پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۲۰:۰۱ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۷۵۹
اقتصاد جهانی

تاثیر ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بر برندها

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان,ترامپ
پیش از انتخاب دونالد ترامپ، به عنوان رئیس‌جمهور امریکا، بسیاری از طراحان مد از جمله راف لورن، دیان فون فورستنبرگ (Diane von Furstenberg)، مارک جیکوبز (Marc Jacobs) و توری برچ (Tory Burch) از طرفداران هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات بودند.

به گزارش همشهری،مجلات مد، زیبایی و سبک زندگی که می‌توان از میان آنها به وگ (vogue) و کازموپولیتن (Cosmopolitan) اشاره کرد، و همچنین ستارگان موسیقی مانند بیانسه، ریحانا، و لیدی گاگا علنا حمایت خود را از کلینتون اعلام کردند. در همین حال برخی مدیران صنعت که اولویت اول آنها حضور و فعالیت در بازارهای جهانی و آزاد بود، کلینتون را به ترامپ ترجیح می‌دادند. این درحالی بود که ترامپ از همان ابتدا خود را از حضور در پیمان ترنس-پسیفیک کنار کشید.

 

پیمان تجاری اقیانوس آرام یا TPP، یک قرارداد سرمایه‌گذاری است که بین ۱۲ کشور حاشیه اقیانوس آرام به جز چین در ماه فوریه در سال ۲۰۱۶ عقد شد. ترامپ در ماه ژانویه سال جاری، با امضای یک فرمان اجرایی، کناره‌گیری امریکا از این پیمان را اعلام کرد. وی معتقد است که چنین پیمانی به مثابه‌ی یک فاجعه‌ی احتمالی برای کشورش است.

 

بسیاری از شرکت‌های تولید‌کننده‌ی کفش و پوشاک ازجمله توزیع‌کنندگان و خرده‌فروشان کفش امریکایی (FDRA) و انجمن کفش و پوشاک امریکا (AAFA) به همراه برندهای کفش نظیر نایک، از طرفداران پیمان TPP هستند که قول داده‌اند موانع تجارتی را از میان بردارند تا روابط میان کشورهای این پیمان محکم‌تر شود و رشد اقتصادی افزایش یابد.

 

توزیع‌کنندگان و خرده‌فروشان کفش امریکایی معتقد است که فرصت خیلی خوبی را از دست داده‌اند. تا پیش از این، کنگره‌ی جمهوری‌خواه و رئیس‌جمهور دموکرات چنین هدفی را دنبال می‌کردند. این موسسه نیم میلیارد دلار در طی یک سال و شش میلیارد دلار در بیش از یک دهه صرفه‌جویی کرده بود.

 

اما مشکل برندها تنها این نیست. دونالد ترامپ تعرفه‌‌های سنگینی را برای واردکنندگان تعیین کرده که می‌تواند آسیب جدی و بزرگی را به آنها، خصوصا فعالان در صنعت مد در سال ۲۰۱۷ وارد کند.

 

ترامپ مالیات ۳۵ درصدی را علیه شرکت‌هایی که کالاهای خود را به امریکا وارد کنند، تعیین کرده است. رئیس‌جمهور امریکا اعلام کرده که اگر این برندها شرکت‌هایی در امریکا بسازند، از مالیات معاف خواهند شد. اما اگر برندها بخواهند کارخانه یا شرکت خود را به داخل امریکا انتقال دهند و بخواهند به کشورِ خودشان کالا را بفروشند و تمامی کارمندان خود را اخراج کرده باشند، عواقب بسیار بدی در انتظارشان خواهد بود.

 

کارشناسان معتقدند که صنعت مد بیشتر از یک نسل است که جهانی شده است. این شرکت‌ها حدود یک میلیون نفر را در ایالات متحده امریکا استخدام کرده‌اند و کارِ این افراد به زنجیره‌های تامین جهانی بستگی دارد. اصلِ رقابت در صنعت کفش هم همین است. مالیات ۳۵ درصدی نه تنها به شرکت‌های امریکایی و کارمندانش، بلکه به مصرف‌کنندگان هم آسیب می‌رساند. چرا که این تعرفه‌ها به عنوان هزینه‌های اضافی در زنجیره‌ی تامین جذب می‌شود که در نتیجه توانایی شرکت‌ها را در سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی تحقیق و توسعه یا استخدام تعداد بیشترِ کارمندان یا توسعه‌ی شبکه‌ی کارمندی کاهش می‌دهد.

 

ترامپ در ماه دسامبر اعلام کرده که مالیات ابزاری است برای خوشنام کردن تولید امریکا. چنین اقدامی در راستای شعار دونالد ترامپ درباره‌ی اول امریکا در کمپین‌های تبلیغاتیش است. اما کارشناسان تجارتی نگران هستند که سیاست‌هاس ترامپ می‌تواند منجر به یک جنگ تجارتی شود. آنها معتقدند این ایده‌ی ترامپ که امریکا تکِ تکِ محصولات را خودش تولید کند، یک ایده‌ی احمقانه است. همه‌ی برندها بخشی از یک سیستم جهانی هستند که این اصل توسط ترامپ نادیده انگاشته شده است.

 

همچنین فوربس پیش‌بینی کرده است که تصمیمات و سیاست‌های جدید ترامپ تاثیرات بدی را در صنعت خرده‌فروشی این کشور خواهد گذاشت. این مجله ادعا کرده که خریدهای بزرگ و کوچک به مرور کمتر می‌شود، چون بازار فلج خواهد شد. اگر به خاطر داشته باشید حتی در زمان انتخابات هم مردم امریکا دست از خرید برداشته بودند و منتظر پایین آمدن قیمت‌ها بوند. علاوه بر این ریاست‌جمهوری ترامپ تاثیر زیادی روی تورم خواهد گذاشت که نهایتا منجر به هزینه‌های بالا می‌شود. این امر موجب می‌شود تا خرده‌فروشان، قیمت‌های خود را خصوصا برای واردات بالا ببرند.

 

به نظر می‌رسد که از برندهای اروپایی در امریکا استقبال چندانی نشود، چرا که دونالد ترامپ، رئییس‌جمهور امریکا طرفدار تولید امریکایی است. درنتیجه ممکن است برندهای لوکس اروپایی با چالش افزایش مالیات روی کالاهای خارجی مواجه شوند، که به طور غیرمستقیم منجر به کاهش درآمد شدیدِ امریکا از این برندها خواهد شد.

 

با توجه به اظهارات دونالد ترامپ، سهام خرده‌فروشان و برندهای لوکس امریکایی شاهد کاهش چشمگیری بوده است. همچنین سهام برندهایی نظیر بربری، برونِلو کوچینلی (Brunello Cucinelli: برند مد ایتالیایی) ،سالواتوره فراگامو (Salvatore Ferragamo: شرکت کالاهای لوکس ایتالیایی) ، لوکساتیکا (Luxottica: شرکت ایتالیایی ارائه‌کننده‌ی کالاهای لوکس) و بربری (شرکت کالای لوکس و خانه مد ایتالیایی) به شدت تحت تاثیر اظهارات ترامپ قرار گرفتند.

 

نایک

یکی از برندهایی که تحت تاثیر تصمیم ترامپ قرار می‌گیرد، نایک است. نایک سرمایه‌گذاری زیادی را روی اقتصادهای با دستمزد پایینتر کرده است و انتقال کارخانه‌هایش به کشور امریکا به نفعش نیست. این برند یکی از اعضای پیمان TPP در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما بود تا بتواند با باز کردن بازارهای آسیایی برای امریکا و بازارهای امریکای برای آسیا، ثروت خود را در امریکا بیشتر کند. نایک متعهد شده بود که اگر امریکا به پیمان TPP بپیوندد، ۱۰ هزار شغل در امریکا ایجاد کند و تولید برخی از محصولاتش در این کشور باشد. پیوستن امریکا به پیمان Tpp می‌توانست باعث کاهش یا حذف تعرفه مالیاتی برای واردات کفش از ویتنام و سایر کشورها به امریکا شود و درنتیجه هزینه‌ی ساخت با برون‌سپاری و تولید خارجی برای نایک و سایر برندها کاهش می‌یافت.

 

بخش عمده‌ای از کفش‌های ورزشی نایک در کشورهایی که عضو پیمان TPP هستند، تولید می‌شود. درواقع، نایک ۴۰ درصد کفش ورزشی خود را از ویتنام وارد می‌کند. تعرفه‌های مالیاتی بسته به مواد اولیه‌یی که برای ساخت کفش استفاده می‌شود از ۵ تا ۴۰ درصد متفاوت است و این میزان برای تولیدکنندگان کفش بسیار بالا است. تولید کفش نیازمند نیروی کار زیادی است. نایک تاکنون با هدف تولید کفش بدون هیچگونه دخالت انسانی، روی تولید پیشرفته سرمایه‌گذاری زیادی کرده است. ۸ درصد کارخانه‌های نایک در کشور امریکا است. اما این کارخانجات نیروی کار امریکایی کمی را استخدام کرده‌اند. نایک اعلام کرده که اگر TPP به تصویب می‌سید، سرمایه‌ی بیستری برای تسریع روندِ تولید پیشرفته در اختیار داشت.

 

ایده‌ی انتقال کارخانجات بزرگ تولید کفش به کشورهای پیشرفته، کار بیهوده‌ای است. امریکا حدود ۹۸ درصد کفش (۲.۵ میلیارد دلار در سال گذشته) وارد کرده است که برابر است با ۸ جفت کفش برای هر زن، مرد و کودک. تولید کفش در امریکا بیش از یک دهه است که اهمیت خود را از دست داده و این امر بیشتر به عهده‌ی کشورهایی نظیر چین گذاشته شده است. چرا که روند تولید کفش کار زیادی می‌برد. یک جفت کفش کفش ورزشی باید ۸۰ مرحله‌ی تولید را بگذراند.

 

میانگین دستمزد هر کارگر در کارخانه‌ی تولید کفش در ویتنام حدود ۲۴۵ دلار در ماه است، درحالیکه تعرفه‌ی مالیاتی امریکایی بین صفر تا ۴۳ درصد است. میانگین آن بالای ۱۳ درصد می‌شود. مصرف‌کنندگان بیشترین ضرر را از این تصمیم خواهند دید. چون اگر برندهایی نظیر نایک بخواهند معامله‌های تجارتی خود را حذف کنند،مصرف‌کنندگان مجبورند پول بیشتری را بابت کفش بپردازند.

 

جنرال موتورز

خودروسازان، هدف بعدی ترامپ بودند. وی جنرال‌موتورز را تهدید به یک مالیات سنگین مرزی به خاطر خوردوهای ساخت مکزیک تهدید کرد. جنرال‌موتورز که خودروهای خود را در مکزیک می‌سازد و آنها را به امریکا وارد می‌کند، پس از تهدید ترامپ، اعلام کرده که می‌خواهد ۱۵۰۰ شغل جدید در امریکا ایجاد کند. این اقدام بخشی از برنامه‌ی سرمایه‌گذاری ۱ میلیارد دلاری این شرکت در امریکا است. باوجود اینکه این شرکت حدود ۵۰ هزار کارگر ساعتی در امریکا استخدام کرده است، اما باز هم دونالد ترامپ از این شرکت به خاطر واردات شورولت کروز هاچ بک از مکزیک انتقاد کرده بود. ترامپ در تویئتر خود توئیت کرده بود که : جنرال‌موتورز مدل شورلت کروز ساخت مکزیک را به دلالان خودروی امریکایی می‌فروشد. یا ساخت امریکا یا پرداخت مالیات سنگین.

 

میزان واردات خودروی جنرال موتورز از مکزیک بسیار بیشتر از سایر خودروسازان است و سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار خودروی ساخت مکزیک به امریکا فروخته است.

 

فورد

فورد نیز در اقدامی مشابه با جنرال موتورز و در پی انتقاد ترامپ، برنامه‌ی خود را برای ساخت کارخانه‌های بیشتر در مکزیک تغییر داد و اعلام کرده که ۷۰۰ شغل جدید در میشیگان ایجاد خواهد کرد. فورد در این راستا، برنامه‌ی خود را که در ماه آوریل از آن پرده برداشته بود، لغو کرد. این خودروساز می‌خواست ۱.۶ میلیارد دلار برای ساخت یک کارخانه‌ی جدید در سن‌لوئیس پوتوسیف واقع در مکزیک، خرج کند.

 

مارک فیلدز (Mark Fields)، مدیرعامل فورد گفته که تعرفه‌های مالیاتی جدید به صنعت خودروسازی و اقتصاد امریکا صدمه خواهد زد. وی اعلام کرده که به تولید خودروهای کوچک در مکزیک ادامه خواهد داد، چرا که سود ساخت چنین خودروهایی در امریکا بسیار پایین است.

 

خودروساز شماره‌ی دوی امریکا همچنین گفته که ۷۰۰ میلیون دلار برای گسترش کارخانه‌ی میشیگان سرمایه‌گذاری خواهد کرد و خودروهای الکتریکی و هیبریدی را در این کارخانه تولید خواهد کرد.

 

نیوبالانس

نیو بالانس (New Balance) تولیدکننده‌ی امریکایی کفش ورزشی که مرکز اصلی آن در بوستون است، فقط حدود یک چهارم کفش‌هایی را که در ۵ کارخانه‌‌ی جدیدش در نیوانگلند می‌سازد، در امریکا به فروش می رساند. اگر بخواهد این کفش‌ها را در آسیا تولید کند، هزینه‌ش ۲۵ تا ۳۵ درصد بیشتر خواهد شد.

 

این برند اعلام کرده که به منظور جبران این هزینه‌ی اضافی، به تولید کفش‌های سفارشی در کارخانجات امریکا روی خواهد آورد. چرا که مطمئنا سهامداران با انتقال کلِ خط تولید به امریکا، مخالفت خواهند کرد .

 

باید منتظر ماند و دید با چنین شرایط و وضع مقرراتی این چنینی از سوی دونالد ترامپ، چه بر سرِ برندها خواهد آمد و چه تصمیماتی را برای مقابله با وضعیت موجود اتخاذ می‌کنند.

 

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش