چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۱۱

مهارت های مورد نیاز برای رشته بازیگری چیست؟ (+ دروس رشته)

رشته بازیگری,معرفی رشته بازیگری,شخصیت های مناسب شغل بازیگریبیشتر بازیگران موفق یا در رشته بازیگری تحصیل کرده اند یا حداقل چند کلاس رفته اند
رشته بازیگری از زیرمجموعه های کنکور هنر در انتخاب رشته کنکور سراسری به شمار می رود. یکی از پر طرفدارترین رشته های دانشگاهی هنر،  رشته بازیگری است. این رشته به داوطلبان کمک می کند تا به صورت تئوریک و کامل و دقیق بازیگری را بیاموزند و برای فعالیت در این حوزه آماده شوند.

رشته بازیگری

یکی از شغل هایی که ممکن است هر فرد سودا رسیدن به آنرا داشته باشد، بازیگری نام دارد. فرد در بازیگری باید حالت و رفتار مردم را مطالعه کند تا بتواند به خوبی آنرا اجرا کند. این رشته هنر جان بخشیدن به شخصیت هاست. یکی از زیر مجموعه های رشته هنر، بازیگری میباشد که شخص با انتخاب این رشته طبق دفترچه ی انتخاب رشته کنکور سراسری با گرفتن رتبه ی موردنظر در یکی از دانشگاه های دولتی یا آزاد قبول شده و به تحصیل مشغول میشود. هنر بازیگری بعنوان ارکان هنر نمایش در ایران پیشینه ی قوی دارد و در اعتلای فرهنگ ایران، نقشی اساسی را بازی کرده است.

برای پذیرش در رشته بازیگری، نحوه گزینش از موارد مهمیست که برای قبولی شما میتواند تاثیر گذار باشد. به علت این که  برخی از دانشگاه ها، داوطلبان را به صورت کشوری و برخی دیگر به صورت منطقه ای و برخی دیگر نیز به صورت قطبی و همینطور ناحیه ای پذیرش می نمایند که در اینصورت شما باید بر اساس رتبه لازم برای قبولی در رشته بازیگری اولویت بندی خود را تعیین نمایید.

هدف از رشته بازیگری

هدف از رشته بازیگری، اینست که افرادی را تربیت کند که بتوانند از طریق استفاده از هنر خود در رسانه های مختلف مانند تئاتر، تلوزیون، رادیو راه اعتلای فرهنگ و هنر کشورمان را گسترش داده و باعث تربیت و بلوغ فکری مردم جامعه شوند.

رشته بازیگری در دانشگاه,رشته بازیگری,مهارت های مورد نیاز رشته بازیگریویژگی های شخصیتی یکی از مهم ترین عوامل رشته بازیگری می باشد

توانایی های لازم برای رشته بازیگری

- بیان زبانی:

یکی از توانایی های لازم برای رشته بازیگری توانایی مخابره کردن و ایده ها در گفتار است بگونه ای که افراد متوجه شوند.

- درک زبانی:

توانایی گوش دادن و درک اطلاعات و ایده ها از جملاتی که بیان می شود. این قابلیت از ديگر توانایی های رشته بازیگری به شمار می رود.

- به خاطر سپاری:

توانایی به یاد آوردن اطلاعاتی مثل کلمات، اعداد، تصاویر و رویه ها برای رشته بازیگری الزامی می باشد.

- وضوح سخنوری:

از ديگر قابلیت هایی که برای رشته بازیگری  نیاز است، توانایی سخنوری شفاف طوری که دیگران متوجه شوند.

- درک نوشتاری:

توانایی خواندن و درک ایده ها و اطلاعات از میان مطالب نوشتاری از موارد موردنیاز برای رشته بازیگری می باشد.

لیست دروس رشته بازیگری,هدف از رشته بازیگری,رشته بازیگرییکی از مهارت های رشته بازیگری، کار تیمی خوب می باشد

مهارت های مورد نیاز رشته بازیگری

۱- هوش و خلاقیت:

در رشته بازیگری شخص باید باهوش باشد تا توانایی آشنایی سریع با روند فیلم را داشته باشد و بتواند متن فیلمنامه را حفظ کند. همینطور در بسیاری موارد باید بتواند در ایفای نقش بهتر از خلاقیت خود بهره بگیرد.

۲- کار تیمی خوب:

یکی از مهارت های رشته بازیگری، کار تیمی خوب می باشد. ساخت هر فیلم، سریال یا برنامه ای به همکاری تیمی از عوامل مختلف نیاز دارد که بازیگر یکی از آنهاست و چنانچه کار تیمی بطور مناسب انجام شود، نتیجه خوبی نیز حاصل خواهد شد.

۳- استقامت، انرژی و توان و تناسب بدنی:

یکی از سخت ترین مشاغل، شغل بازیگری می باشد. معمولاً فیلمبرداری ساعات زیاد و متمادی انجام می شود و شخصی که در رشته بازیگری فعالیت دارد باید توان بدنی و انرژی کافی داشته باشد تا خستگی تأثير منفی روی کارش نگذارد. از لحاظ ظاهری نیز باید متناسب با موضوع فیلم، تناسب اندامی داشته باشد به طوریکه باید در برخی فیلم ها چاق شود و در برخی دیگر بسیار لاغر باشد

۴- سازگاری و توانایی انطباق سریع با شرایط و افراد:

چون فاغ التحصیل رشته بازیگری مرتبا با موقعیت ها و انسان های دیگر هنگام اجرا در ارتباط است، لحظه های زیاد غیر منتظره ای پیش می آید که باید خود را با آن ها سریعا وفق داده و به خوبی کارش را پیش ببرد.

۵- انضباط و سخت کوشی:

دانشجوی رشته بازیگری باید با گروه‌های مختلف مردم، آداب و رسوم، ویژگی های گفتاری و رفتاری آن ها برای ایفای نقش بهتر و واقعی تر آشنایی کامل داشته باشد.

رشته بازیگری,توانایی های لازم برای رشته بازیگری,معرفی رشته بازیگری در دانشگاهدر رشته بازیگری فرد باید حالت و رفتار مردم را مطالعه کند تا بتواند آن را به خوبی اجرا کند

۶- انتقاد پذیری بالا:

دانشجوی رشته بازیگری باید سطح انتقاد پذیری بالایی را  برای پذیرش نظرات و انتقادهای کارگردان، منتقدان و ... داشته باشد.

شخصیت های مناسب شغل بازیگری

عوامل مختلفی در یک انتخاب شغل صحیح و درست، باید در نظر گرفته شوند که از جمله ی آن میتوان به ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد اشاره کرد. ویژگی های شخصیتی یکی از مهم ترین عوامل رشته بازیگری می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده دارد و به تخصص و زمان کافی نیاز دارد. البته هر شخصی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم با یکدیگر در برخی موارد متفاوت هستند.

به طور کلی در تمام مشاغل همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف هستند و نمی توان دقیقا گفت که فقط تیپ های شخصیتی خاصی در رشته بازیگری موفق میشوند ولی براساس تحقیقات صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی میشوند ، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

دروس رشته بازیگری در دانشگاه

* دروس اصلی رشته بازیگری:

 دروس اصلی رشته بازیگری شامل تاریخ نمایش، جامعه شناسی، آشنایی با ادبیات كهن ایران و جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، اصول و مبانی ارتباطات، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، فرهنگ عامه و تمثیل شناسی، تاریخ فلسفه، آشنایی با تعزیه، مبانی دكور و صحنه آرایی، مبانی نمایش نامه نویسی، مبانی بازیگری، مبانی نمایش عروسكی، روش تحقیق و تدوین پایان نامه، نمایش در ایران میباشد .

اطلاعاتی درباره ی رشته بازیگری,رشته بازیگری,دروس رشته بازیگریداوطلبان رشته بازیگری باید علاوه بر آزمون کتبی، مصاحبه و آزمون عملی را هم انجام دهند

* دروس تخصصی رشته بازیگری:

از دروس تخصصی رشته بازیگری می توان به امكانات صحنه، نمایش ایمائی، تحلیل نمایش نامه، بدن، بیان، شیوه های نمایش در ایران، ماسک و گریم، سبک ها و شیوه های اجرا، شخصیت شناسی، تربیت حس، بازیگری، اجرای كارگاه های نمایش های ایرانی، بازیگری سینما، دیدن و تحلیل نمایش، بازیگری رادیو و تلویزیون، پایان نامه اشاره کرد.

بازارکار رشته بازیگری

کار اصلی یک فارغ التحصیل رشته بازیگری در کنار شغل بازیگری در فیلم، تئاتر، تلویزیون و رادیو، اینست که بازیگر میتواند در حوزه هایی از جمله آموزش بازیگری،  صداگذاری،  تبلیغات و… فرصت های شغلی بیابد. البته اغلب بازیگران قراردادهای کوتاه مدت داشته و در سال مدت زمان کمی را به بازیگری مشغول هستند. براین اساس برای مابقی سال معمولاً بکار دیگری می پردازند. در ایران، بازار کار رشته بازیگری  با برخی از مسایل و مشکلات رو به رو است که عبارتند از:

> نبود امنیت و آینده شغلی

> داشتن شغل دوم اکثر بازیگران به علت مشکلات مربوط به دستمزد، بیمه و…( طبیعتا این امر از تمرکز کامل بازیگر روی کارش کم کرده و روی بازده وی نیز تاثیرگذار است.)

معرفی رشته بازیگری در دانشگاه,لیست دروس رشته بازیگری,رشته بازیگریهوش و خلاقیت، یکی از مواردی است که لازمه موفقیت در رشته بازیگری است

> حاکم بودن روابط در بسیاری از انتخاب ها به جای توجه به استعداد، مهارت و توانایی افراد داوطلب

موقعیت شغلی رشته بازیگری در ایران

سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در دانشکده صدا و سیما، رشته هایی را ارائه می دهد که دانشجویان آن بعد از این که فارغ التحصیل شدند، باید در سازمان شغل تعریف شده ای نیز داشته باشند ولی فرصت های شغلی فارغ التحصیلان، تنها محدود به سازمان صدا و سیما نیست و فارغ التحصیلان کارگردانی تلویزیون میتوانند در سازمان های دست اندرکار تولید برنامه و مراکز برنامه سازی تبلیغاتی، نهادهای دولتی از قبیل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت نمایند.

درآمد رشته بازیگری

درآمد فارغ التحصیلان رشته بازیگری، که در قرارداد فیلم ها و برنامه ها تعیین می شود، نسبت به یکدیگر بسیار متفاوت است که از جمله آن می توان به توان بازیگری، شهرت، سابقه و تجربه کاری و... بازیگر اشاره کرد. به عنوان مثال بازیگرانی که سوپراستار دوران خود می شوند ، پول زیادی برای بازی در فیلم ها و یا شرکت در برخی برنامه ها دریافت می کنند. البته معمولاً درآمد بازیگر به صورت دوره ای تغییر می کند. تعداد زیادی فیلم و سریال در برخی اوقات به او پیشنهاد شده و درآمد خوبی کسب می کند ولی برخی اوقات پیشنهاد خوبی ندارد و درآمدش به شدت کاهش می یابد. به همین خاطر تعداد زیادی از بازیگران در کنار بازیگری، کار دومی را برای خود دست و پا می کنند.

رشته بازیگری,هدف از رشته بازیگری,توانایی های لازم برای رشته بازیگریهدف رشته بازیگری اینست که فارغ التحصیلان بتوانند باعث تربیت و بلوغ فکری مردم جامعه شوند

گردآوری: بخش دانشگاه  سرپوش

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش