کارنامه سبز کنکور
نوعی کارنامه ی نهایی به نام کارنامه سبز وجود دارد که زمان ارائه ی آن به داوطلبان، پس از شرکت در آزمون کنکور و پس از مرحله انتخاب رشته می باشد. این کارنامه برای افراد پذیرفته شده در یکی از انتخاب هایشان مناسب است. اطلاعات موجود در کارنامه سبز به اینصورتست که متقاضی در کدام یک از رشته های پائین تر از انتخابش می توانست پذیرش شود. درواقع افراد با استفاده از کارنامه سبز می توانند نسبت به این مسئله واقف شوند که در کدام رشته، نمره قبولی لازم را به دست آورده اند.
چه افرادی می توانند از کارنامه سبز استفاده کنند؟
کاربرد کارنامه سبز برای افرادیست که شانس قبولی در یکی از رشته های مورد نظرشان را داشته اند اما احساس رضایت از قبولی خود ندارند؛ این افراد با استفاده از اطلاعات کارنامه سبز می فهمند که علاوه بر رشته ای که پذیرش شده اند؛ در چه رشته ای میتوانند قبول شوند.
شرایط استفاده از کارنامه سبز برای انتقالی
سازمان سنجش، از زمانیکه کارنامه سبز را منتشر می کند در مورد انتقالی یا جابجایی به اولویت ها و انتخاب های پائین تر، هیچ مسئولیتی را نمی پذیرد و این انتقالی صرفا توسط دانشگاه مبداء و مقصد، موافقت میشود؛ بنابراین تضمینی نیست که شما مجوز تحصیل در یکی از انتخاب های پایینی خود را داشته باشید.
نحوه دریافت کارنامه سبز کنکور سراسری
هر ساله سایت سنجش کشور، کارنامه سبز کنکور را منتشر میکند. داوطلبان باید برای دریافت کارنامه سبز از تاریخ مشخص شده مطلع شوند و به پنل کاربری خود در سایت سنجش، از طریق نام کاربری و رمز عبوری که در زمان ثبت نام کنکور دریافت کرده اند ، وارد شوند و کارنامه نهاییشان را ببینند.
داوطلبان با استفاده از کارنامه سبز کنکور می توانند اولویت های خود را در صورت لزوم تغيير دهند و درخواست رفع محرومیت از کنکور سال بعد دهند. در سایت سازمان سنجش، اطلاعات مربوط به نحوه دریافت کارنامه سبز کنکور را اعلام می کنند و این زمان بطور معمول، یک هفته پس از اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته کنکور است.
داوطلبان، پس از دریافت کارنامه سبز خود می توانند دلایل تغيير اولویت های انتخابی خود را با ثبت درخواست “بررسی اشتباه در انتخاب رشته و تقاضای اولویت بعدی“ توضیح دهند. درخواست آن ها شامل تغيير کد رشته انتخابی و رفع محرومیت انتخاب رشته( روزانه) سال بعد می باشد.
روش های استفاده از کارنامه سبز کنکور
درصورتی که داوطلبان بخواهند در کارنامه سبزشان، کد رشته های انتخابی را تغيير دهند؛ ۲ انتخاب در پیش روی خود دارند. به این صورت که داوطلبان در روش اول میتوانند به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و درخواستشان را با ذکر توضیحات، ثبت کنند و برای دریافت پاسخش منتظر بمانند.
همچنین داوطلبان در روش دوم می توانند به محل موردنظرشان در صورت داشتن شانس قبولی در دانشگاه مقصد بروند و درخواستی مبنی بر انتقال و ثبت نام ارائه دهند. بنابراین دانشگاه در این مرحله، ظرفیت خود و رتبه ای که داوطلب، کسب کرده را ارزیابی می کند و به درخواست او پاسخ می دهد. ممکن است که دانشگاه در چنین مواقعی به فرد اعلام کند که او باید درخواست خود را در مرحله تکمیل ظرفیت، مجددا ارائه نماید.
اطلاعات مندرج در کارنامه سبز کنکور سراسری
کارنامه سبز کنکور، متشکل از ۵ ستون میباشد و به داوطلبان، این فرصت را می دهد تا بتوانند درصورت قبولی در اولویت های پائین تر، از آن ها استفاده کنند. اطلاعات مندرج در کارنامه سبز به شرح زیر میباشد :
>> ترتیب اولویت های داوطلب در ستون اول کارنامه سبز، درج شده است.
>> کد مربوط به هر اولویت انتخابی در ستون دوم کارنامه سبز می باشد.
>> ستون سوم کارنامه سبز، مربوط به رتبه داوطلب در کد رشته انتخابی می باشد.
>> اطلاعات مربوط به آخرین رتبه قبولی در بین انتخاب شدگان این رشته در ستون چهارم کارنامه سبز کنکور قید شده است.
>> انتخاب های متقاضیان در ستون پنجم کارنامه سبز کنکور به ترتیب علاقه قرار داده شده است و علامت* بیانگر رتبه متقاضی پائین تر از آخرین نفر قبولی می باشد.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 14
- 5