تکنیک ضربدر منها
اگر داوطلبان کنکور، چند تکنیک و روش را یاد بگیرند؛ می توانند ازمون را مهار کنند و زمان آنرا بهتر مدیریت کنند. تکنیک ضربدر منها از موثرترین تکنیک ها در راستای جلوگیری از تحویل سفید پاسخ نامه دروس و افزایش سرعت پاسخ گویی به شمار می رود. در این تکنیک، سوالات را از ابتدای دفترچه تا انتها بررسی می کنند و درصورت برخورد با سوالات ساده آن ها را حل می کنند، سپس علامت ضربدری در کنار سوالات وقت گیر می گذارند و از علامت منها در کنار سوالات سخت و غیر قابل حل می گذارند.
عدم بازگشت به سوالات دارای علامت منفی، از مهمترین نکات اجرای تکنیک ضربدر منها به شمار می رود. با توجه به اینکه داوطلبان شرکت کننده در کنکور، سطوح متفاوتی دارند؛ احتمالا سوالی که برای شما سخت است برای داوطلب دیگر، آسان است و قادر به پاسخ دادن به آن است و در مقابل، سوالی که برای شما ساده است؛ برای آن داوطلب، سخت است و در کنار آن سؤال، علامت منفی میگذارد.
تشخیص نوع سوالات برای اجرای تکنیک تست زنی ضربدر منها
سه گروه سؤال در آزمون از نظر میزان تسلط و آمادگی در پاسخ گویی وجود دارد که در ادامه شرح داده شده است:
- سوالات ساده:
سوالاتی که به آنها تسلط دارید و می توانید آنها را به سادگی و بدرستی پاسخ دهید؛ سوالات ساده نام دارند. طبیعی است که وقتی صورت این سوالات را میخوانید؛ جوابشان در ذهنتان شکل بگیرد و از آن ها بزودی عبور کنید.
- سوالات شک دار و زمانبر:
سؤالاتی که بدرستی یاد نگرفته اید و در پاسخ گویی دچار تردید شده اید؛ علامت ضربدر را در کنار این سؤالات به نشانه ی شک دار بودن سؤال بگذارید. در پایان وقت، سؤالات شک دار را مجدداً بررسی کنید. اگر می توانید جواب این سوالات را بدهید وگرنه در دفترچه ی سؤال، علامت منها کنار ضربدر بگذارید که یعنی آن ها را پاسخ نداده اید. این کار باعث میشود که در پاسخ نامه، کمتر اشتباه کنید.
- سوالات سخت:
تصور شما اینست که پاسخ دادن به سوالات سخت، غیرممکن است. حتی اگر جواب این سوالات را بفهمید، آن قدر در تردیدید که هیچ وقت آنرا بر روی برگه پاسخنامه علامت نمی زنید! جواب دادن به همین سوالات در اکثر مواقع باعث میشود که درصدهای منفی را بوجود آورید؛ اینکار باعث تأثير منفی در کارنامه کنکور داوطلب می شود! توصیه ی ما به شما اینست که از کنار این سوالات به راحتی عبور کنید. البته در کنار این نوع تست ها یک علامت منها بگذارید تا برای حل آنها در زمان های اضافی، وقت صرف نکنید.
تکنیک ضربدر منها برای چه کسانی مناسب است؟
تکنیک ضربدر منها به منظور حل تست ها برای همه داوطلب های کنکور سراسری و شرکت کنندگان آزمون های آزمایشی فراهم شده است. نکته ی قابل توجه در زمان اجرای صحیح این تکنیک، تمرین کردن به اندازه کافی می باشد. اگر این روش را در سر جلسه کنکور، بدون تمرین و برای نخستین بار اجرا می کنید، نباید توقع داشته باشید که نتیجه خاصی از آن بگیرید!
در زمان حل تست های تمرینی، تکمیلی و سنجشی در منزل باید حداقل چندین بار از تکنیک ضربدر منها استفاده کنید تا به خوبی با نکاتش آشنا شوید. همچنین تکنیک ضربدر منها را چندین مرتبه در سر جلسه آزمون های آزمایشی اجرا کنید. بعد از اینکه روی اجرای این روش به اندازه کافی مسلط شدید، باید از آن انتظار نتیجه خوب داشته باشید.
مزایای تکنیک ضربدر منها
> افزایش قدرت نه گفتن به سوالات وقت گیر، از مزایای تمرین تکنیک ضربدر منها در ازمونها به شمار می رود. اجرای تکنیک ضربدر منها باعث میشود که بتوانید هیجان خود را کنترل کنید و تمرکزتان را افزایش دهید و پاسخ نامه دروس را سفید تحویل ندهید.
> شما با انجام تکنیک ضربدر منها دچار کمبود وقت برای حل سوالات ساده نمیشوید؛ به این دلیل که برخی از داوطلبان، تک تک سوالات را از روی کمال گرایی حل می کنند و دچار کمبود وقت برای حل سوالات ساده در انتهای دفترچه می شوند.
> تکنیک ضربدر منها باعث میشود که کم تر در ازمون دچار اشتباه شوید و آرامشتان در زمان پاسخ گویی به سؤالات، حفظ شود و به خوبی قادر به طبقه بندی سؤالات در گروه های مختلف شوید. از مزایای این تکنیک می توان به تنظیم و مدیریت زمان اشاره کرد.
> تکنیک ضربدر منها این مزیت را دارد که تمام سؤالات دفترچه ی آزمون را حداقل یک مرتبه مطالعه میکنید.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 15
- 2