یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۸۹

همه چیز درباره ی رشته زبان آلمانی و دروس آن در طول تحصیل

رشته زبان آلمانی,معرفی رشته زبان آلمانی,رشته زبان آلمانی در دانشگاهرشته زبان آلمانی از زیرمجموعه های کنکور زبان در انتخاب رشته کنکور سراسری است
امروزه زبان آلمانی به دلیل این که کشور آلمان در مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی توانمند است؛ به یکی از کارآمدترین زبان های روز دنیا تبدیل شده است. باتوجه به پیچیدگی و سنگین بودن حجم این زبان، میزان بازدهی یادگیری و تسلط به آن زیاد است. به همین علت توصیه میشود که در دانشگاه، این رشته را انتخاب کنید. در این مطلب از سرپوش با رشته زبان آلمانی بیشتر آشنا خواهید شد.

رشته زبان آلمانی

در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، یکی از زیرمجموعه های کنکور زبان که می توانید انرا انتخاب کنید؛ رشته زبان آلمانی است. پذیرش در رشته زبان آلمانی برطبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، در دانشگاه های دولتی روزانه و غیرانتفاعی امکانپذیر است. البته در دانشگاه آزاد اسلامی نیز دانشجویانی را برای تحصیل در رشته زبان آلمانی می پذیرند. از مهم ترین زبان های جهان میتوان به زبان آلمانی اشاره کرد. این زبان به عنوان تنها زبان رسمی در آلمان، اتریش، لیختن اشتاین و آلتو آدیجه و همچنین به عنوان یکی از زبان های رسمی در سوئیس، بلژیک، لوکزامبورگ و نامیبیا شناخته میشود.

تعداد افرادی که در دنیا به زبان آلمانی صحبت می کنند؛ بیش از ۹۵ میلیون نفراست. زبان آلمانی به عنوان سومین زبان استفاده شده در سایت های اینترنتی، پس از وبسایت های انگلیسی و روسی شناخته میشود.

تاریخچه رشته زبان آلمانی

در سال ۱۳۳۴ رشته زبان آلمانی تاسیس شد و این رشته اقدام به پذیرش دانشجو در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تا سال ۱۳۵۸ کرد. از سال ۱۳۶۲ تا سال ۱۳۸۰ پذیــرش دانشجو در رشته زبان آلمانی صرفا در مقطع کارشناسی صورت می گرفت ولی از مهر ماه ۱۳۸۰ نیز در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفتند.

گروه زبان آلمانی از سال ۱۳۸۴ در راستای توسعه همکاری های علمی و بین المللی و فراهم نمودن زمینه های همکاری مشترک با مراکز معتبر علمی جهان در مقطع دکترای رشته اموزش زبان، تفاهم نامه ای درخصوص تاسیس دوره دکترای مشترک، امضاء کرد و دانشجو پذیرفت. این گروه هم اکنون به پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی زبان و ادبیات آلمانی، کارشناسی ارشد مترجمی زبان آلمانی و دکتری اموزش زبان آلمانی، می پردازد.

هدف از رشته زبان آلمانی

از اهداف رشته زبان آلمانی می توان به تربیت کارشناسان زبان و ادبیات آلمانی در زمینه ی تجزیه و تحلیل علمی مباحث ادبی، اموزش و مترجمی اشاره کرد. به عبارت دیگر، این رشته قصد دارد نیروهایی را تربیت کند که در زمینه اصول نظری و شیوه های علمی برخورد با مباحث ادبی فرهنگی از معلومات علمی لازم برخوردار باشند و نیز مهارت های چهار گانه زبانی را کسب کرده باشند.

تاریخچه رشته زبان آلمانی,دروس رشته زبان و ادبیات آلمانی,گرایش مترجمی رشته زبان آلمانیرشته زبان آلمانی در سال ۱۳۳۴ تأسیس شد

توانایی های لازم برای رشته زبان آلمانی

با توجه به سخت بودن زبان آلمانی، اگر دانشجو آنرا با عشق و علاقه مطالعه نکند؛ به موفقیت در این رشته نمی رسد؛ یعنی دانشجویی که به رشته زبان آلمانی به عنوان یک منبع درآمد، نگاه کند؛ نمی تواند به مترجم خوبی تبدیل شود چون به فکر مطالعه، تحقیق و تفکر نیست و به صورت طوطی وار، درس ها را یاد می گیرد و صرفا قصد دریافت یک مدرک تحصیلی را دارد.

مهارت های رشته زبان آلمانی در طول تحصیل

دانشجویان در صورت تحصیل در رشته زبان آلمانی می توانند مهارت های زیر را به دست آورند:

> دانشجو می تواند ساختار زبان آلمانی را توصیف و تحلیل کند.

> فارغ التحصیلان رشته زبان آلمانی می توانند مسایل روز ادبیات کشورهای آلمانی زبان را تجزیه و تحلیل کنند.

> دانشجوی رشته زبان آلمانی، قادر به استفاده از موضوعات مختلف میباشد که از آن ها می توان به موضوعات مرتبط با زبان، ادبیات و فرهنگ جوامع آلمانی زبان اشاره کرد.

> دانشجوی رشته زبان آلمانی می تواند ادبیات، فرهنگ و زبان آلمانی را با ادبیات و فرهنگ زبان پارسی مقایسه کند.

> فارغ التحصیل این رشته از اطلاعات پایه مترجمی برخوردار است.

گرایش مترجمی رشته زبان آلمانی

دانشجوی مترجمی زبان آلمانی بطور درست و اصولی با مباحثی در طول چهار سال اشنا میشود که شامل مکالمه، نگارش و گرامر زبان آلمانی است و در نتیجه قادر به ترجمه ی ساده ی کتاب ها، مقالات، نامه ها و … میباشد و یک اثر ادبی یا یک کتاب را در مراحل پیشرفته تر، از زبان آلمانی به فارسی یا برعکس ترجمه می کنند.

داشتن علاقه و انگیزه کافی برای ادامه تحصیل در رشته مترجمی زبان آلمانی نیاز است. خیلی از افراد در این رشته بدون هیچ زمینه ای وارد میشوند و حتی در دانشگاه می توانند حروف آنرا یاد بگیرند.

درس های رشته زبان آلمانی در طول تحصیل

>> دروس مشترک در گرایش های زبان آلمانی:

از دروس مشترک در گرایش های زبان آلمانی می توان به دستور زبان آلمانی، گفت و شنود و ازمایشگاه، درک مفهوم متن و تمرین بیان، تجزیه و تحلیل دستوری متن، دستور پیشرفته، تمرین واژگان و اصطلاحات، اصول تحقیق اشاره کرد.

رشته زبان آلمانی در دانشگاه,بازار کار رشته زبان آلمانی در ایران,توانایی های لازم برای رشته زبان آلمانیزبان آلمانی یکی از مهم‌ترین زبان‌های جهان است

>> دروس تخصصی گرایش مترجمی:

دروسی ازجمله زبان شناسی همگانی، ترجمه ساده از آلمانی، زبان دوم( یک زبان اروپایی)، اصول ترجمه، جمله نویسی و مقدمات انشاء، مبانی نگارش فارسی، انشاء، ترجمه ساده از فارسی، درآمدی بر ادبیات، بررسی ترجمه های متون اسلامی، ترجمه نامه های اداری و بازرگانی، تلخیص متون، ترجمه متون علوم انسانی، ترجمه پیشرفته از فارسی، ترجمه متون مطبوعاتی، بررسی تطبیقی ساختمان دستور زبان فارسی و زبان آلمانی از دروس تخصصی گرایش مترجمی به شمار می رود.

>> گرایش زبان آلمانی:

دانشجوی گرایش زبان و ادبیات آلمانی، پس از یادگیری مکالمه، نگارش و گرامر زبان آلمانی با مباحثی همچون تاریخ آلمانی، نمایش نامه، شعر و رمان آلمانی اشنا می شود. همچنین پس از آشنایی با ساختار لغوی و صرف و نحو زبان آلمانی، آن را با زبان فارسی تطبیق می دهد که این قیاس، خود فنِ پایه ای ترجمه است. دانشجوی این رشته طی دروس متعدد با ترجمه نیز اشنا می شود ولی این گرایش بر روی ادبیات، تأکید بسیاری دارد.

>> دروس تخصصی گرایش زبان آلمانی:

دروس تخصصی گرایش زبان آلمانی شامل زبان شناسی همگانی، ترجمه ساده از آلمانی به فارسی، خواندن متون ساده، جمله نویسی و مقدمات انشا، خواندن متون پیشرفته، ترجمه پیشرفته، انشاء، خواندن با تفسیر، تلخیص متون، بررسی چند نمایش نامه، درآمدی بر ادبیات، گزیده ای از ادبیات مردمی جهان، اصول نامه نگاری، ترجمه متون اسلامی، بررسی آثار منثور، بررسی و نقد شعر، سخنرانی و بحث، بررسی آثار ترجمه شده از آلمانی به فارسی می باشد.

موقعیت شغلی رشته ی زبان آلمانی در ایران

فرصت های شغلی برای دانشجویانی که در دانشگاه، از رشته ی زبان آلمانی فارغ التحصیل میشوند؛ مناسب است. مترجم زبان آلمانی مجوز کار در اماکنی ازجمله صدا و سیما، مطبوعات، صنعت توریسم، سازمان ایرانگردی و جهانگردی، مؤسسات اموزش زبان و شرکتهای بازرگانی دولتی و خصوصی، بانک ها، وزارت خانه ها و ... را دارد. همچنین در صورت فارغ التحصیلی از این رشته و داشتن تبحر کافی میتواند زبان آلمانی را تدریس کند.

دانشجویان این رشته فرصت های شغلی دیگری دارند که عبارتست از:

- دانشجوی رشته زبان آلمانی می تواند در شرکت هایی که با شرکتهای آلمانی زبان مشارکت دارند؛ بعنوان مترجم یا کارشناس بازرگانی فعالیت کند.

- فارغ التحصیل رشته زبان آلمانی، مجوز فعالیت در اتاق بازرگانی ایران آلمان یا سفارت های آلمان، سوئیس و اتریش بعنوان کارمند را دارد.

- دانشجوی این رشته قادر است که برای توریست ها در صنعت تور بعنوان لیدر کار کند.

- یکی از دیگر فرصت های شغلی دانشجویان رشته زبان آلمانی اینست که در اموزشگاه های زبان و … بعنوان معلم زبان آلمانی تدریس کنند.

موقعیت شغلی رشته ی زبان آلمانی,معرفی رشته زبان آلمانی,رشته زبان آلمانیدانشجوی‌ مترجمی‌ زبان‌ آلمانی‌ طی‌ چهار سال‌ مکالمه‌، نگارش‌ و گرامر را یاد میگیرد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش