ترمیم معدل کارشناسی
دانشگاه های سراسری، آزاد و پیام نور، طرح ترمیم معدل را اجرا کرده اند و براساس این طرح، دانشجویان مقطع کارشناسی می توانند نمرات و معدلی بالاتری را کسب کنند. تمامی دانشجویان باید حداقل معدل لازم را برای فارغ التحصیل شدن از دانشگاه داشته باشند. متقاضیانی که از حداقل معدل لازم برخوردار نیستند، تا شرایط مشخصی می توانند برای ترمیم معدل خود اقدام کنند.
شرایط ترمیم معدل کارشناسی
ترمیم معدل کارشناسی، شرایطی دارد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- برای تمامی دروس می توان نسبت به ترمیم معدل مقطع کارشناسی اقدام کرد و متقاضیانی که با رعایت شرایط و ضوابط، در سال ۱۳۹۷- ۱۳۹۸ و قبل از آن به دانشگاه رفته اند؛ این قابلیت را دارند که برای درسی که نمره پایینی گرفته اند، آن را مجدد انتخاب کنند و برای اخذ نمرات بالاتر در ازمون این درس ها شرکت کنند.
- داوطلبانی که موفق به کسب حداقل معدل لازم برای فارغ التحصیلی خود یعنی معدل ۱۲ نشده اند؛ می توانند از طرح ترمیم معدل برخوردار شوند. در اینصورت دانشجویان می توانند به منظور ارتقای معدلشان، ترمیم معدل را انجام دهند.
- دانشجویان مقطع کارشناسی و داوطلبان، تنها یک بار می توانند طرح ترمیم معدل کارشناسی را انجام دهند. وقتی که داوطلبان، معدل جدیدی را کسب کردند؛ می توانند آماده ی تحصیل در مقاطع بالاتر مثل کنکور ارشد شوند.
- دانشجویان صرفا در یک نیمسال می توانند معدل کارشناسی خود را با رعایت سقف مجاز، ترمیم نمایند.
- دانشجویان باید برای انجام ترمیم معدل کارشناسی، مبلغ مربوط به شهریه متغیر در نیمسال تحصیلی را براساس شهریه شبانه و یا دوره ای که در آن تحصیل می کنند؛ بپردازند.
شرایط ترمیم معدل کارشناسی پیام نور
دانشجویانی که موفق به کسب حداقل معدل لازم برای مدرک کارشناسی نشده اند؛ می توانند در دانشگاه پیام نور، نسبت به ترمیم معدل خود اقدام کنند. در این قسمت به شرح شرایط و مقررات ترمیم معدل کارشناسی پیام نور پرداخته ایم:
* دانشجو می تواند طرح ترمیم نمره و معدل مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور را برای دروسی انجام دهد که نمراتش در آن ها بین ۱۰ تا ۱۲ شده است.
* دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته دانشگاه پیام نور برای ترمیم معدل خود میتوانند حداکثر ۱۰ واحد درسی را مجددا بعنوان دروس جبرانی اخذ کنند و در ازمون درس در پایان نیمسال، شرکت نمایند.
* اگر دانشجو موفق به کسب نمرات بالاتری در اخذ مجدد دروس شد؛ آن نمرات را جایگزین نمرات قبلی می کنند ولی درصورت کسب معدل پایین تر، همان معدل قبلی برای دانشجو در نظر گرفته میشود.
* دانشجویانی که از دروس سرفصل رشته های پیام نور مقطع کارشناسیشان، تنها دو عنوان را نگذرانده اند؛ به شرطی میتوانند نسبت به اخذ مجدد دروس اقدام کنند که سنوات را تمام نکرده باشند.
شرایط ترمیم معدل کارشناسی دانشگاه آزاد
یکی از روشهای ارائه خدمات تحصیلی دانشگاه آزاد به دانشجویان، ترمیم معدل میباشد که اگر معدل پائین باشد؛ قادر به جبران این کسری است.
> تمامی رشته های دانشگاه آزاد و دانشجویان از قابلیت انجام ترمیم معدل برخوردار نیستند و این طرح دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد.
> دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد می توانند از طرح ترمیم معدل دانشگاه آزاد بهره مند شوند درحالیکه دانشجویان مقطع دکتری تخصصی دانشگاه آزاد نمیتوانند از چنین طرحی استفاده کنند. بنابراین دانشجویان می توانند نسبت به ترمیم معدل کارشناسی دانشگاه آزاد اقدام کنند.
> دانشجویان می توانند مازاد بر واحد های انتخابی خود، حداکثر ۳ درس یعنی ۶ واحد را انتخاب کنند.
> دانشجویان مقطع کارشناسی که نمراتشان از ۱۲ کم تر است؛ می توانند نمره و معدل خود را ترمیم نمایند.
> درصورت کسب نمرات و معدل بالاتر در زمان اخذ مجدد دروس، این معدل را جایگزین معدل قبلی می کنند، ولی درصورت کسب معدل پایین تر، همان معدل قبلی را در نظر می گیرد.
> دانشجویان به شرط عدم اتمام سنوات میتوانند یک مرتبه در سال تحصیلی در آموزشیار، بدون پرداخت شهریه دانشگاه آزاد برای اخذ مجدد دروس و ترمیم معدل اقدام کنند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 16
- 1