چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۱۳۷

آشنایی با رشته زبان فرانسه و بازار کار آن

رشته زبان فرانسه,گرایش های رشته زبان فرانسه,رشته زبان و ادبیات فرانسهرشته زبان و ادبیات فرانسه یکی از رشته های زیر مجموعه علوم زبان است
از پرطرفدارترین زبان های رایج در دنیا پس از زبان انگلیسی می توان به زبان فرانسوی اشاره کرد. برخی از دانش آموزان علاقمند به این زبان زیبا، ترجیح میدهند در این رشته به جای شرکت در کلاس های آزاد، تحصیلات آکادمیک کسب کنند تا بتوانند به مطالعه مفصل زبان فرانسوی به صورت علمی تر بپردازند و وارد بازار کار این رشته شوند. در این مطلب از سرپوش درباره رشته زبان فرانسه توضیحات جامعی داده شده است.

رشته زبان فرانسه

یکی از رشته های زیر مجموعه علوم زبان، رشته زبان و ادبیات فرانسه میباشد که در میان داوطلبان متقاضی کنکور زبان، محبوبیت بسیاری دارد. رشته زبان فرانسه در مقطع کارشناسی با این هدف بوجود آمد تا دانشجویانی را تربیت کند که بر ادبیات تاریخی زبان فرانسه، توانایی نوشتن و خواندن به زبان فرانسه، درک متون فرانسوی، ترجمه زبان فرانسه به زبان فارسی و برعکس، اصول و قواعد زبان فرانسه و واژه های آن مسلط شوند.

گرایش های رشته زبان فرانسه

زبان و ادبیات فرانسه سه گرایش دارد:

> زبان و ادبیات فرانسه:

دانشجویان زبان فرانسه گرایش ادبی، پس از این که دروسی مانند نگارش، مکالمه و زبان فرانسه را گذراندند با ادبیات این زبان اشنا میشوند که از آن ها می توان به تاریخ ادبیات، شعر، رمان و نمایشنامه فرانسوی اشاره کرد.

> آموزش زبان فرانسه:

دانشجویان گرایش اموزش زبان فرانسه، اقدام به یادگیری مباحث و توانمندی های متمرکز بر روش های اموزش و انتقال مفاهیم زبان فرانسه میکنند. این گرایش با هدف تربیت مدرسان زبان فرانسه بوجود آمد.

> مترجمی زبان فرانسه:

دانشجوی مترجمی زبان فرانسه پس از آشنایی با روش های ترجمه، یک نگرش کلی نسبت به ترجمه پیدا می کند و در ترم های بالاتر یاد می گیرد که جملات کوتاه و بلند، جملات پیچیده و به مرور زمان، متون ادبی یا متون دارای محتوای سنگین را ترجمه کند و در نهایت میتواند به ترجمه کتبی یا شفاهی زبان با سرعتی مناسب و کیفیت مطلوب بپردازد.

تفاوت های رشته زبان فرانسه و زبان انگلیسی در دانشگاه های ایران

فراگیری این زبان، کمی متفاوت از فراگیری زبان انگلیسی در دانشگاه است. اغلب دانشجویان، آشنا به این زبان نیستند و آنرا مانند زبان انگلیسی از قبل در مدارس یاد نگرفته اند. از همین رو دانشجویان، پس از یادگیری این زبان از ابتدا، با دروس پیش نیاز در ترم های نخست و دروس تخصصی تر مانند نگارش، مکالمه ساده و پیشرفته و ادبیات زبان فرانسه در ترم های بالاتر اشنا می شوند.

رشته زبان و ادبیات فرانسه,گرایش ادبی رشته زبان فرانسه,تفاوت های رشته زبان فرانسه و زبان انگلیسیمدت مجاز تحصیل رشته زبان فرانسه مقطع لیسانس حدود چهار سال میباشد

درس های رشته زبان فرانسه

رشته زبان فرانسه دارای ۱۳۵ واحد درسی میباشد که دانشجویان در مقطع کارشناسی با احتساب ۱۶ واحد مقدماتی، باید در طی ۸ ترم تحصیلی، ۱۵۱واحد درسی را بگذرانند. برخی از دروس بین گرایش های مختلف، مشترک است و برخی از دروس در هر گرایش به صورت اختصاصی تدریس می شود.

درس های رشته زبان فرانسه در طول تحصیل

>> دروس مشترک در گرایش های زبان فرانسه:

دروس مشترک در گرایش های زبان فرانسه شامل دوره مقدماتی زبان فرانسه( پیش نیاز)، زبان اختصاصی فرانسه، خواندن متون ساده، مکالمه، خواندن و درک مفهوم متون ساده، زبان شناسی عمومی، ترجمه ساده، گرامر و دیکته، انشاء ساده، خواندن متون اسلامی، آواشناسی و فرانسه، واژه شناسی و ترکیبات زبان فرانسه، وقایع نگاری، ترجمه متون اسلامی، امثال و تعبیرات فرانسه به زبان فارسی و برعکس، زبان شناسی فرانسه، نقد ادبی، ترجمه متون گوناگون فرانسه به فارسی و فارسی به فرانسه، ترجمه متون نظم می باشد.

>> دروس تخصصی گرایش مترجمی زبان فرانسه:

دانشجو در گرایش مترجمی زبان فرانسه پس از این که در ترم های نخست با زبان فرانسه آشنا شد در ادامه با تئوری های ترجمه اشنا می شود و بنحویکه نسبت به ترجمه یک دید کلی پیدا کند و آگاهی از کلیت موضوع یابد. دانشجویان گرایش مترجمی فرانسه در ترم های بالاتر، ابتدا ترجمه ی جملات ساده و کوتاه را اموزش می بیند و پس از تسلط بر ترجمه ی جملات ساده و کوتاه به فراگیری نحوه ی ترجمه جملات مرکب و پیچیده تر میپردازند.

دانشجویان نهایتا باید حین تحصیل خود به فراگیری ترجمه متون ادبی و متن هایی که از نظر محتوایی دارای پیچیدگی های زیاد هستند و از انها به عنوان متون سنگینی یاد می شود، بپردازند. در این بخش دانشجو نقش مهمی را ایفا میکند؛ همچنین مواردی که در یادگیری نقش بسیار مهمی دارد عبارتست از میزان علاقه و زمانی که به مطالعه ازاد و کار ترجمه و تمرین و تکرار تخصیص می دهد نیز به این دلیل که بدون تمرین و تکرار، یادگیری زبان دوم یا سوم کاری دشوار میباشد.

>> گرایش ادبی رشته زبان فرانسه:

دانشجویان زبان فرانسه گرایش ادبی، بطور جامع و گسترده ای با ادبیات این زبان اشنا میشوند که نظیر تاریخ ادبیات، شعر، رمان و نمایش نامه فرانسوی است. به عنوان مثال در بخش تاریخ ادبیات و نقد ادبی با مکاتبی آشنا می شوند که از آن ها می توان به مکتب های ادبی رئالیسم، رمانتیسم، سورئالیسم، پوچی و اگزیستانسیالیسم و نکات افتراق و اشتراک آن ها و نویسندگان و هنرمندان مطرح در هر یک از دوره های یاد شده اشاره کرد و در بخش شعر نیز با انواع شعر نو و کلاسیک اشنا می شوند و به فراگیری قواعد شعر کلاسیک، طرز شمارش هجاها و نحوه شناخت قافیه های غنی و ضعیف را میپردازند.

>> دروس تخصصی گرایش ادبی زبان فرانسه:

دروس تخصصی گرایش ادبی زبان فرانسه عبارتند از خواندن متون مطبوعاتی، یادداشت برداری و روش تحقیق، نگارش پیشرفته، تفسیر متون قرون ۱۸ و ۱۷، نظری اجمالی بر ادبیات قرون ۱۸ و ۱۷، انواع شعر فرانسه، تاریخ ادبیات قرن ۱۹، مطالعه نمایش نامه و ساختمان آن، تفسیر متون قرن ۲۰، تاریخ ادبیات قرن ۲۰.

بازار کار رشته زبان فرانسه,موقعیت شغلی رشته زبان فرانسه,رشته زبان فرانسهزبان فرانسه یکی از زبان های بسیار مهم در حوزه علم، ادبیات و هنر میباشد

ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات فرانسه

دانشجویان میتوانند در رشته زبان و ادبیات فرانسه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در سه گرایش به تحصیل بپردازند. ادامه تحصیل در زبان فرانسه، باعث میشود که موقعیت شغلی شما بهبود یابد و همچنین می توانید بعنوان مدرس و محقق دانشگاه فعالیت کنید. از گرایش های زبان فرانسه می توان به زبان و ادبیات، مترجمی و آموزش زبان فرانسه اشاره کرد که دانشجویان مقطع کارشناسی میتوانند پس از یک سال تحصیلی، یکی از آنها را انتخاب کنند.

بازار کار رشته زبان فرانسه

فارغ التحصیل مترجمی زبان فرانسه مجوز فعالیت در مطبوعات، صدا و سیما، صنعت توریسم یا شرکتهای نیازمند مترجم یا منشی زبان فرانسه، را دارد؛ همچنین میتواند در صورت تبحر کافی، کار ترجمه را به صورت آزاد انجام دهد.

بازار کار زبان فرانسه، متفاوت تر از زبان انگلیسی است. لیکن به علت استقبال دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی از جمله فرانسه، کانادا و سوئیس، پیشرفت شایانی برای مدرسین در زمینه آموزش فراهم شده است. یکی از دیگر مزایای بازار کار رشته زبان و ادبیات فرانسه، برگزاری کلاس های آنلاین برای دانشجویان خارج از کشور می باشد. یک فارغ التحصیل زبان و ادبیات فرانسه میتواند به تدریس در اموزشگاه های ازاد زبان، مشغول شود.

موقعیت شغلی رشته زبان فرانسه

فارغ التحصیلان رشته زبان فرانسه میتوانند در مراکز مختلف بعنوان مترجم، نویسنده، محقق و مدرس کار کنند. از موقعیت های شغلی زبان فرانسه می توان به ترجمه و ویراستاری کتاب، سفارت خانه ها، تولید محتوای فرانسوی، شرکتهای تجاری، وزاتخانه ها، مطبوعات، آژانس های هواپیمایی، صدا و سیما، شرکتهای گردشگری، اموزشگاه ها، مدارس و دانشگاه ها اشاره کرد.

بازار کار رشته زبان فرانسه برای افرادی مساعد است که مهارت و تلاش کافی داشته باشند و بتوانند با تحصیل در این رشته درامد نسبتا خوبی بدست آورند اما صرفا اموزش های دانشگاه برای ورود به بازار کار اکتفا نمیکند. فارغ التحصیلان با برخورداری از برخی توانمندی های فردی نظیر مهارت های نرم، توانایی تدریس، روابط اجتماعی بالا، تسلط بر زبان فرانسه، قدرت بیان، کیفیت کاری بالا، توانایی انتقال مفاهیم، مهارت در زبان و ادبیات فارسی و داشتن دانش در زمینه بازاریابی و شبکه های اجتماعی می توانند به موقعیت شغلی بهتری دست یابند.

رشته مترجمی زبان فرانسه,گرایش ادبی رشته زبان فرانسه,موقعیت شغلی رشته زبان فرانسهرشته زبان فرانسه بعنوان یکی از رشته های دانشگاهی در دانشگاه های کشور تدریس میشود

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش