يكي از روشهاي پيشبيني قيمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمتها براساس شواهد موجود پيشبيني شدهاند.
بازار سهام
تشدید فشار فروش بر بازار
دیروز شاخص کل بورس پس از ۴ روز صعودی، با افت ۷۰ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) همراه شد. با تعدیل هیجان بازار پس از انتخابات، شناسایی سود معاملهگران فشار فروش را بر بازار تشدید کرد؛ از میانه اردیبهشت، رشد ۷ درصدی شاخص صنعت خودرو رشد ۶ درصدی شاخص فرآوردههای نفتی و رشد ۱۸ درصدی شاخص صنعت قند و شکر از ابتدای اردیبهشت رقم خورد.
اما همچنان معاملهگران از برخی صنایع کوچک تر از جمله زغالسنگ، محصولات چوبی و کاشی و سرامیک استقبال کردند. در بازارهای جهانی با تعلیق فعالیت برخی واحدهای آلاینده تولیدکننده فولاد چین، رشد قیمت فولاد و سنگآهن، همچنین رشد قیمت روی رقم خورد؛ اما همچنان پایداری رشدهای اخیر با چشمانداز کند شدن تقاضای چین در ابهام است. همچنین روز گذشته شاهد کمرنگ شدن مشارکت حقوقیها بودیم. مجامع شرکتها و روند قیمت جهانی کالاها میتوانند بر بازار اثرگذار باشند.
بازار ارز
دلار در کف سالجاری
دیروز هر دلار آمریکا با افت ۱۵ تومانی به نرخ ۳۷۳۵ تومان معامله شد. کاهش تقاضای آربیتراژی در کنار افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها همچنین افزایش تحرکات معاملهگران فردایی نرخ دلار را به کمترین سطح در سال جاری رساند. با وجود اینکه از نیمه دوم فروردین تا پایان هفته گذشته، شاهد حرکت نرخ دلار در بازه محدود ۳۷۵۰ تا ۳۷۸۰ تومانی بودیم، اما با حذف ریسک انتخابات افت ۴/ ۱ درصدی نرخ دلار در هفته جاری رقم خورد. امری که با افزایش معاملات فردایی با چشمانداز نزولی، فشار بر معاملات نقدی دلار را تشدید کرد. علاوه بر این افت نرخ درهم تا سطح ۱۰۲۹ تومانی، عامل دیگر فشار بر دلار بود. با وجود افت ۷/ ۲ درصدی ارزش جهانی دلار در یک ماه اخیر، اما در همین بازه شاهد کم واکنشی نرخ دلار داخلی به این افت بودیم.
بازار سکه
فشار دلار بر سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۵ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان معامله شد. افت نرخ دلار در شرایط نوسان اندک طلای جهانی بر قیمت سکه فشار آورد. روز گذشته با تداوم افت شاخص دلار در کف ۶ماهه (با رشد یورو) در کنار تداوم ریسکهای سیاسی مرتبط با دولت ترامپ، شاهد حرکت اونس طلا نزدیک سطح ۱۲۵۵ دلاری بودیم. اما رشد بازارهای سهام آسیا تا حدی کاهش تقاضای محافظهکارانه طلا را رقم زد.
همچنین چشمانداز افزایش نرخ بهره آمریکا در ماه ژوئن مقاومت سطح ۱۲۵۵ دلاری در برابر رشد طلا را تقویت کرده است. در بازار ارز نیز با کاهش نرخ درهم و تداوم فشار عرضه از سوی معاملهگران و صرافی بانکها نرخ دلار به کف سالجاری رسید. همچنان حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان قرار دارد.
بازار طلای جهانی
شارژ دوجانبه طلا
دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۵۵ دلار معامله شد. با وجود افت پوند، اما رشد یورو به سقف ۶ماهه با فشار بر شاخص دلار، نوسان اندک طلا را رقم زد. اظهارات آنگلا مرکل از «ضعیف» بودن یورو به دلیل سیاستهای بهشدت انبساطی بانک مرکزی اروپا از یورو حمایت کرد؛ اما بازگشت ریسکهای مرتبط با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (با درخواست وجه ۱۰۰ میلیارد یورویی اروپا از بریتانیا) و کاهش اقبال به حزب محافظه کار در نظرسنجیهای انتخابات، فشار بر پوند را تشدید کرد. بنابراین ریسکهای سیاسی نوسان اندک بازارهای سهام اروپا را رقم زد؛ اما با رشد قیمت کالاها شاخص بازارهای سهام آسیا به سقف یکماهه رسید. با وجود حمایت تنشهای سیاسی واشنگتن از طلا (اتهامات علیه ارتباط مشاور ترامپ با روسیه) چشمانداز افزایش نرخ بهره آمریکا در ژوئن مقاومت سطح ۱۲۵۵ دلاری را تقویت کرده است.
بازار اوراق مسکن
شروع آرام «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با افت ۲/ ۰ درصدی به قیمت ۷۴ هزار و ۹۷۵ تومان معامله شدند. پس از رشد حدود ۷ درصدی قیمت «تسه»ها از کف ۶۹ هزار تومانی در ۲ اردیبهشت، روند کم نوسان «تسه»ها در بازه ۷۵ هزار تومانی را شاهد هستیم.
نرخ سود واقعی وام با توجه به رابطه مستقیم با قیمت اوراق، در سطح ۷/ ۲۱ درصد قرار دارد. با رشد تدریجی تقاضا و افزایش معاملات مسکن، همچنین مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار از افزایش سقف وام جعاله و ارائه وام بدون نیاز به سپرده برای متقاضیان دریافت وام از طریق اوراق تسهیلات مسکن، رشد تدریجی «تسه»ها در هفتههای اخیر رقم خورد. با این وجود همچنان پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، کشش بالای قیمت و تقاضای مسکن (افت شدید تقاضا با رشد قیمت) را نشان میدهد و در نتیجه چشمانداز رشد غیرتورمی مسکن را ارائه میدهد.
بازار نفت
رشد آرام نفت پیش از نشست
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۷/ ۵۰ دلار معامله شد. خوشبینیها به تمدید توافق میان اوپک و غیراوپک تا سه ماه اول ۲۰۱۸، از قیمت نفت حمایت کرد. با این وجود رشد (۸موردی) تعداد دکلهای نفتی برای هجدهمین هفته متوالی، طولانیترین مدت رشد تعداد دکلهای نفتی از آگوست ۲۰۱۱، مانع از رشد قابلتوجه قیمت نفت شد.
وزیر انرژی عربستان در روزهای اخیر در مصاحبهای اعلام کرد تقریبا تمام شرکتکنندگان در توافق از تمدید قرارداد حمایت کردهاند و اعلام کرد این توافق میتواند موجودی نفت را به کمتر از میانگین ۵ساله هدف اوپک برساند. نشست ۲۵ مه تصویر روشن تری از میزان کاهش تولیدات و مدت زمان تمدید توافق ارائه میدهد. با این وجود، پیشبینیها از شتاب رشد تولیدات شیل با توجه به کاهش شدید هزینههای تولید با افزایش بهرهوری اثرگذاری توافق را بر بازار نفت مبهم کرده است.
- 14
- 5