به گزارش پیام ما، لیست اسامی وزرای پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیسجمهوری ایران برای تصدی ۱۹ وزارتخانه که به یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی معرفی شد، بزرگترین انتقاد، بیتجربگی اکثر چهرهها بود. هیچ کس در این میان اما به بداقبالی حسین باغلگی نبود. سوابق او در قیاس با وزیر کار فعلی دولت رئیسی چیزی کمتر نبود اما مجلس با توجه به حساسیت جایگاه وزارت آموزشوپرورش از یک سو و مخالفت های تند و تیز فرهنگیان از سوی دیگر، حاضر به اعتماد به او نشد تا از آن زمان تا دیروز بزرگترین وزارتخانه ایران به لحاظ نیروی انسانی بدون مسئول رسمی به فعالیت ادامه دهد. در این مدت نمایندگان مجلس بارها و بارها از تعلل رئیسی و دولتش در معرفی وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش انتقاد کردند. انتقاداتی که سرانجام دیروز نتیجه داد و همانطور که پیشتر نوشته بودیم، مسعود فیاضی بر دیگر رقبای خود پیروز شد و از طرف رئیسی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش به مجلس معرفی شد. گزینه ای که حداقل روی کاغذ، برتری نسبت به حسین باغگلی ندارد و این یعنی، در دولت سیزدهم، در بر همان پاشنه پیشین میچرخد.
«تدریس در دوره دبیرستان (متوسطه دوم) به مدت ۴ سال»، «مدیر امور پرورشی و فرهنگی مجتمع آموزشی تهران (پیش از دبستان تا انتهای متوسطه دوم) (۳ سال)»، «مدیر کل انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی»، «مدیر مسئول ۳۶ عنوان مجله رشد وزارت آموزشوپرورش»، «رئیس هیئت مدیره انتشارات مدرسه وابسته به وزارت آموزشوپرورش»، «عضو هیئت مدیره شرکت افست (شرکت چاپ و توزیعکننده کتابهای درسی وزارت آموزشوپرورش)»، «مسئول محتوایی بنیاد ICDL وابسته به وزارت آموزشوپرورش»، «دبیر علمی جشنواره کتاب رشد وزارت آموزشوپرورش» و «رئیس کارگروه گفتمان انقلاب اسلامی آموزشوپرورش استان تهران» تنها سوابق مرتبط با آموزشوپرورش مسعود فیاضی است.
سوابقی که فرهنگیان معتقدند او را به ضعیف ترین گزینه پیشنهاد شده از سوی رئیسی برای اداره یک وزارتخانه به مجلس تبدیل می کند. فرج کمیجانی، دبیرکل مجمع فرهنگیان با ابراز تاسف از معرفی فیاضی به عنوان وزیر آموزشوپرورش به مجلس در اتاق «خبرپارتی» در شبکه اجتماعی کلاب هاوس گفت: «فعالان حوزه فرهنگیان، از چپ تا راست با فیاضی مخالفت هستند چراکه کارنامه عملکرد او از باغگلی هم ضعیف تر است. شخصا بعید میدانم مجلس به او رای اعتماد دهد مگر آنکه نسبت فامیلی اش با علیرضا زاکانی به داد او برسد اما در کل او ضعیف ترین گزینهای بود که رئیسی می توانست به مجلس معرفی کند.»
فیاضی برادر داماد علیرضا زاکانی، شهردار فعلی تهران است. او در حالی به مجلس معرفی شده که صبح دیروز، سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسی گفته بود که « اگر مواردی از فامیلگرایی را سراغ دارند، یا اینکه مسئولی در دولت اقوام خود را خارج از شایستگی و ضابطه انتصاب کرده است، اطلاع دهند حتما پیگیری میشود؛ چرا که تردید نکنید بنای دولت بر شایستهسالاری و قانون مداری است.»
فعالان سیاسی معرفی فیاضی را نقض اظهارات حسینی میدانند. با این همه اما شانس رای آوری او کم نیست. محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی با تایید این مساله گفت: «معتقدم که فیاضی برای وزارت آموزشوپرورش از مجلس رای خواهد آورد چراکه رای نیاوردن او به معنای لجبازی مجلس با دولت است ولی مجلس یازدهم قصد چنین کاری را ندارد. ضمن اینکه او نسبت فامیلی با زاکانی دارد و همین مساله میتواند نجاتش دهد.» محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان هم با ابطحی موافق بود اما نسبت به تندروهای فیاضی ابراز نگرانی کرد.
او با اشاره به سابقه فیاضی گفت: «دوستانی که با فیاضی کار کردهاند میگویند که او نگاه بستهای به مسائل فرهنگی دارد. مثلا در مجلات رشد با لغت موسیقی هم مشکل داشتند. به نظرم میرسد باغگلی به عنوان تندرویی که تجربه کمتری داشت در قیاس با فیاضی که در تندروی تجربه بیشتری دارد، ضرر کمتری برای آموزشوپرورش داشت.»
- 12
- 6