چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
۲۳:۴۹ - ۲۱ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۲۸۴
بورس و سهام

صندوق پالایشی یکم (ETF) منفی باز نمی‌شود/ آخرین خبرها از تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس

صندوق پالایش یکم,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
تحولات بازار سرمایه و دلایل افت شاخص بورس در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، آخرین تحولات بازار سرمایه امشب ۲۱ آبان ماه با حضور خدارحمی کارشناس بازار سرمایه و سدیدی عضو هیئت مدیره بورس ایران در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مورد بررسی قرار گرفت.

سدیدی با اشاره به این که اکوسیستم بورس مجموعه دارایی ها و شرکت هایی است که اگر بخواهیم تقسیم کنیم ۳۰ الی ۳۵ درصد آن در ذیل ساختار نفتی قرار می گیرد گفت: وقتی فضا اینگونه است صرفاً با رگلاتور روبرو نیستیم، وقتی در مورد بازار صحبت می کنیم در مورد نظام تصمیم گیری مجموعه ها صحبت می کنیم.

او با اشاره به این که نقدینگی، بازار های خود را انتخاب می کند اظهار‌کرد: روزی که اقبال به سمت بازار سرمایه اتفاق افتاد ارزش بازار یک چهارم نقدینگی کشور بود، ولی در نقطه اوج بازار ارزش بازار به ۴ برابر نقدینگی کشور تبدیل شد.

عضو هیئت مدیره شرکت بورس تهران با اشاره به این که بازار ۵۰ میلیون ذینفع دارد افزود: بازار سرمایه الان سه برابر جی دی پی کشور است لذا سیاستگذار و تصمیم گیر بر اساس شرایط اقدام می کنند. وقتی ۷ میلیون کد به ۲۱ میلیون کد افزایش پیدا می کند به این معناست که فضای فعالیت عوض می شود و سرعت تصمیم گیری ها باید افزایش یابد.

او اظهار کرد: ریزش و صعود مدام در بازار اتفاق می افتد، از اردیبهشت وقتی سیل نقدینگی وارد بازار شد، شناوری ۲۵ درصد تکلیف شد لذا کارگزاری ها اعتبارات شان پائین آمد این ها برای این بود که فشار تقاضا از بازار برداشته شود و عرضه و تقاضا با هم برابر شود.

این مقام مسوول در خصوص تبلیغ دولت درباره صندوق پالایشی یکم و کاهش ۳۰ درصدی ارزش آن تا به حال اظهار‌کرد: بطور قطع بازگشایی صندوق پالایشی یکم با ضرر نخواهد بود. سیاست گذار تدبیری خواهد کرد که این صندوق با بازدهی منفی باز نشود.

سدیدی با اشاره به این که از دی ۱۳۹۸ جمعیت سهامداری یک سوم مرداد ۹۹ بود اظهار‌کرد: موج عظیم اقبال به بازار در ۱۰۰ الی ۱۱۰ روز کاری اتفاق افتاد.

او با اشاره به این که باید در یک فضای کاملاً علمی و مبتنی بر اعداد اقدام به تحلیل کرد اظهار‌کرد: ای تی اف ها ابزاری برای رشد بازار بود، دولت ۶۰ هزار میلیارد اوراق منتشر کرده و همچنین سازمان خصوصی سازی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کرد که جمع آن ۹۰ هزار میلیارد تومان می شود یعنی دولت انتفاعی از این حرکت هیجانی نبرده است، صندوق دارایی یکم در راستای افزایش عرضه در بازار بود، ولی بازار روند معکوس پیدا کرد، طبیعتاً منطقی است که سیاست گذار اقدامش را به عقب بیندازد لذا سیاست گذار با یک روند معقول و منطقی سهام را باز خواهد کرد.

صندوق پالایش یکم,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

سرعت رشد بازار سرمایه با سرعت رشد تصمیم‌گیری در بورس هماهنگ نیست

عضو هیات مدیره شرکت بورس تهران با اشاره به اینکه سرعت رشد بازار سرمایه با سرعت رشد نظام تصمیم‌گیری در بورس هماهنگ نیست اظهار کرد: از بعد مادی باید گفت ارزش بازار در دور اول هزار هزار میلیارد تومان بود، آخر دوره به ۹ هزار هزار میلیارد تومان رسید که ۸۰ درصد آن برای حقوقی‌ها بود، آنچه که خالص فروش حقوقی‌ها بود ۱۰۰ هزار تا ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بود و این یعنی ۲ تا ۳ درصد دارایی حقوقی‌ها. آنچه که  از ۱۹ مرداد تا به امروز خریداری شده تقریباً ۴۰ هزارمیلیارد خالص خرید حقوقی‌ها بود، بزرگ‌ها در روند رو به رشد باید بزرگی کنند.

سدیدی اظهار کرد: آنچه که بازار را می‌تواند معتدل کند سرمایه اجتماعی است، ابزاری که می‌خواهد ساخته شود باید ابزار اعتمادساز باشد، ابزار اعتمادسازی اوراق تبعی است.

سرمایه گذاری کوتاه مدت پر ریسک است

در ادامه برنامه بهروز خدا رحمی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه از ابتدای امسال اکثریت قریب به اتفاق افراد ارزش اسمی سرمایه هایشان را ندارند گفت: در کنار آن اگر کسی پاییز سال گذشته به بازار ورود پیدا کرده باشد امروز همچنان در سود است، در تمام بازار‌های سرمایه دنیا عموماً سرمایه گذاری کوتاه مدت پر ریسک است.

او با اشاره به تحولات بازار سرمایه اظهار کرد: هر وقت سیاستمداران اقتصادی گفتند حوزه ای جذاب است مردم عکس آن عمل کردند.

خدارحمی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری باید حداقل یک ساله باشد ادامه داد: بسیاری از سهام‌ها امروز در بازار سرمایه به ارزش ذاتی خود تبدیل شده است که بازده انتظاری را می‌تواند رقم بزند در صورتی که نرخ بهره بانکی باید ثابت بماند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: ما با خیل عظیم سرمایه‌گذاران خرد حقیقی در بازار مواجه هستیم که ممکن است یکسری هم کوتاهی کرده باشند، آن قدر وزن سرمایه‌گذاران خرد کم شده که نمی‌توانند نقش موثر قبل را داشته باشند.

 معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس در خصوص تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس تصریح کرد: سازمان بورس به عنوان متولی بازار از طریق همه مراجع این موضوع را پیگیری کرده است، فاز نخست آن به صندوق تثبیت وارد می شود.

او افزود: رقمی که باید در فاز نخست به صندوق تثبیت تزریق شود معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان است.

شورای بورس اصلاً برای تصمیم‌گیری استقلال ندارد

علی اکبر عرب مازار استاد دانشگاه و کارشناس بورس در بخش دیگر برنامه با اشاره به اینکه بازار سرمایه دارای ظرفیت‌هایی است که دولت آن را انتخاب کرده است تا بر روی این ظرفیت کم، بار زیادی را بگذارد گفت: از دی ماه سال ۹۸ بازار شروع به رشد کرد، مردم وقتی وارد بازار شدند اطلاعی از بازار نداشتند و هیچ کدام به دنبال تولید نبودند، زیرا هیچ کدام از این پول‌ها به سمت تولید نرفت، مردم نگاه کردند که ۶۰ درصد سود ماهانه در مقابل سود ۱۵ درصدی که از بانک‌ها می‌گرفتند را دریافت می‌کنند.

او با اشاره به اینکه کارشناسان قبل از نوروز سال ۹۹ به دولت هشدار داده بودند، اما دولت گوش نکرد و فکر می‌کرد می‌تواند نقدینگی را به  سیاه‌چاله بازار بورس بفرستد افزود: مردمی که می‌آمدند حرف گوش نمی‌دادند و صف‌های طولانی برای ثبت نام در سجام ایجاد شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بازار از حالت طبیعی خود خارج شد، ابزاری در اختیار مدیریت بازار است تا بازار را کنترل کند اما در ظرفیت محدودی قرار دارد، وقتی بازار سیاسی شد عملاً اوضاع تغییر کرد.

او با اشاره به اینکه ما یک سری تصمیمات گرفتیم طرح خطی نزدیک بازار سقوط کرده و سهامداران پولشان را از دست دادند.

عرب مازار خاطرنشان کرد: این بازار ظرفیت چنین کاری را نداشت ، میلیارد‌ها پول در روز وارد بازار می‌شد، چرا وقتی ظرفیت نداشتید به اصطلاح مهمان به این بازار دعوت کردید، در حالی که نمی‌توانستید منابع را مدیریت کنید، بازار به قدری سیاسی بوده که وقتی شورای بورس تصمیم می‌گیرد وزیر آن را لغو می‌کند، شورای بورس اصلاً برای تصمیم‌گیری استقلال ندارد.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش