دانشگاه های پردیس خودگردان
کلیه داوطلبانی که میخواهند در دانشگاه پردیس های خودگردان تحصیل کنند؛ باید بدانند که شعبه های پردیس دانشگاهی برای آن ها فراهم شده است. با نظارت سازمان سنجش اموزش کشور و براساس مقررات و آئین نامه های دانشگاه، پذیرش دانشجویان به دو روش ازمون سراسری سازمان سنجش یا ازمون اختصاصی میباشد.
قبولی در دانشگاه های پردیس های خودگردان تا سال ۹۲ به صورت نیمه متمرکز بود؛ یعنی در ابتدا سه برابر ظرفیت هر رشته محل به مصاحبه دعوت می شدند و پس از این که مصاحبه را انجام می دادند درصورتی که بر زبان انگلیسی، مسلط بودند بطور قطعی قبولی میشدند و مجوز ادامه تحصیل به آن ها داده میشد که این دانشگاه ها از سال ۹۳ از نیمه متمرکز به متمرکز تغيير یافتند و به صورت تک مرحله ای و با اعلام سازمان سنجش در این دانشگاه ها قبول میشدند.
هدف از ایجاد دانشگاه پردیس خودگران
هدف پردیس های بین الملل این بود که دانشجویان بین الملل یعنی داوطلبان مشتاق به تحصیل از سایر کشورها را به خود جذب کنند ولی متأسفانه نتوانستند. لذا به پردیس خودگردان، تغيير نام پیدا کرد تا بتواند اقدام به جذب دانشجو از داخل کشور کند. در واقع شعبه هایی از دانشگاه های دولتی در قالب پردیس های خودگردان دایر شده اند که موجب جذب دانشجویان در ازای دریافت هزینه میشوند. دانشگاه های پردیس را میتوان باتوجه به گروه آزمایشی و رشته انتخابی شما، متعدد فرض نمود و صرفا به دانشگاه های پردیس بین الملل ایران محدود نمیشوند.
شرایط ثبت نام دانشگاه پردیس خودگردان
۱. شرایط عمومی ثبت نام دانشگاه پردیس خودگردان :
داوطلبان باید از شرایط عمومی و اختصاصی برای ثبت نام در هر دانشگاهی برخوردار باشند. این شرایط عبارتند از:
> دانشجو بر اساس دفترچه راهنمای شماره یک کنکور سراسری باید از شرایط عمومی برخوردار باشد
> دانشجو باید در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری بر اساس جدول نقص عضو غیر مؤثر، سلامت جسمانی و روانی کاملی داشته باشد.
۲. شرایط اختصاصی ثبت نام دانشگاه پردیس خودگردان :
داوطلبان باید حائز شرایط اختصاصی برای ثبت نام در دانشگاه پردیس خودگردان باشند که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:
>> داوطلبان باید بتوانند شهریه این دانشگاه را بپردازند.
>> پذیرفته شدگان باید به صورت جداگانه هزینه های تسهیلاتی و رفاهی را بپردازند.
>> کلاس های دروس علوم پایه و تئوری در دانشگاه پردیس خودگردان یا هر جای دیگر که دانشگاه صلاح بداند، برگزار میشود.
>> نتایج نهایی دانشگاه های پردیس خودگردان با نتایج کنکور سراسری در دوره های متمرکز بطور هم زمان اعلام میشود. در صورت عدم تکمیل ظرفیت دانشگاه پردیس خودگردان، صرفا تکمیل ظرفیت از سوی سازمان سنجش برای یک نوبت، انجام خواهد شد.
>> دانش آموختگان پردیس های خودگردان باید همانند سایر دانش آموختگان، لایحه طرح نیروی انسانی را بگذرانند.
>> از دیگر شرایط اختصاصی ثبت نام دانشگاه پردیس خودگردان می توان به ممنوعیت میهمان شدن و انتقال از پردیس های خودگردان به دانشگاه ها و دانشکده های داخل کشور اشاره کرد ولی در صورت موافقت پردیس های مبداء و مقصد، میهمان شدن و نقل و انتقال از یک پردیس به پردیس دیگر با رعایت ضوابط مربوطه در آئین نامه انتقال پردیس های خودگردان، امکان پذیر است.
>> مدرک تحصیلی در پایان دوره تحصیلی پردیس خودگردان، نظیر سایر دانشجویان همان دانشگاه اعطا میشود.
اعتبار مدرک دانشگاه پردیس خودگردان
وزارت علوم بر دانشگاه های پردیس خودگردان نظارت دارد و این دانشگاه ها به عنوان شعبه ای از دانشگاه های دولتی محسوب می شوند، به همین علت میزان معتبر بودن مدرک دانشگاه های پردیس خودگردان، مشابه مدرک دانشگاه های دولتی است؛ به این معنی که میزان اعتبار مدرک دانشگاه های پردیس خودگردان با میزان اعتبار مدرک دانشگاههای دولتی برابری می کند و هیچ فرقی بینشان وجود ندارد. همچنین اساتید دانشگاه های دولتی بعنوان اساتید دانشگاه های پردیس خودگردان شناخته میشوند. از این رو سطح علمی و نحوه تدریس این دانشگاه ها از نظر کیفیت خوب، مانند دانشگاه های دولتی هستند. مدرک دانشگاه های دولتی و پردیس خودگردان، تنها از این نظر با هم تفاوت دارند که در مدرک تحصیلی دانشجویان این دانشگاه ها، عنوان پردیس خودگردان درج میشود.
رشته های دانشگاه پردیس خودگردان
رشته های گروه علوم تجربی در دانشگاه پردیس خودگردان، بیشترین پذیرش را دارند که از این رشته ها می توان به پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، داروسازی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل، هوشبری، بهداشت عمومی، شنوایی سنجی، علوم تغذیه، مامایی، مهندسی بهداشت محیط، مهندسی بهداشت حرفه ای، پرتودرمانی، پرتوشناسی، گفتاردرمانی، اعضای مصنوعی، کاردرمانیف کتابداری در شاخه پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، علوم و صنایع غذایی و کاردانی تکنسین پروتزهای دندانی اشاره کرد. این نکته را در نظر بگیرید که همه پردیس ها، ارائه دهنده ی این رشته ها نیستند و تنها تعدادی از آنها دانشجو می پذیرند. رشته های گروه ریاضی فیزیک به صورت معدود در چند دانشگاه پردیس خودگردان ارائه می شوند.
وام شهریه دانشجویان پردیس
براساس اعلام دانشگاه های پردیس خودگردان، تعهدی برای وام وجود ندارد اما تا به حال با تأمین منابع مربوطه از طرف صندوق رفاه دانشجویان برای دانشجویان پردیس، وامی در نظر گرفته شده است.
انصراف از دانشگاه پردیس خودگردان
دانشجویانی که میخواهند از تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان، انصراف دهند باید بدانند که شرایط انصرافی از این دانشگاه، متفاوت از سایر دانشگاه هاست؛ بدین دلیل که اگر دانشجویان، پس از ثبت نام و در زمان تحصیل در پردیس های خودگردان، تصمیم بگیرند که از تحصیل، انصراف دهند باید هزینه زیادی را معادل شهریه ثابت ترم های باقی مانده بپردازند. بنابراین داوطلبان باید برای تحصیل در رشته های مورد علاقه، پیش از انتخاب این دانشگاه حتماً از اطلاعات کافی نسبت به شرایط و ضوابط آن برخوردار باشند تا پشیمان نشوند.
شهریه دانشگاه پردیس خودگردان
شهریه های بسیار گران دانشگاه های پردیس خودگردان از معایب و مشکلات این دانشگاه به شمار میروند که داوطلبان نباید ادامه تحصیل دهند. هیئت امنای هر دانشگاه بر روی پورتال رسمی دانشگاه، شهریه های پردیس خودگردان را در هر سال اعلام می کنند و لذا داوطلبان باید آنها را پیش از ثبت نام در دانشگاه پردیس خودگردان مطالعه کنند. شهریه های دانشگاه پردیس خودگردان، متشکل از دو بخش شهریه ثابت و شهریه متغیر می باشند که بر طبق تصمیمات هیئت امنای پردیس های خودگردان و مصوبات وزارت علوم اخذ می شود. بمیزان ۱۰ الی ۱۵ درصد، شهریه پردیس های خودگردان، هر سال افزایش می یابند که احتمالا امکانات و خدمات ارائه شده برای هر پردیس متناسب با کیفیت آموزشی تا حدودی متفاوت باشد.
مزایای تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان
مزایای تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان، مشابه سایر دانشگاه ها می باشد. در ادامه با این مزایا آشنا میشوید:
* اساسی ترین مزیت تحصیل در پردیس های خودگردان اینست که دانشجویان، تعهدی به خدمت پس از فراغت از تحصیل ندارند و میتوانند نسبت به دریافت مدرک خود بدون پرداخت هزینه خرید تعهد به خدمت بپردازند.
* پردیس های خودگردان از محدودیتی برای شرکت در کنکور برخوردار نیستند. به عنوان مثال درصورت قبول شدن دانشجو در دوره روزانه بمدت دو بار، دیگر مجوز شرکت در کنکور را ندارد در حالی که این شرایط در دانشگاه پردیس های خودگردان، متفاوت است یعنی درصورت قبولی دانشجو در پردیس بمدت چندین مرتبه، باز هم مجوز شرکت در کنکور سراسری را دارد.
* دانشجویان بدون نیاز به انصراف از تحصیل در پردیس های خودگردان، حق شرکت در کنکور را دارند و در صورت قبولی باید از پردیس انصراف دهند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 12
- 3