دانشگاه نوبت دوم
یکی از دوره های تحصیل دانشگاهی، دوره نوبت دوم میباشد که تحت عنوان دانشگاه شبانه در زمان گذشته شناخته می شد. دوره نوبت دوم نسبت به دوره روزانه از نظر کیفیت اموزشی و خدمات و امکانات، هیچ فرقی ندارد و دانشجویان نوبت دوم و روزانه، واحدهای مشترکی دارند و در کلاس های مشترک درس می خوانند.
دانشجویان دوره نوبت دوم باید برای امکانات اموزشی و خدماتی، هزینه هایی را پرداخت کنند. همچنین عنوان نوبت دوم در مدرک تحصیلی دوره نوبت دوم، ذکر نمی شود و دقیقا مدرکی مطابق دوره روزانه دارند.
تفاوت دوره های روزانه و شبانه
>> پرداخت شهریه:
دوره های روزانه و شبانه، تنها از نظر شهریه با هم فرق دارند؛ یعنی پذیرفته شدگان دوره های روزانه میتوانند به صورت رایگان، تحصیل کنند و دولت، موظف به پرداخت هزینه تحصیل دوره های روزانه می باشد. هزینه تحصیل و اعتبار مدرک برای همه ی دانشجویان از اهمیت به سزایی برخوردار است. قبول شدگان دوره های شبانه باید شهریه ای مبنی بر شهریه ثابت که شامل هزینه دانشگاه و خدمات است و شهریه متغیر که شامل هزینه واحد های انتخابی است را بپردازند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که شهریه دانشگاه سراسری دوره شبانه بسیار مناسب است و هر ساله حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد شهریه های دانشگاه های کشور، افزایش می یابد.
>> شرایط استفاده از بورس تحصیلی:
اگر شما در دوره های روزانه قبول شدید باید در رشته و دانشگاهی، ثبت نام و تحصیل کنید که در آن پذیرفته شده اید؛ در غیر این صورت، اگر در کنکور سال بعد، شرکت کنید نمیتوانید رشته های روزانه را انتخاب کنید. درحالی که برای ثبت نام در رشته های شبانه الزامی وجود ندارد؛ یعنی درصورت پذیرش در دانشگاه شبانه و عدم ثبت نام در آن، محدودیتی از بابت شرکت در کنکور و انتخاب رشته در سال بعد نخواهید داشت؛ بنابراین شما میتوانید علاوه بر تحصیل در دانشگاه شبانه، مجدداً در کنکور شرکت کنید و از رشته قبلی خود در صورت قبولی در کنکور، انصراف دهید و در رشته ای تحصیل کنید که به تازگی در آن پذیرفته شده اید.
همچنین درصورت تحصیل در دوره های روزانه، تحصیلاتتان رایگان است و مجوز استفاده از بورس تحصیلی را دارید؛ بنابراین تعهد خدمت شما دو برابر مدت زمان تحصیلتان میشود. مدرک موقتی که در زمان داشتن تعهد خدمت به شما اعطا خواهد شد و شما نمیتوانید تا پایان مدت زمان تعهدتان مهاجرت کنید.
>> تعهد خدمت دانشگاه های سراسری:
تعهد خدمت دانشگاه های سراسری از دیگر تفاوت های دوره های روزانه در قیاس با شبانه به شمار می رود. به این صورت که بندی در مدرک موقت دانشجویان دوره ی روزانه در زمان پایان دوره تحصیلیشان به دلیل ارائه ی مدرک و شرایط تحصیل رایگان قید میشود؛ مبنی بر این که دانشجو موظف است به این مملکت در ازای تحصیل رایگان و پرداخت هزینه ها از سوی دولت، خدمتی را ارائه دهد وگرنه نمیتواند اصل مدرک تحصیلی را دریافت کند در حالی که چنین بندی برای دانشجویان دوره ی شبانه لحاظ نشده است، چون شهریه می پردازند و میتوانند اصل مدرک خود را پس از فارق التحصیل شدن بگیرند که این یکی از مزایای تحصیل در دوره های شبانه به شمار می رود.
تسهیلات دانشگاهی
امکان استفاده از خوابگاه، از دیگر تفاوت های دوره روزانه نسبت به شبانه به شمار می رود. اگر دانشگاهی، خوابگاه داشته باشد؛ در ابتدا دانشجویان روزانه را در اولویت قرار می دهد و اگر برای دانشجویان روزانه و شبانه، امکانات خوابگاهی دانشگاه، فراهم شده باشد؛ اولویت استفاده با دانشجویان روزانه است. در دفترچه راهنمای ثبت نام می توانید، شرایط هر دانشگاه در مورد خوابگاه و سایر تسهیلات را ببینید.
دانشگاه برای پرداخت وام به دانشجویان شبانه، هیچ تعهدی را قبول نمی کند. البته درصورت وجود چنین قابلیتی در این دانشگاه، مبلغی بعنوان وام به دانشجویان شبانه داده میشود که این مبلغ نسبت به وام دانشجویان روزانه، کم تر یا برابر با آن می باشد.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 11
- 1