ۵۷۱۱ واحد کاهش رقم ۴۰۰ هزار و ۷۲۶ واحد را ثبت کرد. معاملهگران این بازار ۳۴۰ هزار معامله به ارزش ۳۳ هزار و ۵۲۸ میلیارد ریال انجام دادند.
فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند و ایران خودرو، پالایش نفت اصفهان، بانک ملت، فولاد مبارکه اصفهان، بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران و پالایش نفت تهران نیز نمادهای پربیننده این بازار بودند.
شاخص کل فرابورس نیز با ۴۴۶ واحد کاهش در رقم ۱۷ هزار و ۲۷۴ واحد ایستاد. معاملهگران این بازار ۲۸۱ هزار معامله به ارزش ۲۹ هزار و ۱۲ میلیارد ریال انجام دادند.
هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پلیمر آریاساسول، پتروشیمی مارون، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، پتروشیمی زاگرس، سنگ آهن گوهرزمین و بیمه پاسارگاد نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند و سرمایه گذاری پویا، سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی تندگویان، سرمایه گذاری صبا تامین، پلیمر آریاساسول، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی و بیمه دی نمادهای پربیننده این بازار بودند.
۱۷ سایت جعلی سجام مسدود شد
گروه اقتصادی: معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی از مسدود شدن ۱۷ سایت جعلی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) خبر داد.به گزارش ایسنا، علیرضا ماهیار با بیان مطلب فوق افزود: با همکاری شرکت سپرده گذاری مرکزی و پلیس فتا، در طول دو ماه گذشته ۱۷ سایت جعلی تحت عنوان سجام مسدود شده است.
وی در خصوص کلاهبرداری با عنوان سامانه سجام از سهامداران بازار سرمایه اظهار داشت: رصد تیم امنیت شرکت سپرده گذاری مرکزی از دو ماه قبل نشان داد که سایتهای کلاهبرداری تحت عنوان سایتهای سجام با اصلاح فنی (فیشینگ) راهاندازی شده و تحت دامنههای غیرمجاز شروع به دریافت اطلاعات مردم کردهاند.ماهیار ادامه داد: متاسفانه در این کلاهبرداری تنها موضوع گردآوری اطلاعات نبود، بلکه با توجه به اینکه مردم به آدرس و دامنه حساسیت خاصی نداشتند، مشخصات و حسابهای بانکی خود را وارد کرده و در مقابل، سایتهای جعلی اقدام به سو استفاده از اطلاعات مالی سهامداران میکردند. هر چند دامنه پرداخت مورد تایید شاپرک نبود، اما فرد دچار دامی میشد که تمام اطلاعات خود را درون سایت جعلی وارد میکرد.
معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: بر اساس تعاملی که با پلیس فتای کشور صورت گرفت، سریعا کلیه سایتهای جعلی که در حال انجام عملیات خرابکاری بودند پس از شناسایی مسدود شدند. شناسایی تیم و عواملی که اقدام به کلاهبرداری میکردند هم بر اساس پیگیریها در دستور کار مراجع انتظامی و قضایی کشور قرار گرفت و سردستههای اصلی این تیمها شناسایی و اقدامات لازم در این حوزه انجام شد.وی در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعاتی از سامانه اصلی سجام درز شده است، افزود: خیر، هیچگونه اطلاعاتی از سمت سجام درز نکرده و فقط اطلاعاتی که مردم در سایتهای فیشینگ وارد کردند، مورد سرقت قرار گرفته است
.وی ادامه داد:سایت اصلی سجام به آدرس www.sejam.ir است و مردم در صورت ملاحظه سایتهای جعلی، به نشانی www.cyberpolice.ir سریعا اطلاع دهند تا چنین موارد مشکوکی توسط پلیس امنیت فضای تبادل اطلاعات کشور رصد و بلافاصله نسبت به مسدود شدن آن هم اقدام شود. افرادی که بدون رعایت پروتکلهای امنیتی اقدام به ورود رمزهای ثابت کردند قاعدتا بر اساس فیشینگی که روی داده است، کارتهای بانکی آنها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد و بعضا مبالغی بیشتر از مبالغ واردشده در سایت از مالباختگان کسر شده است. مردم باید اطلاعات بانکی و رمز پویا را در داخل درگاههایی که متصل به درگاه شبکه شاپرک است، وارد کنند.ماهیار درباره تبلیغات مختلف تحت عنوان مشاور سهام عدالت در فضای مجازی اظهار داشت: هیچیک از این گونه تبلیغات وابستگی به شرکت سپرده گذاری مرکزی ندارند بهطور کلی جعلی و در راستای کلاهبرداری راهاندازی شده است.بر اساس این گزارش و به نقل از شرکت سپرده گذاری مرکزی، معاون سمات اضافه کرد: مرکز تماس ۱۵۶۹ و کارگزاران رسمی، آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران هستند به طوریکه نیازی به مراجعه به سایت های جعلی و فضای مجازی نیست.
- 13
- 1