به گزارش ایسنا، لوکمان اوتونوگا، تحلیلگر ارشد شرکت FXTM به مارکت واچ گفت: به نظر می رسد بازار تحت تاثیر تصمیم اوپک و متحدانش برای تسهیل محدودیت عرضه از ۹.۷ میلیون بشکه در روز به ۷.۷ میلیون بشکه در روز از ابتدای اوت قرار نگرفته است. اگرچه تقاضا برای نفت در هفته های اخیر به دلیل کاهش محدودیتهای قرنطینه بهبود تدریجی داشته است اما تسهیل محدودیت عرضه گروه اوپک پلاس با توجه به وضعیت اقتصاد جهانی و افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا ممکن است زودهنگام باشد. هر گونه سیگنالی از وضع مجدد محدودیتهای قرنطینه یا ضعف بیشتر احیای اقتصاد جهانی ممکن است روی بخش تقاضا برای نفت تاثیر منفی گذاشته و به شوکهای نزولی بر شاخصهای قیمت وست تگزاس اینترمدیت و برنت منجر شود.
آمریکا پنج شنبه گذشته بیش از ۷۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کرد که رکورد روزانه جدیدی بود. شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ به مرز ۱۴ میلیون نفر نزدیک شده و مناطق مختلف جهان برای مقابله با شیوع بیماری، محدودیتهای رفت و آمد را ازسرگرفته اند.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در اوت ۱۶ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و در ۴۰ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه بسته شد.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در سپتامبر ۲۳ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و در ۴۳ دلار و ۱۴ سنت در هر بشکه بسته شد.
طبق آمار داوجونز مارکت، وست تگزاس اینترمدیت برای کل هفته ۰.۱ درصد معادل چهار سنت در هر بشکه رشد کرد در حالی که نفت برنت ۰.۲ درصد افت داشت.
تحلیلگران بانک جفریز در یادداشتی نوشتند: فعلا به نظر می رسد بازار با تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس مشکلی ندارد و کاهش بیشتر تولید از سوی کشورهایی که در ماههای گذشته به طور کامل به توافق پایبند نبوده اند تا حدودی محدودیت عرضه این گروه را بالا نگه خواهد داشت. پایبندی اوپک پلاس به توافق قوی بوده و اگر موج دوم شیوع ویروس کرونا روند رشد تقاضا را محدود کند، انتظار می رود این گروه میزان زیادی نفت را از بازار خارج کند. همچنان انتظار می رود با توجه به سطوح پایین فعالیت، روند کاهش تولید نفت آمریکا ادامه پیدا کند. جفریز پیش بینی خود از قیمت نفت برنت در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ را از ۳۷ به ۴۳ دلار در هر بشکه افزایش داد اما پیش بینی قیمت برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را تغییر نداد و همچنان به ترتیب ۴۸ دلار و ۵۵ دلار حفظ کرد.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه روز جمعه اظهار کرد انتظار ندارد پس از تسهیل محدودیت عرضه، قیمتهای نفت جهانی تغییر چندانی پیدا کند و قیمتهای نفت در محدوده ۴۰ تا ۴۳ دلار در هر بشکه کم و بیش ثابت شده اند.
طبق گزارش روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۰ ژوییه به میزان ۷.۵ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد و این آمار باعث شد شاخصهای قیمت روز چهارشنبه در بالاترین قیمت چهار ماه اخیر بسته شوند.
بر اساس گزارش مارکت واچ، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه گزارش کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته یک حلقه کاهش پیدا کرد و به ۱۸۰ حلقه رسید که هجدهمین کاهش هفتگی متوالی بود و از ادامه کاهش تولید این کشور در ماههای آینده حکایت دارد.
رشد قیمت طلا با افزایش ابتلا به کرونا / ششمین رشد متوالی هفتگی
قیمت جهانی طلا در معاملات روز جمعه جهش کرد و به ششمین رشد متوالی هفتگی دست یافت. رکوردزنی تعداد مبتلایان جدید ویروس کرونا و تضعیف دلار قیمت طلا را بالا برد.
به گزارش مهر به نقل از سیانبیسی، قیمت جهانی طلا در معاملات روز جمعه جهش کرد و به ششمین رشد متوالی هفتگی دست یافت. رکوردزنی تعداد مبتلایان جدید ویروس کرونا در آمریکا چشمانداز ریکاوری اقتصادی این کشور را مبهم کرد و تقاضا برای سرمایههای امن را بالا برد در حالی که تضعیف دلار هم باعث تقویت طلا شد.
اسپاتگد، که قیمت خرید هر اونس طلا در بورس لندن است، ۰.۷ درصد جهش کرد و به ۱۸۰۹.۸۶ دلار رسید. به این ترتیب رشد هفتگی قیمت این شاخص یه ۰.۶ درصد رسید.
قیمت پیشخرید هر اونس طلای آمریکا ۰.۷ درصد رشد کرد و به ۱,۸۱۱.۹۰ دلار رسید.
استراتژیست بانک ایانزی، سونی کوماری، میگوید: نرخهای بهره منفی، حبابی شدن ترازنامه بانکهای مرکزی، تضعیف دلار آمریکا، همه و همه باعث تقویت قیمت جهانی طلا شدهاند.
نظرسنجی کیتکونیوز نشان داد؛احتمال افزایش دوباره قیمت طلا
بازار طلا در محدوده ۱۸۰۰ دلار در حال تحکیم قیمت است و اگرچه از میزان خوش بینی به روند صعودی طلا کاسته شده اما طبق نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز، تحلیلگران بازار و سرمایه گذاران همچنان روند افزایشی را برای این فلز ارزشمند در هفته جاری پیش بینی می کنند.
به گزارش ایسنا، اگرچه طلا در محدوده ۱۸۰۰ دلار با فشار برای شکستن حمایت روبرست اما تحلیلگران می گویند بازار از نیروی فنی و حمایت فاندامنتال قوی برخوردار است.
به گفته باب هابرکورن، کارگزار ارشد کالا در شرکت آر جی او فیوچرز، طلا در قیمت پایین با تقاضای خرید روبرو می شود و این مسئله از وجود حمایت در سطوح پایینتر بازار حکایت دارد. در حال حاضر قیمت طلا در حال تحکیم است اما ممکن است هفته جاری قیمت بالاتری را شاهد باشیم.
از میان ۱۶ کارشناس وال استریت که در نظرسنجی هفته جاری کیتکونیوز شرکت کردند، ۱۱ نفر معادل ۶۹ درصد افزایش و یک نفر معادل شش درصد کاهش قیمت طلا را پیش بینی کردند در حالی که چهار نفر معادل ۲۵ درصد نظر خنثی داشتند.
در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایه گذاران، ۱۶۴۲ نفر شرکت کردند که از میان آنها ۹۷۷ نفر معادل ۶۰ درصد به افزایش و ۳۴۸ نفر معادل ۲۱ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند و ۳۱۷ نفر معادل ۱۹ درصد نظری نداشتند.
اگرچه اکثر کارشناسان وال استریت نسبت به روند افزایشی قیمت طلا در هفته جاری خوش بین بودند اما میزان خوش بینی آنها نسبت به رکورد ۸۸ درصد در هفته پیش کاهش پیدا کرد. هر اونس طلا در معاملات روز جمعه بازار نیویورک با ۹ دلار و ۷۰ سنت معادل ۰.۵درصد افزایش، در ۱۸۱۰ دلار بسته شد و برای کل هفته حدود ۰.۵ درصد افزایش داشت که ششمین افزایش هفتگی متوالی بود.
آدریان دی، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی آدریان دی پیش بینی کرد روند صعودی فعلی، طلا را به قیمت بالاتری برساند. وی گفت: از آنجا که مردم طلا را به عنوان یک بیمه یا پوشش ریسک خریداری می کنند، قیمت اهمیت کمتری پیدا کرده و بنابراین طلا به میزان قابل توجهی می تواند بالاتر رود.
به گفته بسیاری از تحلیلگران، یک عامل که همچنان قیمت طلا را در کوتاه مدت بالا می برد، ضعف ارزش دلار آمریکا است که روند نزولی جدیدی را آغاز کرده است.
چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در گروه لاسال فیوچرز به کیتکونیوز گفت: انتظارات رو به رشدی وجود دارد که دولت آمریکا بزودی تدابیر محرک مالی جدید را برای حمایت از اقتصادش اعلام خواهد کرد زیرا همچنان شیوع پاندمی کووید ۱۹ در این کشور وجود دارد و این موضوع دلار را تحت فشار منفی قرار داده و از قیمت طلا حمایت خواهد کرد. وی در ادامه افزود: تصور می کنم باید نسبت به صعود طلا خوش بین باشیم زیرا بازار با پول ارزانی که برای حمایت از اقتصاد به بازار تزریق شده، صعود کرده است.
دارین نیوساک، رییس شرکت دارین نیوسام آنالایز اظهار کرد: نه تنها دلار ضعیفتر بلکه صعود بازارهای سهام هم از قیمت طلا پشتیبانی خواهد کرد. در حال حاضر هیچ دلیلی برای خرید دلار وجود ندارد بنابراین پول همچنان به سمت طلا به عنوان یک بیمه در برابر صعود بازارهای سهام سرازیر می شود.
اگرچه اکثرا در بازار افزایش قیمتها را پیش بینی می کنند اما برخی از تحلیلگران خاطرنشان کرده اند که تصحیح قیمت پس از شکسته شدن حمایت بلندمدت مطلوب خواهد بود.
اوله هانسن، مدیر استراتژی کالا در ساکسو بانک در این باره گفت: به نظر من طلا در بازه محدودی مانده است و به یک اصلاح قیمت نیاز دارد تا علاقه جدید سرمایه گذاران را جلب کند.
کالین سیژینسکی، استراتژیست ارشد شرکت مدیریت سرمایه SIA نظر خنثی داشت و به کیتکونیوز گفت: بازار طلا منتظر یک کاتالیزور جدید است. پس از این که سه بانک مرکزی بزرگ جهان در آخرین دیدارهایشان سیاست پولی خود را تغییر ندادند، هیچ محرکی برای بالا رفتن قیمت طلا در کوتاه مدت وجود ندارد.
- 13
- 1