شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۵۶ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۷۳۰
اقتصاد جهانی

افت شاخص‌های دلار و بورس، طلا را گران کرد

ترامپ بازارها را به‌هم ریخت

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان,بازار سهام

به گزارش دنیای اقتصاد، بازارهای جهان دوباره ترامپی شدند. سه‌شنبه، خبر درخواست ترامپ از رئیس سابق «اف‌بی‌آی»‌ برای بستن پرونده ارتباط مقام‌های کاخ سفید با روسیه، جنجالی شد تا بازارهای چهارشنبه تحت‌تاثیر تحولات آمریکایی باشند. تنش کم‌سابقه در سیاست داخلی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، روز گذشته ارزش پول این کشور را پایین آورد. همزمان، بازارهای سهام نیز متاثر از نگرانی‌ها، افت شاخص‌ها را تجربه کردند.

 

با افت شاخص‌های دلار و بورس، طلا فرصت رشد پیدا کرد. فلز زرد البته از رشد بهای نفت خام نیز نفع برد. این روزها در محافل سیاسی صحبت از احتمال استیضاح دونالد ترامپ است و در مجالس اقتصادی، سخن از احتمال جدی به بن‌بست خوردن اصلاحات مورد نظر رئیس‌جمهوری آمریکا. نماد نگرانی‌ها، از دست رفتن تمام ارزشی است که دلار پس از اعلام پیروزی ترامپ به دست آورده بود. شاخص دلار که در مقطعی از روزهای پس از انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ به بالای مرز ۱۰۳ واحد رفته بود، صبح روز گذشته به زیر مرز ۹۸ واحد رفت تا این شاخص کف بیش از ۶ ماهه را تجربه کند.

 

روندسازی اف‌بی‌آی

براساس گزارش‌ها، دونالد ترامپ از جیمز کومی، رئیس اف‌بی‌آی خواسته بوده تحقیقات درباره پیوند میان مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید و روسیه را پایان دهد. خبرگزاری رویترز نوشته این گزارش‌ها بر مبنای گفته‌های منبعی است که یادداشتی از کومی را دیده است.

 

این خبر یک هفته پس از اخراج کومی ازسوی ترامپ درز پیدا کرده و چند روز پس از خبر درز دادن اطلاعات محرمانه درباره داعش به سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، توجه‌های بیشتری را به دولت ترامپ جلب کرده است. دخالت دولت در تحقیقات فدرال کاملا ممنوع است. بازارها چهارشنبه را با چنین موضوعاتی شروع کردند تا ارزش دلار ایالات‌متحده با افت روبه‌رو شود. شاخص دلار که سه‌شنبه تا عدد ۱۰/ ۹۸ واحد سقوط کرده بود، صبح چهارشنبه به زیر مرز ۹۸ واحد رفت. رویترز درگزارشی نوشت که تمام جهش شاخص دلار پس از انتخاب ترامپ از دست رفته است.

 

همزمان با افت دلار، بازاهای سهام نیز که دو هفته گذشته روزهای بسیار خوبی را تجربه کرده بودند، گرفتار ناامیدی دسته‌ای از معامله‌گران شدند. افت شاخص‌ها از بازارهای آسیا شروع شد و بعد بورس‌های اروپا تحت‌تاثیر قرار گرفتند. شاخص آتی ایالات‌متحده نیز کاهش را تجربه کردند.

 

حمایت از فلز زرد

با افت شاخص دلار و خروج سرمایه از بازارهای سهام، بازار فلزهای گرانبها شاهد تقویت قیمت‌ها بود. اونس طلا که سه‌شنبه با ۷ دلار رشد به بهای ۱۲۳۷ دلار رسیده بود، چهارشنبه را با قیمت ۱۲۴۴ دلار آغاز کرد. قیمتی که تا ساعت ۸ عصر روز گذشته برای اونس ثبت شد، ۱۲۵۶ دلار بود، گرچه هم‌اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی سومین روز هفته ماه مه رقم خورده باشد. طلا همیشه از تنش‌های سیاسی-اقتصادی نفع می‌برد و باید دید که در روزهای آینده چه اخبار تازه‌ای از راه خواهد رسید. صبح چهارشنبه، تنش‌ها، طلا را به اوج ۲ هفته‌ای برد.

 

رشد ۷ دلاری اونس در روز سه‌شنبه هم عمدتا ناشی از افت شدید شاخص دلار بود. نقره نیز به‌دلیل مشابه در این روز رشد کرد. شناسایی سود و پایان موقعیت فروش معامله‌گران طلا هم در این روز یار فلز زرد بود. پایگاه اینترنتی کیتکو در گزارش جمع‌بندی خود در روز سه‌شنبه نوشت:‌ «جبهه ژئوپلیتیک نسبتا آرام است که به نفع بورس‌ها و به ضرر طلاست، با این همه، هر لحظه احتمال گسترش تحولات تازه وجود دارد.» بهای نفت خام روز سه‌شنبه تغییر چندانی نداشت تا طلا اثر چندانی از بازار انرژی نگیرد.

 

اونس طلا توانسته بار دیگر خود را به میانه کانال ۱۲۰۰ دلار نزدیک کند، اما بیشتر باید در انتظار نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در ماه ژوئن بود. علاوه بر بازار فلزهای گرانبها، بازارهای دیگر نیز در انتظار این نشست هستند.

 

تصویب افزایش نرخ‌های بهره در این نشست می‌تواند دلار را تقویت و طلا را تضعیف کند، گرچه نباید فراموش کرد که اولا روند انقباض ممکن است کند باشد و ثانیا احتمال اثرگذاری عوامل دیگر هم وجود دارد. دیگر بازارها یا تحولات سیاسی می‌تواند روند بازارها را متاثر کند. موسسه سرمایه‌گذاری تی‌دی‌اس در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که بعید به‌نظر می‌رسد حتی افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در نشست ژوئن هم بتواند قیمت طلا را به زیر ۱۲۰۰ دلار در هر اونس کاهش دهد.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش