یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
۰۸:۴۹ - ۲۴ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۸۱۷
اقتصاد جهانی

لاگارد در یک قدمی ریاست بانک مرکزی اروپا قرار گرفت

چالش جدید بانوی «اولین‌ها»

کریستین لاگارد,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

بانوی اولین‌ها به کرسی ریاست بانک مرکزی اروپا نزدیک‌تر از همیشه شد. مسوولان این بانک، «کریستین لاگارد» را به‌عنوان نامزد نهایی ریاست بر این نهاد انتخاب کردند. لاگارد که پیش‌تر نشان داد در تصاحب کرسی‌هایی که تنها در اختیار مردان بوده، تبحر خاصی دارد، در سال ۲۰۰۷ به‌عنوان وزیر اقتصاد فرانسه انتخاب شد.

او در همین مقام اولین زنی محسوب می‌شد که سکاندار سیاست‌های اقتصادی یکی از کشورهای گروه G۸ می‌شد. لاگارد در ادامه این راه، در سال ۲۰۱۱ به‌عنوان اولین زن به ریاست صندوق بین‌المللی پول رسید. او همچنین اولین زن صاحب کرسی در موسسه حقوقی بین‌المللی «بیکر و مک‌کنزی» بود. حالا لاگارد به‌دنبال کسب کرسی دیگری است، که باز هم برای اولین بار است که یک زن بر آن می‌نشیند: ریاست بر بانک مرکزی اروپا. این امر در صورتی محقق خواهد شد که انتخاب او برای ریاست بر بانک مرکزی اروپا نهایی شود. لاگارد در سمت جدیدش با چالش‌های زیادی مواجه خواهد بود. احیای رشد اقتصادی در حوزه یورو و رساندن تورم به هدف تعیین شده و حفظ استقلال این بانک از جمله چالش‌های او در نهاد مالی تصمیم‌گیر در حوزه یورو است.

تغییر آرایش نهاد مالی اروپا

رهبران اتحادیه اروپا بعد از برگزاری جلسات متعدد با ریاست کریستین لاگارد رئیس سابق صندوق بین‌المللی پول، در بانک مرکزی اروپا موافقت کردند و او را به‌عنوان نامزد نهایی برگزیدند. او جانشین ماریو دراگی اقتصاددان ایتالیایی خواهد شد. لاگارد قبل از این، عدم‌تمایل خود را به ریاست بر این نهاد اعلام کرده بود اما این بار به احتمال قوی او ریاست این نهاد را بر عهده خواهد گرفت.در سابقه کاری لاگارد تصدی وزارت اقتصاد و صنعت، کشاورزی و همچنین وزارت بازرگانی فرانسه به چشم می‌خورد. او در سال ۲۰۱۱ جانشین دومینیک استروس-کان در صندوق بین‌المللی پول شد.

ریاست لاگارد بر صندوق بین‌المللی پول مصادف با تشدید بحران مالی حوزه یورو به ویژه یونان بود. لاگارد در حین بحران مالی اروپا، پرداخت وام‌های بزرگ به کشورهایی که درگیر بحران بودند را سیاستی نامطلوب می‌دانست. او پرداخت این وام‌ها را اقداماتی کوتاه‌مدت ارزیابی کرد و اعتقاد به کاهش قاطعانه کسری و کاهش بدهی داشت.

لاگارد بحران به‌وجود آمده در حوزه مالییورو را خطری بزرگ برای اقتصاد جهان می‌دانست و خواهان اتفاق نظر کشورهای اروپایی در مواجهه با این بحران بود. رئیس سابق صندوق بین‌المللی پول در بحران یونان نیز همواره کاهش بدهی از راه‌های حقیقی و بلندمدت را دنبال می‌کرد. اظهارنظرهای او درباره یونان در برخی مواقع منجر به درگیری‌های لفظی با سیاستمداران یونانی شد. او یونانی‌ها را به فرار از پرداخت مالیات متهم کرده بود. سیاست‌های لاگارد در دوره ریاست بر صندوق بین‌المللی پول می‌تواند، پایه‌ای برای پیش‌بینی اقدامات او در دوره جدید باشد.

لاگارد در مصاحبه با یک مجله فرانسوی در سال ۲۰۱۱ مکتب آدام اسمیت یعنی جریان «لیبرال» را نزدیک‌ترین مکتب به اعتقادات اقتصادی خود می‌داند. مکتبی که عموما موافق تجارت آزاد و کاهش مداخله دولت در اقتصاد است، موقعیتی که معمولا با محافظه‌کاری وی گره خورده است. البته با این وجود، او به طور مطلق مخالف وضع مقررات در بازارهای مالی نیست. وی دو ستون کلیدی یک مدیریت مالی مطلوب را داشتن چارچوبی قوی، به همراه حکمرانی خوب و شفاف می‌داند. او در این باره اضافه می‌کند: «یک چارچوب مالی مطلوب مجموعه‌ای از قوانین، نظم سازمانی و رویه‌های مورد نیاز برای دستیابی به اهداف پولی است. چارچوبی که به دولت‌ها اجازه دهد بودجه را برای بازه زمانی میان‌مدت و در راستای اهدافی شفاف، پایدار و معتبر تنظیم کنند.»

فیلیپ مارلیر، استاد علوم سیاسی کالج دانشگاهی لندن درباره عقاید او می‌گوید: «لاگارد به هنگام تصمیم‌گیری‌های اقتصادی بسیار ارتدوکس - طرفدار جریان اصلی اقتصاد - است. انتصاب او سیگنالی مبنی‌بر بازگشت سیاست‌های پولی موجود در کتب دانشگاهی است.» اقتصاد جریان اصلی بدنه مرکزی دانش، نظریه‌ها و مدل‌های علم اقتصاد است که به‌طور گسترده و به‌صورت آکادمیک مورد تدریس قرار می‌گیرد و بعضا با عنوان «علم» اقتصاد از آن نام برده می‌شود.

جایگاه بانک مرکزی اروپا

در صورت نهایی شدن انتخاب لاگارد، او سکان‌دار جدید سیاست‌های مالی حوزه یورو خواهد بود. ماموریت اصلی لاگارد در ریاست این نهاد را می‌توان «احیای مجدد اقتصاد در حوزه یورو» دانست.

بانک مرکزی اروپا مدیریت سیاست‌گذاری پولی حوزه یورو را در اختیار دارد و متشکل از ۱۹ عضو از دولت‌های عضو اتحادیه اروپاست. حوزه مالی یورو یکی از بزرگ‌ترین حوزه‌های مالی در جهان محسوب می‌شود. هدف اولیه تشریح شده در بند دوم اساسنامه این بانک، حفظ ثبات قیمت و حفاظت از قدرت خرید در حوزه یورو است. منظور از حفظ ثبات قیمتی در اساسنامه این بانک نگه‌داشتن تورم زیر ۲ درصد اما نزدیک به این نرخ در سال است. این بانک حق انحصاری چاپ یورو را نیز در اختیار دارد. دولت‌های عضو نیز می‌توانند سکه‌های یورو را ضرب کنند، اما قبل از آن نیازمند دریافت مجوز از این نهاد هستند. به‌طور کلی بانک مرکزی اروپا مسوول تعریف و اجرای سیاست‌های مالی در حوزه یورو است.

سرمایه کنونی این بانک حدود ۱۰ میلیارد یورو است. ۷۰ درصد سهام این شرکت متعلق به بانک‌های مرکزی حوزه یورو و ۳۰ درصد در اختیار کشورهای اروپایی غیریورویی است. بزرگ‌ترین سهامدار یورویی بانک مرکزی اروپا، بانک فدرال آلمان با سهم ۳/ ۱۸ درصدی است و پس از آن بانک مرکزی فرانسه با ۲/ ۱۴درصد و بانک مرکزی ایتالیا با ۸/ ۱۱ درصد سهم هستند. بزرگ‌ترین سهامدار غیر یورویی، بانک مرکزی انگلیس با ۳/ ۱۴ درصد سهم است.

عملکرد لاگارد زیر ذره‌بین منتقدانی خواهد بود که استقلال بانک مرکزی اروپا را زیر سوال برده‌اند. استقلال بانک مرکزی اروپا به‌رغم اعمال سیاست‌های حمایتی و همچنین وضع مصونیت قضایی برای مقامات ارشد بانک مرکزی اروپا، بعضا مورد انتقاد بوده است. از سوی دیگر «استقلال» عملکرد لاگارد در مناصب گذشته‌اش، مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته است. حداقل از این زاویه می‌توان انتخاب لاگارد بر کرسی ریاست بانک مرکزی اروپا را انتخاب درستی دانست.

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش