سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۳ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۳۸۷
اقتصاد جهانی

سودآورترین شرکت‌های جهان در نیمه اول سال ۲۰۱۷

سودآورترین شرکت‌های جهان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به گزارش عصر ایران، بیشترین سود خالص حاصل از تولید و فروش محصولات به کدام صنایع اختصاص دارند؟ صنایع خودروسازی، لوازم الکترونیکی، خدماتی یا پتروشیمی؟ کدام شرکت‌ها در نیمه اول سال ۲۰۱۷ میلادی بیشترین سهم از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص دادند؟

 

شرکت ملی نفت عربستان سعودی که با نام سعودی آرامکو شناخته می‌شود، با تولید و فروش روزانه ۱۰ میلیون دلار بشکه نفت خام و همچنین گاز طبیعی در صدر این فهرست قرار دارد. این شرکت موفق شد در نیمه سال گذشته با کسب ۳۳.۸ میلیارد دلار در صدر فهرست سودآورترین شرکت‌های جهان بایستد. این شرکت مالک بالاترین حجم ذخایر نفتی جهان و بزرگترین میدان نفتی جهان است. این شرکت در سال ۱۹۳۳ میلادی فعالیت خود را به عنوان یک شرکت عربی‌-آمریکایی آغاز کرد اما در سال ۱۹۸۸ به حکم سلطنتی به شرکت عربی تغییر هویت داد. دفتر اصلی آرامکو اکنون در ظهران در استان شرقیه عربستان سعودی قرار دارد.

 

شرکت اپل در نیمه اول سال ۲۰۱۷ با سود خالص ۲۸.۹ در جایگاه دوم پس از آرامکو ایستاد. این شرکت چندملیتی آمریکایی در زمینه طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی، سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتری فعالیت می‌کند. آی‌پد، آی‌مک، مک‌بوک، آی‌پاد و آیفون و اپل واچ از محبوب‌ترین محصولات این شرکت در جهان هستند. استیو جابز، استیو وازنیک و رونالد وین این شرکت را بنیان نهادند. مدیرعامل کنونی این شرکت تیم کوک است.

 

شرکت چندملیتی کره‌ای سامسونگ با سود خالص ۱۴ میلیارد دلار سومین شرکت این فهرست است. این شرکت که در سال ۱۹۳۸ به مدیریت لی بیونگ‌-چول در کره جنوبی تاسیس شد، در ابتدای فعالیت خود در حوزه‌های گوناگون از جمله صنایع هوافضا، نساجی، بیمه، خدمات بانکی و صنایع الکترونیکی مشغول به کار بود و در دهه ۷۰ میلادی وارد صنایع کشتی‌سازی شد. از اوایل قرن بیست و یکم میلادی تمرکز این شرکت بر روی محصولات الکترونیکی بیشتر شد که اکنون حجم عظیم محصولات این شرکت را در اختیار دارد.

 

مایکروسافت چهارمین شرکت این فهرست توانست در نیمه اول سال ۲۰۱۷ سودی معال ۱۳.۸ میلیارد دلار کسب کند. این شرکت آمریکایی در سال ۱۹۷۵ میلادی تاسیس شد و بزرگترین شرکت ارائه نرم‌افزار رایانه‌ای دنیاست.

 

جی‌پی مورگان یک بانک تجاری و موسسه مالی ارائه‌کننده خدمات بانکداری سرمایه‌گذاری آمریکایی با سود خالص ۱۲.۵ میلیارد دلار در جایگاه پنجم این فهرست ایستاد. این شرکت در سال ۱۸۷۱ توسط جی‌پی مورگان، سرمایه‌گذار و بانکدار آمریکایی تاسیس شد. شعبه مرکزی این بانک در شهر نیویورک قرار دارد.

 

الفابت یک شرکت فناوری هلدینگ مستقر در کالیفرنیا و از شرکای گوگل است. این شرکت که تنها دو سال و نیم از زمان تاسیس آن می‌گذرد با کسب سود خالص ۱۱.۷ میلیارد دلار در نیمه اول سال ۲۰۱۷ توانسته است در جایگاه ششم سودآورترین شرکت‎های جهان قرار گیرد.

 

برکشایر هاتاوی شرکت هلدینگ و خوشه‌ای آمریکایی و چندملیتی است که در زمینه ارائه انواع خدمات بیمه، مبادلات سهام اختصاصی، مدیریت سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی فعال است. این شرکت که در سال ۱۸۳۹ تاسیس شده است با کسب سود خالص ۸.۳ میلیارد دلار جایگاه هفتم این فهرست را به دست آورد. وارن بافت، مدیرعامل این شرکت، موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم است. وی با ثروتی معادل ۹۰ میلیارد دلار به عنوان سومین فرد ثروتمند جهان در سال گذشته شناخته شد.

 

شرکت رویال داچ شل یک شرکت چندملیتی نفت و گاز هلندی‌-بریتانیایی است، که دفاتر مرکزی آن، در شهرهای لاهه، هلند و لندن، بریتانیا مستقر است. ژان باپتیست آگوست کسلر و سر هنری ویلهلم آوگوست دیتردینگ، دو کارآفرین، صنعتگر و مدیر ارشد اجرایی هلندی بودند که در سال ۱۸۹۰ میلادی این شرکت را تاسیس کردند. بازوی بریتانیایی این شرکت در سال ۱۸۹۷ توسط مارکوس ساموئل تاسیس شد. این شرکت اکنون به عنوان یکی از شش غول‌ نفتی جهان به شمار می‌رود. سودخالص این شرکت در نیمه اول سال ۲۰۱۷ میلادی ۷.۴ میلیارد دلار بود.

 

اکسان‌موبیل، شرکت نفت و گاز آمریکایی و یکی از شش غول نفتی جهان موفق شد با کسب ۷.۴ میلیارد دلار همراه با شرکت شل در رتبه هشتم این فهرست جای گیرد. اکسان‌موبیل بزرگترین پالایشگر جهان است و در ۲۱ کشور شعبه دارد. این شرکت در سال ۱۹۹۹ بنیان نهاده شد.

 

فولکس‌واگن یک شرکت خودروسازی آلمانی است و هم‌اکنون بزرگترین شرکت خودروسازی جهان محسوب می‌شود. این شرکت در دهه ۳۰ میلادی توسط جبهه کارگری آلمانی یا د.آ.اف و همزمان با به قدرت رسیدن آدولف هیتلر، رهبر حزب نازی تاسیس شد. سود خالص این شرکت در نیمه اول سال ۲۰۱۷ میلادی ۶.۸ میلیارد دلار بود.

 

آخرین شرکت این فهرست گروه علی‌بابا است که با سود خالص ۲.۴ میلیارد دلار در رتبه دهم قرار دارد. علی‌بابا یک شرکت تجارت الکترونیک، خرده‌فروشی و اینترنت چندملیتی چینی است که در سال ۱۹۹۹ بنیانگذاری شده است.

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش