به گزارش ایرنا، او شامگاه پنجشنبه در جریان امضای اسناد همکاری اقتصادی و تجاری بین چین و ژاپن در توکیو تاکید کرد که الحاق ژاپن به این برنامه برای پیشبرد برنامه محرک اقتصادی 'شینزو آبه' نخست وزیر این کشور بسیار مفید خواهد بود.
ژاپن و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که در کنار هند تمایلی به پیوستن به این برنامه نشان نداده اند و در عوض می گویند که چین با این راهبرد به دنبال سلطه اقتصادی بر دیگر کشورها است.
یکی از ترفندهای آمریکا برای مانع ایجاد کردن در برابر این برنامه دامن زدن به تنش ها در خاورمیانه است که بخش مهمی از طرح های راه ابریشم چین در آنجا اجرا خواهد شد.
نخست وزیر چین در همایش چهلمین سالگرد امضای پیمان دوستی دو کشور گفت که راه ابریشم یک برنامه برای کشورهای مختلف است و می تواند مناسبات دو جانبه را نیز متحول کند.
اگرچه توکیو هنوز به این برنامه ملحق نشده و تمایلی نیز نشان نداده است اما شماری از صاحبان شرکت های ژاپنی این هفته با نخست وزیر چین درباره این طرح رایزنی کرده و با جزییات آن آشنا شدند.
روزنامه ژاپن تایمز می نویسد که هدف چین این است که با ملحق ساختن ژاپن به این برنامه خود را برای مقابله با آمریکا در نبرد تجاری دو کشور آماده تر کند.
نخست وزیر چین صراحتا یکجانبه گرایی آمریکا را مورد انتقاد قرار داد و از ژاپن خواست که با چین در خصوص مقابله با یکجانبه گرایی تجاری همصدا شود.
نخست وزیر چین در جریان همایش تجاری نیز که در توکیو برگزار شد برنامه های مرتبط با راه ابریشم جدید را برای روسای یکهزار و ۴۰۰ شرکت ژاپنی تشریح کرد.
چین و ژاپن در حاشیه اجلاس سران چین، کره جنوبی و ژاپن در روز چهارشنبه این هفته در توکیو درباره مساله هسته ای شبه جزیره کره و خلع سلاح کره شمالی نیز گفت و گو کردند.
همکاری اقتصادی و تجاری چین و ژاپن رو به رشد است به طوری که در سال ۲۰۱۷، میزان تجارت دو کشور بار دیگر از ۳۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت و سرمایهگذاری ژاپن در چین به سرعت افزایش یافت.
این در حالی است که سرمایهگذاری چین در ژاپن در زمینه های اقتصاد نوین از جمله تجارت الکترونیک فرامرزی، پرداخت آنلاین و اقتصاد اشتراکی رشد کرده و تعداد مسافران خاک اصلی چین به ژاپن به بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است که در مقایسه با سال قبل ۱۵ درصد فزونی گرفت.
- 10
- 5