پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۴۹

معرفی کامل رشته کارگردانی

رشته کارگردانی,معرفی رشته کارگردانی سینما,رشته کارگردانی در دانشگاهکارگردانی مهمترین قسمت فیلمسازی است
یکی از رشته های پرطرفدار سینما، رشته کارگردانی می باشد که افراد زیادی به آن علاقه دارند. رشته کارگردانی نقش پررنگی در صنعت سینمای ایران دارد و به هدایت بازیگران و کلیه عوامل سینما میپردازد. رشته کارگردانی، بازار کار بسیار خوبی دارد و سالانه برای فعالان این عرصه در جشنواره های مختلف جوایز زیادی اهدا می شود. در این مطلب از سرپوش با رشته کارگردانی آشنا خواهید شد.

رشته کارگردانی

مهمترین قسمت فیلمسازی، کارگردانی میباشد. در ساخت فیلم ها، کارگردان مهره اصلی می باشد که به برنامه ریزی برای ساخت فیلم می پردازد. همچنین دستورالعمل هایی را به بازیگران و دیگر عوامل ارائه می کند. با تمامی عوامل فیلم، ارتباط نزدیکی را از ابتدا تا انتهای فیلم خواهد داشت. تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فيلمبرداري از گرایش های رشته کارگردانی بشمار میرود.

تاریخچه رشته کارگردانی

شکل گیری هنر سینما و فیلم سازی همزمان با اختراع اولین دوربین فیلمبرداری بود. همچنین این هنر در ایران در دوره مظفر الدین شاه، با ورود نخستین سینماتوگراف بتدریج نمایان شد.

توانمندی های لازم برای شغل کارگردانی

از کارگردانی به عنوان نقطه عطف تولید سینما یاد میشود زیرا همه امور در نهایت توسط کارگردان کنترل میشود. لذا او برای تولید یک فیلم خوب باید توانمندی های زیادی داشته باشد که در زیر به آن ها اشاره شده است.

- در زمینه هنر اطلاعات عمومی کارگردان باید تبحر کافی داشته باشد.

- کارگردان باید در زمینه ی عکاسی آشنایی داشته باشد.

- برخورداری از روحیه اجتماعی قوی یکی دیگر از توانمندی های کارگردان میباشد.

- از دیگر خصوصیات لازم برای رشته ی کارگردانی قدرت بیان بسیار خوب میباشد.

- کارگردان باید خلاقیت ذهنی بالایی داشته باشد و به زبان و ادبیات فارسی تسلط کافی داشته باشد.

- یکی از توانمندی های لازم برای شغل کارگردانی، برخورداری از سلامت بینایی، گفتاری و شنوایی می باشد.

- کارگردان باید برای ساختن فیلم از استعداد هنری برخوردار باشد.

- کارگردان برای برقراری ارتباط با عوامل جامعه باید از سیاست های اجتماعی آگاه باشد.

- کارگردان باید حین فیلم برداری و فیلم سازی برای رهبری کردن روی کل مجموعه از قوای جسمانی کافی برخوردار باشد.

تعداد واحدهای درسی رشته کارگردانی

تعداد کل واحدها:۱۳۴ واحد

دروس عمومی:۲۱ واحد

دروس پایه:۳۶ واحد

دروس اصلی:۴۷ واحد

دروس گرایش:۲۸ واحد گرایش نمایش و ۳۰ واحد گرایش مستند

دروس اختیاری:۲ واحد گرایش نمایش

روش های ورود به رشته کارگردانی

* تحصیل در رشته سینما هنرستان:

در صورتیکه در سنین نوجوانی متوجه شدید که به کارگردانی و هنرهای نمایشی علاقه دارید، در هنرستان رشته سینما بهترین انتخاب برایتان میباشد.

فرصت های شغلی رشته کارگردانی,روش های ورود به رشته کارگردانی,رشته کارگردانی در دانشگاهکارگردانی نقطه عطف تولید سینما است

* تحصیل در رشته هنر هنرستان:

این امکان وجود دارد که رشته سینما در شهر شما نباشد یا تمایل نداشته باشید در این رشته به تحصیل بپردازید، می توانید رشته هنر را به عنوان اولویت بعدی خود در هنرستان انتخاب کنید. زمانیکه در رشته هنر تحصیل میکنید باعث میشود تا درباره شاخه های دیگر هم اطلاعات کسب کنید و بعد از این که تحصیلاتتان را به اتمام رساندید میتوانید با اطلاعات خوبی، در دانشگاه وارد رشته کارگردانی شوید.

با این که در رشته هنر، به تمام اقسام هنر می پردازد ولی این دروس برای یک کارگردان هم مفید خواهد بود.

* تحصیل در رشته های نظری:

همچنین می توانید با تحصیل در رشته های ریاضی فیزیک، تجربی و انسانی رشته ی کارگردانی را به عنوان رشته ی دانشگاهی خود انتخاب کنید.

بازار کار رشته کارگردانی

یک کارگردان حرفه ای زمانیکه به کار خود مشغول است، از سوی سازمان ها و نهادها برای ساخت انواع فیلم و یا تیزر پیشنهادات زیادی به او می شود که در هر صورت نیاز به تهیه فیلم برای کسب و کار و یا معرفی داستان و ایده ی خود دارند.

کل بودجه اولیه در این مورد از حیطه کاری، توسط ارگان سفارش دهنده تامین میگردد و تنها وظایفی که برعهده ی کارگردان می باشد هندل کردن و پیشبرد مراحل کار میباشد. اما زمانیکه که کارگردانان در جهت ساخت فیلم مورد نظرشان از سرمایه شخصی و منابع مالی خودشان استفاده می کنند، بهره برداری مالی از ساخت فیلم پس از اکران فیلم و به نمایش درآمدن آن آغاز می شود.

هنگام سفارش گرفتن از سازمان ها و تامین مالی آن ها رقابت زیادی بین کارگردانان وجود دارد اما تنها دلیل موفقیت در این زمینه بستگی به مهارت و شهرت کافی کارگردان در حرفه ی خود دارد.

به طور کلی کارگردانانی که در فعالیت های کاری خود ویژگی کارافرینی را بر حسب میزان فعالیت و احاطه و همچنین تلاش و پشتکار و تخصص کافی در نظر میگیرند میتوانند درآمدشان را چندین برابر افزایش دهند.

درس های رشته کارگردانی در طول تحصیل

>> درس های مشترک در گرایش های مختلف سینما:

درس های مشترک در گرایش های مختلف سینما عبارتند از:آشنایی با هنر در تاریخ، فرهنگ عامه، آشنایی با هنرهای تجسمی، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، تاریخ فلسفه، جامعه شناسی، موسیقی، اصول و مبانی ارتباطات، طراحی مقدماتی، روانشناسی، تمثیل شناسی، ریتم در هنرها، تاریخ اجتماعی ایران، معماری، تاریخ اجتماعی جهان، تاریخ سینما، عکاسی، گزارش نویسی، مبانی تدوین، شناخت رنگ، مبانی هنرهای نمایشی، اصول فیلمبرداری، اصول فیلمنامه نویسی، اصول کارگردانی.

>> دروس اصلی وتخصصی گرایش تدوین:

دروس اصلی وتخصصی گرایش تدوین همچون صدا، آشنایی با نقاشی متحرک، لابراتوار فیلم، تولید برنامه های تلویزیونی، آشنایی با سبک های سینمایی، مستندسازی، شناخت تحلیلی تدوین، موسیقی فیلم، تدوین، ترکیب بندی تصویر، موسیقی، تئوری های تدوین، پروژه نهایی میباشد.

>> دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمنامه نویسی:

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمنامه نویسی عبارتند از:آشنایی با متون نمایشی فیلم، سبک های ادبی جهان، فیلمنامه نویسی، شخصیت شناسی، تحلیل فیلم، تاریخ ادبیات نمایشی، آشنایی با شعر در ایران و جهان، قصه در ادیان، آشنایی با ادبیات کودکان، نمایشنامه نویسی، داستان نویسی، تحلیل فیلمنامه، تصویرنامه نویسی، پروژه نهایی.

معرفی رشته کارگردانی سینما,مدرک تحصیلی لازم برای کارگردانی,بازار کار رشته کارگردانیامکان پذیرش در رشته کارگردانی هم با آزمون سراسری و هم بدون کنکور وجود دارد

>> دروس اصلی و تخصصی گرایش کارگردانی:

آشنایی با نقاشی متحرک، صدا، آشنایی با متون نمایشی، لابراتوار فیلم، تولید برنامه های تلویزیونی، جلوه های خاص، اصول بازیگری، مستندسازی، آشنایی با سبک های سینمایی، کارگردانی، شیوه های رهبری بازیگر، تحلیل فیلم، موسیقی فیلم، مدیریت تولید، پروژه نهایی از دروس اصلی وتخصصی گرایش کارگردانی میباشد.

>> دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمبرداری:

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمبرداری همچون صدا، ترکیب بندی تصویر، لابراتوار فیلم، گریم، جلوه های خاص، فیزیک نور و عدسی، تصویربرداری، شناخت ابزار فیلمبرداری، فیلمبرداری در نقاشی متحرک، تحلیل فیلم، پرسپکتیو رنگ و نور، نورپردازی، فیلمبرداری، شناخت مواد خام، پروژه نهایی میباشد.

فرصت های شغلی رشته کارگردانی

در رشته کارگردانی تمامی افرادی که در مقطع کارشناسی فارغ التحصیلان میشوند میتوانند بعنوان کارگردان، تهیه کننده، فیلمنامه نویس ، بازیگر، صدابردار، عکاس و منشی صحنه مشغول بکار شوند.

حقوق و مزایا و شرایط ارتقای شغل رشته کارگردانی

بسته به نوع فیلم و سوابق کارگردان، حقوق او مشخص میگردد. مزایای شغلی کارگردان مشخص نیست و بسته به این که کارگردان چه قابلیت هایی از خود نشان می دهد، به همین نسبت دستمزدش را از تهیه کننده دریافت میکند. در مورد شرایط ارتقاء شغل نیز باید گفت که هر گونه قابلیت و تلاش مفیدی که کارگردان از خود نشان دهد، عاملی خواهد بود برای ارتقای این شخص در شغلش.

رشته کارگردانی بدون کنکور در خارج از کشور

برای تحصیل در خارج از کشور در رشته کارگردانی بدون کنکور، بهتر است در ابتدای مقاطع تحصیلی یعنی مثلا از دبیرستان اقدام نمایید و برای این که راحتتر مهاجرت کنید باید پرتفولیو یا نمونه کار هنری داشته باشید. علاوه‌براین برای اخذ پذیرش متقاضیان، نمرات دوران متوسطه ی دوم و معدل دیپلم میتواند نقش مهمی را ایفا کند، همچنین یکی از مدارک مهم و تاثیر گذار داشتن زبان آیلتس یا تافل می باشد.

مدرک تحصیلی لازم برای کارگردانی

برای ورود به بازار کار رشته کارگردانی به مدرک تحصیلی خاصی نیاز ندارید. اگر در این زمینه مهارت و اموزش های لازم را یاد گرفته باشید میتوانید در شغل کارگردانی خیلی راحت وارد بازار کار شوید. دقت داشته باشید که تجربه کافی به صورت عملی بسیار ضروری است، بنابراین باید بصورت جدی و مستمر مطالعه داشته باشید اما چنانچه قصد دارید در دانشگاه به تحصیل بپردازید میتوانید با ورود به دانشگاه های مختلف در این رشته تحصیل کنید.

معمولاً در مقطع کارشناسی کارگردانی دوره ی تحصیل ۴ ساله میباشد؛ اما در صورتی که در دانشگاه صدا و سیما و دانشکده هنرهای دراماتیک به تحصیل بپردازید میتوانید دو ساله مدرک تحصیلی خود را دریافت کنید که هزینه تحصیل آنها نیز کم تر است؛ به این دلیل که این مراکز ابزار و مسائل تجربی و علمی محدودی را برای دانشجویان دارند و شما برای کارهای فیلم سازی و کارگردانی به خرید تجهیزات و لوازم و تحریر نیازی ندارید.

بازار کار رشته کارگردانی,مدرک تحصیلی لازم برای کارگردانی,رشته کارگردانیرشته کارگردانی دارای ۴ گرایش تدوین، فیلمنامه نویسی،‌ کارگردانی و فیلمبرداری است

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش