به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، یک مقام ارشد صندوق بین المللی پول گفت، به نظر می رسد که رشد اقتصاد جهانی به کف رسیده و افت بیشتری در کار نخواهد بود، ولی چشم اندازی از بازسازی اقتصادی دیده نمی شود و ریسک های گوناگون از تنش های تجاری تا شوک های زیست محیطی باعث شده تا چشم انداز اقتصاد جهان نامطمئن شود.
صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خویش همچنین پیش بینی خود از رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی را کاهش داده که علل اصلی آن کاهش بیش از حد انتظار رشد اقتصادی هند و سایر بازارهای نوظهور بوده است، اگرچه گفته که توافق تجاری امریکا و چین امیدواری ها در مورد پایان روند افت فعالیت های اقتصادی را بیشتر کرده است.
در حالی که جنگ های تجاری بر صادرات و سرمایه گذاری جهانی سایه افکنده، اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ میلادی رشدی ۲.۹ درصدی را به ثبت رسانده که پایین ترین نرخ رشد از زمان بحران مالی جهانی تا به حال بوده است.
کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول در کنفرانسی خبری که در آستانه شروع جلسه مجمع جهانی اقتصاد برگزار شد اعلام کرد:« ما هنوز به نقطه برگشت رشد اقتصاد جهانی نرسیده ایم... حقیقت این است که رشد اقتصاد جهانی همچنان ضعیف است.»
« در همین چند هفته آغازین سال نوی میلادی ما شاهد افزایش تنش های ژئوپلتیک در خاورمیانه بوده ایم و اقتصاد جهانی اثرات گسترده ای از شوک های زیست محیطی به خود دیده است. ما این تاثیرات را در استرالیا و بخش هایی از آفریقا مشاهده کرده ایم.»
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که رشد اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی به ۳.۳ درصد برسد که کمتر از پیش بینی ۳.۴ درصدی ماه اکتبر است. این مؤسسه همچنین پیش بینی خود برای سال ۲۰۲۱ را از ۳.۶ به ۳.۴ درصد کاهش داده است.
- 9
- 4