سرپوش آموزشی - محمود فتوحی فیروزآباد (رئیس دانشگاه صنعتی شریف) در گفتوگو با ایلنا درباره بسته اصلاحات اقتصادی دانشگاه صنعتی شریف که به معاون اول رییسجمهور ارائه شده است، گفت: حدود دو ماه پیش ما به همراه سایر دانشگاههای سطح یک کشور با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور جلسهای داشتیم که ایشان در آن جلسه مطرح کرد، یکی از کارهایی که دانشگاهها باید انجام دهند، بحث اثربخشی اجتماعی و حل مسائل کشور به خصوص در شرایط خطیری است که کشور در حال حاضر با آن رو به رو است، از این رو احساس میشود که دانشگاهها باید بیشتر به این مساله توجه داشته باشند.
رئیس دانشگاه شریف با بیان اینکه بر اساس جلسه اخیر دانشگاهها باید در هر زمینهای که میتوانند کمک کنند، گفت: در راستای این امر دانشگاههای مختلف یک سری خوشهها و کارگروههایی را در زمینههای مختلف تعریف کردند. ما نیز در دانشگاه شریف تصمیم گرفتیم روی چند موضوع کار کنیم و گزارشمان را به معاون رئیس جمهور ارائه دهیم.
وی ادامه داد: اقدامی که در این زمینه انجام دادیم و برای آن یک کارگروه تشکیل دادیم؛ بسته اصلاحات اقتصادی است که در واقع مجموعهای از اقدامات هدفمند و هماهنگ در حوزههای مختلف است و پس از تهیه این بسته آن را برای آقای جهانگیری ارسال کردیم.
فتوحی در خصوص جزئیات بسته اصلاحات اقتصادی توضیح داد: گزارشی که به معاون اول رئیسجمهور ارائه دادیم، هفت موضوع مختلف را پوشش میدهد که در بخش اول ابعاد کسری بودجه در سال جاری و نحوه مدیریت کردن آن مدنظر است و در بخش دوم این گزارش به تحلیل بازار ارز و عوامل ساختاری نابسامانی اخیری که در این بازار اتفاق افتاده اشاره شدهاست. در این قسمت اقدامات اقتصادی کلان و سیاستهای عملیاتی ارزی به دقت ترسیم و قرار بر این شد، کاری که ما پیشنهاد دادیم در خصوص اصلاح سامانه نیما، اصلاح هدفگذاری در مداخلات بانک مرکزی و در نهایت ایجاد ابزارهای نوین بانکی بر پایه ارزی مورد بررسی قرار بگیرد.
او اضافه کرد: بخش سوم این گزارش مربوط به سیاستهای اصلاحی مالیاتی و نحوه تاثیرگذاری و عمق این سیاستها بر در آمدهای مالیاتی است که در آن برنامه اصلاحی کوتاه مدت و بلندمدت در ساختار مالیاتی بیان شده است. ما در بخش چهارم برنامه اصلاح اقتصادی نظام رفاهی را مطرح کردیم تا با توجه به شرایط دشوار اقتصادی خانوادههای کمدرآمد آسیب کمتری ببینند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به محورهای دیگر گزارش ارائه شده گفت: در قسمت پنجم این گزارش مجموعه گستردهای که بتواند به نحوی بحران صندوقهای بازنشستگی را حل کند، ارائه شده است و در بخش ششم به تجارت خارجی و اقدامات ضروری که به نحوی میتواند اصلاح این بخش را انجام دهد، اشاره شده است. در آخر بخش هفتم مربوط به اصلاح بستههای طرح تحول سلامت و مشکلاتی است که در اجرای این طرح وجود دارد.
فتوحی اضافه کرد: این گزارش تقریبا در دو هفته گذشته به آقای جهانگیری ابلاغ شد. از آنجا که برنامه اصلاح اقتصادی دانشگاه شریف در هفت محور مختلف طراحی شده، ایشان هر محور مشخص را به سازمان یا وزارتخانه مربوطه ارسال کرده است. به عنوان مثال بخشی که مربوط به سازمان مدیریت بود را به آقای نوبخت تحویل داد و قسمت مربوط به طرح سلامت نیز به آقای قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت داده شد.
او با بیان اینکه در این راستا دانشگاه شریف در کنار وزارتخانهها و نهادها خواهد بود، گفت: البته از دانشگاه شریف خواستهاند، این مساله را پیگیری کنیم و اگر نیاز به توضیحات بیشتر در بخشهای مختلف بود، همکارانمان را از دانشگاه برای انجام این کار بفرستیم و از طرفی از سازمانها و وزارتخانههای مختلف خواستهاند، گزارشی که دانشگاه شریف تهیه کرده و راهکاری که را ارائه داده، بررسی کنند و به کار بگیرند.
فتوحی از با اشاره به استقبال معاون اول رئیس جمهور از برنامه اصلاحات اقتصادی دانشگاه شریف گفت: امیدواریم بتوانیم در دانشگاه حداقل قدم مثبتی را در این بخش برداریم و حالا که کشور با شرایط خطیری مواجه است، بتوانیم نقش بهتری را ایفا کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان با اشاره به تاثیر برنامه اصلاحات اقتصادی اظهار داشت: اگر چه این موضوع زمینه کاری مستقیم خودم نیست و شاید کمی سخت باشد که درباره آن اظهار نظر کنم. به هر حال ما یکی از بهترین دانشگاههای مدیریت و اقتصاد کشور را داریم که هم اساتید قابلی را توانستیم جذب کنیم و هم دانشجویان خوبی دارد. ضمن اینکه این هفت حوزه مختلف توسط همکاران ما در دانشکده مدیریت و اقتصاد و توسط افراد با تجربه جمعآوری شده است.امیدوارم باتوجه به تجربه خوب این افراد راهکارهای ارائه شده مفید واقع شود.
- 17
- 5